Category Archives: collagen

Jenis-jenis Psoriasis dan Komplikasinya

By | 13 December 2016

Psoriasis adalah penyakit yang disebabkan oleh sistem imun badan yang menyerang sel kulit yang sihat secara cepat. Kebiasaan kulit kita akan membuat sel baru setiap 3 bulan, tetapi bagi penyakit psoriasis, ia berlaku terlalu pantas sehingga ia jadi berlapis-lapis. Penyakit ini mudah dikenali seperti mempunyai kuping putih, perak atau merah bersisik tebal di beberapa bahagian badan seperti kaki,… Read More »

Manfaat Glucosamine Dalam Collagen Powder

By | 12 December 2016

Mungkin ramai belum tahu sebenarnya dalam Collagen Powder pun ada glucosamine. Bagi penghidap sakit sendi, lutut dan arthritis tentu anda tahu kepentingan dan manfaat glucosamine. Glucosomine selalu disyorkan untuk diambil oleh para doktor kepada pesakit sendi dan lutut. Macam mak saya pun, memang asyik sebut beliau perlu ambil glucosamine. Dalam posting kali ni saya ingin berkongsi dengan anda… Read More »

Promosi Shaklee Disember 2016 Collagen Powder

By | 2 December 2016

Selalu cemburu tak dengan kulit baby yang gebu? Tegang saja kan? Sama je masa kita kecil dulu, macam itulah. Tapi bila kita bertambah umur, elastisiti kulit kita semakin berkurangan dan kulit kita semakin kendur. Ini disebabkan oleh bahan dipanggil kolagen. Apakah Kolagen Kolagen atau collagen adalah sejenis protein yang diperlukan oleh tubuh badan untuk menyokong tisu badan kita bagi… Read More »

Apa Yang Menarik Promosi Shaklee Jun 2016

By | 1 June 2016

Alhamdulillah Mei 2016 berlalu dengan sebuah kejayaan. Alhamdulillah OV grup makin meningkat, insyaAllah saya pun yakin #anahandfriends akan mengorak langkah lebih besar untuk bulan ini dan bulan-bulan seterusnya. Bulan Jun 2016 adalah bulan berpuasa bagi umat Islam. Justeru fokus pada bulan ini semestinya untuk: Tambah kecantikan Menguruskan badan Kempen detox Unggul berpuasa Bagi sesiapa yang berpuasa, mesti mahu… Read More »

Kolagen Bantu Pulihkan Ligamen Putus

By | 18 May 2016

Soalannya, bolehkah Shaklee Collagen  membantu pulihkan Ligamen Putus? Shaklee Collagen tidak boleh merawat atau memulihkan, nanti overclaim pulak. Cuma kita perlu faham apakah fungsi kolagen. Apakah Ligamen Ligamen merupakan penyambung di antara tulang dengan tulang dan menyokong sendi. Ia mengandungi protein yang dikenali sebagai collagen. Kelompok protein ini berbentuk panjang, fleksibel, seperti benang helai, atau serat. 75% komposisi ligamen adalah… Read More »

8 Ciri Memilih Kolagen Terbaik

By | 12 May 2016

Wanita mahupun lelaki yang suka menjaga penampilan tentu akan tercari-cari produk kolagen terbaik. Memang ada lelaki pun ambil kolagen, contohnya rakan di ofis saya. Dia ambil kolagen lebih dulu daripada saya dan beliau mengetahui kepentingan mengambil kolagen. Tapi banyak sangat kolagen di pasaran. Manakah yang anda perlu ambil, selamatkah, berkesankah? Posting kali ini akan memberikan anda panduan 8… Read More »

Shaklee Collagen Powder Bukan Sekadar Kolagen

By | 10 May 2016

Ramai yang ingin dapatkan kulit cantik dengan mengambil kolagen. Kolagen sebenarnya mempunyai pelbagai kebaikan, bukan sahaja berkenaan kulit cantik semata-mata. Satu ketika dulu dan sehingga kini pun memang ramai ambil kolagen kan. Saya antara yang mengelakkan ambil kolagen, masa itu sebab: Tidak faham keperluan kolagen Takut dengan kolagen di pasaran yang tidak diketahui sumber dan keberkesanannya Jadi saya… Read More »

Promosi Hebat Mei 2016: Collagen Powder dan Alfalfa Complex

By | 1 May 2016

Alhamdulillah April 2016 berlalu dengan hebat. Tahniah kepada tim #anahandfriends di atas usaha dan ketekunan anda. InsyaAllah tim kita makin membesar. Ada beberapa kejayaan dalam April 2016 yang ingin saya nukilkan: Penjualan Vivix semakin bertambah Group OV dan UV pun meningkat naik Pengedar Shaklee yang bersungguh-sungguh untuk bisnes Shaklee juga semakin bertambah Siapa berusaha, insyaALlah akan dapat hasilnya.… Read More »

Kajol Sebelum dan Selepas, Kini Lebih Berseri

By | 28 December 2015

Korang ada tengok tak gambar Kajol terbaru? Sebab ada filem baru beliau dengan Shak Rukh Khan, ramai yang perasan transformasi Kajol yang kini berumur 41 tahun. Tengok gambar ini, memang terbeliak mata saya tengok. Terus rasa jeles. Terus terfikir, macamana orang India yang asalnya kulitnya gelap tetiba boleh jadi putih. Kata orang Kajol buat pembedahan membuang sel melatonin,… Read More »

Cara Pilih Kolagen Terbaik dan Berkesan

By | 26 December 2015

Banyak juga kolagen di pasaran, kan. Sebut saja nama apa, mesti ada. Saya perasan kolagen melonjak sejak beberapa tahun kebelakangan ini. Banyaknya sampai kita tidak tahu hendak pilih yang mana. Masa itu saya pun tidak ambil port pun pasal kolagen ini, maklumlah belum terbuka lagi pasal kesihatan. Keperluan Kolagen Kepada Badan Kolagen adalah protein, secara kasar 33% daripada… Read More »