Category Archives: cinch

Produk Percuma Shaklee Sempena National Conference 2016

By | 25 May 2016

Shaklee akan menganjurkan seminar sehari iaitu National Conference 2016 bertempat di Pusat Konvensyen Sunway. Macam biasa, selain meraikan kejayaan semua business leaders, ada booth untuk check kesihatan dan boleh juga beli produk yang anda inginkan. Tapi untuk masuk memanglah anda perlu berdaftar dulu sebagai ahli di samping mempunyai tiket konvensyen yang kini boleh dibeli secara online. Produk Percuma… Read More »

Kebaikan Senaman Kardio dan Contoh Senaman

By | 21 August 2015

Dalam posting terdahulu berkenaan visceral fat, ada saya sebutkan salah satu cara hendak kurangkan visceral fat atau dapatkan rate yang lebih sihat bagi visceral fat adalah melalui senaman kardio. Salah satu cara untuk membuang lemak di badan adalah dengan melakukan senaman ataupun latihan kardio. Latihan-latihan ini dianggap sederhana dan tidak membebankan, cuma apa yang diinginkan adalah komitmen dan istiqamah. Apakah… Read More »

Set Kurus dan Sado Terbaik

By | 19 August 2015

Baru-baru ini saya ada menonton filem Fast 7 yang antaranya dibintangi oleh The Rock. Fast 7 merupakan filem terakhir dibintangi oleh mendiang Paul Walker yang ditemui mati disebabkan kemalangan dan tidak sempat habis menjayakan filem ini. Jadi filem ini juga merupakan tribut buat Paul Walker. Ok, berbalik kepada abam sado The Rock. Ada satu adegan dimana The Rock… Read More »

Bagaimana Kurangkan Visceral Fat Dengan Cepat

By | 3 August 2015

Pengambilan Suplemen, Kurangkan Kalori, Senaman Mempercepatkan Kuruskan Badan 2 minggu lalu saya ada buat pemeriksaan kesihatan seorang sahabat. Melihatkan keputusannya yang tidak berapa elok, saya nasihatkan beliau Amalkan pemakanan suplemen untuk kenyang lebih lama dan bakar lemak Amalkan pemakanan sihat iaitu kurangkan kalori makanan Senaman ringkas Dalam 2 minggu, semalam kita timbang lagi dan melihatkan perubahan drastik Berat… Read More »

Bagaimana Mendapatkan Hidup Lebih Lama dan Sihat

By | 30 June 2015

Topik hidup lebih lama ini tentu banyak pendebatan terutama dari aspek spiritual dan keagamaan, cuma posting saya kali ini adalah lebih mengkhusus kepada aspek kesihatan. Dari aspek kesihatan, banyak juga salah faham Mereka yang kurus tentunya sihat Mereka yang gemuk tentunya cepat sakit Mereka yang muda mati lambat Orang tua selalu mati cepat Kanak-kanak hidup lebih lama  … Read More »

Bahaya Visceral Fat Kepada Kesihatan

By | 17 June 2015

“Even if you’re not overweight, belly fat can significantly increase your risk for heart disease, cancer, dementia and diabetes.”   Bill Gavin, MD Providence St. Peter Hospital Kalau bercakap pasal fat atau lemak, rata-rata kita mesti bersangka bahawa orang gemuk sahaja mesti banyak lemak, terutama visceral fat ini. Tapi tahukah anda visceral fat ini tidak mengenal sesiapa, yang… Read More »

Kurangkan 3kg Dalam 3 Hari Pertama Puasa

By | 16 June 2015

Bagaimana mengurangkan 3kg dalam 3 hari pertama berpuasa? Boleh ke boleh? Bulan puasa di negara kita memang agak berbeza dengan negara lain negara arab. Di negara arab, mereka lazimi dengan Berbuka di masjid Bersedekah memberi makan orang berpuasa Menggandakan ibadah Kurang makan Tapi di Malaysia, bulan puasa yang sepatutnya kurang makanan, sebaliknya menjadi seolah-olah pesta makanan. Dengan pasar… Read More »

5 Tips Kurus Sebelum Raya

By | 10 June 2015

Minggu depan sudah hendak masuk bulan Ramadhan, bulan yang ditunggu-tunggu oleh ahli ibadah. Maklumlah ia merupakan pesta ibadah, semua ibadah yang dilakukan akan dilipat gandakan pahalanya. Selain ibadah, ramai yang turut mengambil peluang untuk menguruskan badan. Ini termasuklah saya. Saya target bulan Ramadhan ini untuk turun sebanyak 5kg. InsyaAllah boleh jika kena caranya. Apa tips kurus Ramadhan? Ok… Read More »

Bagaimana Elakkan Kesan Diet Yo-yo

By | 22 May 2015

Mesti anda pernah dengar kesan diet yo-yo? Diet yo-yo ialah situasi di mana anda telah berjaya menguruskan badan tetapi bila anda start balik makan makanan kesukaan anda, berat badan anda naik mendadak, malah lebih tinggi daripada sebelumnya. Ni bukan mainan yoyo tu, tapi kesan diet yo-yo. Kebanyakan program atau produk kuruskan badan memerlukan anda mengurangkan makan atau berpuasa… Read More »

Saya Lapar Atau Saya Haus?

By | 28 April 2015

Pernah tak korang dalam dilema bila isyarat dihantar ke otak rasa lapar, padahal baru 1 jam ambil Cinch Shake? Dah confuse lapar ke haus ni padahal katanya Cinch ni tahan sampai berjam-jam? Saya dulu masa mula-mula ambil suplemen macam tu lah, memang confuse, sudahnya saya makan padahal upline Nur Zahirah kata minum air banyak-banyak. Jadi berat badan naik,… Read More »