Category Archives: cinch energy tea mix

Manfaat Teh Hijau Untuk Kesihatan

By | 23 February 2016

Boleh dikatakan saya suka juga membeli belah makanan di Al Mahnaz, pusat pemborong makanan Arab. Semua ada di sini contohnya minyak zaitun, teh arab, pelbagai jenis kurma, hatta ke bahan kecantikan dan memasak pun ada. Antara yang murah saya mesti beli adalah keju arab berbentuk tiga segi. Biasanya keju sebegini dijual dengan harga RM7.90 (kalau tidak silap saya)… Read More »

Pilihan Kafein Terbaik Untuk Tubuh

By | 18 August 2015

Ramai penggemar kafein kan. Saya dulu memang paling suka minum teh, kopi memang jaranglah. Teh o atau teh tarik.. wah nyaman betul. Tapi bagaimana sebenarnya kafein efek tubuh kita dan bagaimana memilih kafein terbaik? Manfaat Kafien Yang Anda Perlu Tahu The Australian Institute of Sport menyatakan kafein dapat merangsang otot menggunakan lemak sebagai bahan bakar daripada menggunakan karbohidrat. Kafein… Read More »

Cinch Energy Tea Mix Untuk Kurus dan Cergas

By | 5 August 2015

Ramai sebenarnya dari kalangan kita yang selalu rasa letih, tak bermaya, kurang cergas, kurang fokus dan kurang metabolism. Jadi hari ini posting saya berkenaan Cinch Energy Tea Mix untuk membantu anda kurus, meningkatkan metabolisme dan tenaga berpanjangan. Cinch Energy Tea Mix Gabungan Bahan Hebat Matcha Green Tea Powder Disediakan secara semulajadi untuk menyimpan semua nutrien yang terdapat di… Read More »

Bagaimana Kurangkan Visceral Fat Dengan Cepat

By | 3 August 2015

Pengambilan Suplemen, Kurangkan Kalori, Senaman Mempercepatkan Kuruskan Badan 2 minggu lalu saya ada buat pemeriksaan kesihatan seorang sahabat. Melihatkan keputusannya yang tidak berapa elok, saya nasihatkan beliau Amalkan pemakanan suplemen untuk kenyang lebih lama dan bakar lemak Amalkan pemakanan sihat iaitu kurangkan kalori makanan Senaman ringkas Dalam 2 minggu, semalam kita timbang lagi dan melihatkan perubahan drastik Berat… Read More »

Bagaimana Mendapatkan Hidup Lebih Lama dan Sihat

By | 30 June 2015

Topik hidup lebih lama ini tentu banyak pendebatan terutama dari aspek spiritual dan keagamaan, cuma posting saya kali ini adalah lebih mengkhusus kepada aspek kesihatan. Dari aspek kesihatan, banyak juga salah faham Mereka yang kurus tentunya sihat Mereka yang gemuk tentunya cepat sakit Mereka yang muda mati lambat Orang tua selalu mati cepat Kanak-kanak hidup lebih lama  … Read More »

Bahaya Visceral Fat Kepada Kesihatan

By | 17 June 2015

“Even if you’re not overweight, belly fat can significantly increase your risk for heart disease, cancer, dementia and diabetes.”   Bill Gavin, MD Providence St. Peter Hospital Kalau bercakap pasal fat atau lemak, rata-rata kita mesti bersangka bahawa orang gemuk sahaja mesti banyak lemak, terutama visceral fat ini. Tapi tahukah anda visceral fat ini tidak mengenal sesiapa, yang… Read More »

5 Tips Kurus Sebelum Raya

By | 10 June 2015

Minggu depan sudah hendak masuk bulan Ramadhan, bulan yang ditunggu-tunggu oleh ahli ibadah. Maklumlah ia merupakan pesta ibadah, semua ibadah yang dilakukan akan dilipat gandakan pahalanya. Selain ibadah, ramai yang turut mengambil peluang untuk menguruskan badan. Ini termasuklah saya. Saya target bulan Ramadhan ini untuk turun sebanyak 5kg. InsyaAllah boleh jika kena caranya. Apa tips kurus Ramadhan? Ok… Read More »

Bagaimana Elakkan Kesan Diet Yo-yo

By | 22 May 2015

Mesti anda pernah dengar kesan diet yo-yo? Diet yo-yo ialah situasi di mana anda telah berjaya menguruskan badan tetapi bila anda start balik makan makanan kesukaan anda, berat badan anda naik mendadak, malah lebih tinggi daripada sebelumnya. Ni bukan mainan yoyo tu, tapi kesan diet yo-yo. Kebanyakan program atau produk kuruskan badan memerlukan anda mengurangkan makan atau berpuasa… Read More »

Saya Lapar Atau Saya Haus?

By | 28 April 2015

Pernah tak korang dalam dilema bila isyarat dihantar ke otak rasa lapar, padahal baru 1 jam ambil Cinch Shake? Dah confuse lapar ke haus ni padahal katanya Cinch ni tahan sampai berjam-jam? Saya dulu masa mula-mula ambil suplemen macam tu lah, memang confuse, sudahnya saya makan padahal upline Nur Zahirah kata minum air banyak-banyak. Jadi berat badan naik,… Read More »

6 Cara Kurus Dengan Cinch Shake

By | 21 April 2015

6 Cara Kurus dengan Cinch Shake Lama juga tak stay up semata2 untuk update blog. Sejak bersalin kalau nak update blog saya curi2 masa di siang hari time anak-anak tidur. Tapi tak boleh hari2. Jalan penyelesaiannya kena buat malam juga. Semoga Allah beri kekuatan. Sebenarnya ramai je yang ambil produk pelangsingan di negara kita, sebabnya negara kita yang… Read More »