Category Archives: carotomax

7 Sebab Set Kanser Shaklee Pilihan Terbaik

By | 27 March 2017

7 Sebab Set Kanser Shaklee Pilihan Terbaik Kira-kira 100,000 rakyat Malaysia menghidap penyakit kanser setiap tahun dan kaum wanita merupakan yang paling ramai mengalami penyakit tersebut. Anggaran untuk tahun 2020 nanti sekitar 1 daripada 4 orang rakyat Malaysia akan mengalami penyakit kanser pada usia 75 tahun iaitu peningkatan sebanyak 15%. 5 kanser utama negara ini adalah: Kanser payudara 14.5%… Read More »

Jenis-jenis Psoriasis dan Komplikasinya

By | 13 December 2016

Psoriasis adalah penyakit yang disebabkan oleh sistem imun badan yang menyerang sel kulit yang sihat secara cepat. Kebiasaan kulit kita akan membuat sel baru setiap 3 bulan, tetapi bagi penyakit psoriasis, ia berlaku terlalu pantas sehingga ia jadi berlapis-lapis. Penyakit ini mudah dikenali seperti mempunyai kuping putih, perak atau merah bersisik tebal di beberapa bahagian badan seperti kaki,… Read More »

Manfaat dan Khasiat Carotomax

By | 9 December 2016

Salah satu suplemen penting untuk mencegah kanser adalah Carotomax. Walaupun Carotomax selalunya popular di kalangan mereka yang rabun, tapi di kalangan pesakit kanser juga turut mengambil Carotomax. Carotomax Sumber Antioksidan Carotomax adalah salah satu suplemen yang mengandungi kuasa perlindungan yang hebat. Ia merupakan antioksidan dengan molekul hebat daripada buah-buahan dan sayur-sayuran. Ini sekaligus dapat membantu melindungi sel kta… Read More »

PWP Produk Shaklee Disember 2016

By | 5 December 2016

Minggu lalu saya ada sebutkan promosi Collagen Powder kan, ok kali ini saya ingin update anda berkenaan Purchase With Purchase produk Shaklee bagi bulan Disember 2016. Nak tahu apa? PWP Produk Shaklee Disember 2016 Ada 2 produk yang sangat best bulan ini untuk anda dapatkan. Kedua-duanya sangat cantik dan menarik. 1. Pembelian Carotomax dan PERCUMA 1 Bagi setiap… Read More »

Tingkatkan sistem imun badan secara semulajadi

By | 19 October 2016

Tingkatkan sistem pertahanan badan secara semulajadi Sistem imun adalah rangkaian sel, tisu dan organ yang bekerja bersama-sama untuk mempertahankan tubuh daripada serangan oleh penceroboh asing. Organisma yang menyebabkan jangkitan adalah seperti bakteria, virus, parasit dan kulat. Bendasing ini dikaitkan dengan patogen. Adalah sangat penting memastikan sistem imun badan kita sentiasa di tahap baik untuk mengelakkan badan daripada serangan… Read More »

12 Suplemen Shaklee Selamat Untuk Pesakit Kanser

By | 12 October 2016

Masa awal-awal penyertaan saya dengan Shaklee, saya teragak-agak juga hendak mempromosi Shaklee bagi tujuan penyakit kanser. Ini disebabkan saya tidak mahu dicop sebagai mengambil kesempatan di atas kesusahan orang. Pesakit kanser biasanya agak sensitif dan tidak tahu mana satu hendak dicuba dahulu. Sebab itu awal-awal dahulu saya jarang pos berkenaan kanser. Tapi kini saya terpanggil untuk membantu. 2… Read More »

Cara Penjagaan Kesihatan Mata Yang Sihat

By | 11 March 2016

Cara Penjagaan Kesihatan Mata Yang Sihat Manusia dan haiwan mempunyai mata. Cuba bayangkan hidup kita tanpa mata, hidup kita gelap. tanpa cahaya, tanpa warna, hidup tentu sangat menyedihkan. Fungsi Mata Mata membantu kita mengenali emosi seseorang, samada sedang marah, sedih, gembira dan lain-lain. Mata membantu memberikan petunjuk arah kepada kita. Mata membantu dalam melihat kecantikan dunia. Mata bekerja… Read More »

Mengecutkan Dan Mencegah Fibroid Dengan Shaklee

By | 22 October 2015

Kisah ini saya kongsikan hasil maklumbalas customer saya sendiri. Customer saya ini, Makcik A ada hubungi saya 3 minggu lalu. Katanya beliau hendak cuba set Shaklee untuk atasi masalah fibroidnya. Asalnya beliau sebenarnya sedang dalam usaha untuk pembedahan, tetapi sudah 2 kali warded, kedua-duanya darahnya naik disebabkan ketakutan hendak dibedah. Kesian Makcik A. Beliau takut sangat sampai naik… Read More »

Tips Kurangkan Kesan Kesihatan Disebabkan Jerebu

By | 15 September 2015

Ambil masa juga saya hendak tuliskan posting ini. Kali terakhir minggu lepas. Semua ini gara-gara kepenatan menjaga anak-anak kurang sihat. Bermula dengan anak kedua yang demam tonsil, sekarang ini baby pula yang saya risaukan sebab batuk selesema berbulan-bulan belum baik. Berkaitan anak-anak nanti saya tuliskan entry berlainan ya. Disebabkan sekarang sedang jerebu teruk, pada saat ini IPU sudah… Read More »

4 Suplemen Antioksidan Untuk Cegah Kanser

By | 17 December 2014

Saya kadangkala ada di Institut Pediatrik HKL disebabkan kerja saya. Memang ramai kanak-kanak saya tengok sakit disebabkan pelbagai penyakit termasuk kanser. Kanser ni dah bukan lagi ikut keturunan dsb, tak mengenal orang pun ada. Sebabnya baby baru 6 bulan pun boleh ada kanser zaman sekarang ni. Sebab itu dalam posting saya sebelum ini, saya nyatakan berkenaan hal radikal… Read More »