Category Archives: blogger

Family Day di Perak Sangat Menyeronokkan

By | 28 December 2016

Minggu cuti perayaan krismas yang lalu saya hadiri program hari keluarga. Saja juga bawa mama abah jalan-jalan setelah sekian lama. Destinasi yang kami pilih cuma Perak. Apa ada di perak? Sebab ramai kanak-kanak, maka kami pilih aktiviti air yang banyak. 1. Destinasi Pertama: Kuala Woh Perjalanan dari KL ke Kuala Woh dalam 1.5 jam. Sebab ada highway, jadi… Read More »

Kepentingan Nilai Dalam Bisnes

By | 23 December 2016

Manusia tengok VALUE produk bukan HARGA. Anda setuju tak? Kalau betullah mindset harga murah penentu kejayaan mendapatkan jualan, mungkin boleh jelaskan: Kenapa ada tudung RM21,000 terjual dan kenapa ada orang spend RM60,000 setahun untuk tudung Kenapa ada tudung RM300 yang orang beratur panjang dari pagi subuh untuk beli dan sanggup bayar upah orang tolong beli minimum RM70 Cuba cerita,… Read More »

8 Amalan, Doa Dan Zikir Pembuka Rezeki

By | 16 December 2016

Sempena hari Jumaat yang istimewa ini, saya ingin kongsikan dengan anda antara amalan, doa dan zikir yang selalu saya amalkan untuk membuka rezeki supaya bisnes maju. Mentor berpesan amalkan semua amalan ini niatkan kepada Allah, bukan untuk dapatkan sesuatu daripadaNya. 8 Amalan, Doa dan Zikir Pembuka Rezeki Antara amalan yang anda boleh amalkan untuk doa dan zikir adalah: Solat… Read More »

2 Minggu Jadi Work At Home Mother

By | 14 December 2016

Menjadi work at home mother atau #WAHM memang mesti menjadi impian setiap ibu. Duit masyuk sambil ada di rumah menjaga anak-anak. Bagi saya pula, lama juga saya inginkan bila tengok ramai rakan-rakan jadi #WAHM terutama master dalam Shaklee. Kadang itu, walaupun bekerja dan saya bercuti, saya perasan kesukaran untuk uruskan rumahtangga dan kerjaya pada satu masa. Almaklum, bila… Read More »

Disember 2016 Cabaran Baru Permulaan Sesuatu Yang Baru

By | 1 December 2016

Bagi yang adalah rakan facebook saya, saya ada upkan status semalam berkenaan hari terakhir saya bekerja di sebuah syarikat ICT semalam. Tamatnya 30 November 2016 maka berakhirlah perkhidmatan saya di syarikat tersebut selama 16 tahun. Saya mula bekerja di syarikat tersebut sebaik saya tamat belajar pada tahun 2002. Dan terus setia sehingga semalam, iaitu 16 tahun. 16 tahun… Read More »

Tiada Kesan Walaupun Berbulan-bulan Ambil Shaklee

By | 23 November 2016

Baru-baru ini ada beberapa orang yang mesej saya berkenaan pengambilan Shaklee. Asalkan jumpa ahli Shaklee, beli saja. Tidak kiralah jiran, kawan, ahli keluarga. Saya pernah post baru-baru ini berkenaan perbezaan pengedar aktif dengan ahli biasa Shaklee. Kena ingat ya beza kedua-duanya. Ada dikalangan yang mesej saya telah ambil Shaklee 8 bulan, ada yang baru 1 atau 2 bulan… Read More »

Shanghai Fridge Magnet Giveaway by Jari Manis & Scdha Sein Travel

By | 9 November 2016

Lama dah rasanya saya tak join GA sejak hujung tahun lalu. Nak dekat setahun maknanya. Ok kali ini berminat pula nak sertai GA dari Jari Manis dan Scdha Sein Travel ini. Nak kata kerap, tidaklah kerap sangat stalk blog diorang ini, tapi adalah juga. Suka baca kisah pengembaraan mereka, suka tengok gambar-gambar negara yang mereka lawati dan suka… Read More »

Naelofar Hijab Year End Sales NHYES

By | 4 November 2016

Sekali lagi tentang Neelofa. Ha jangan muntah hijau pulak korang semua ya. Saya saja je nak updatekan berkenaan sales best yang Naelofar Hijab buat hujung tahun ini, iaitu Year End Sales (YES). Dah pergi atau belum? Saya sudah. Naelofar Hijab Year End Sales NHYES Kebetulan beberapa hari lalu saya off day sebab jadi driver anak-anak. Driver asal mereka… Read More »

Pemenang Giveaway dan Blog List Oktober 2016 di vitamin-cerdik.com

By | 1 November 2016

Alhamdulillah semalam berakhirnya Oktober 2016 bermaksud berakhirlah Giveaway dan Blog List Oktober 2016 di vitamin-cerdik.com yang saya adakan sebelum ini. Jadi seperti yang saya janjikan, saya akan senaraikan pemenang bagi Giveaway ini. Pemenang Giveaway dan Blog List Oktober 2016 di vitamin-cerdik.com Sebelum itu, saya ucapkan terima kasih dan penghargaan kepada semua blogger yang menyertai giveaway saya ini. Ini pertama kali… Read More »

Minat Abaya Macam Neelofa

By | 22 October 2016

Semenjak 2 menjak ni rasa best pulak tengok abaya. Minat tengok apa yang Lofa gayakan dalam drama. Selama ni memang folow je IG dia tapi tak perasan sangat pasal abaya tu. Mungkin sejak Lofa balik haji kot, sebab time tu memang tengok dressing abaya dia cantik-cantik. Anyway, tak tulis berkenaan Shaklee hari ini. Jom tengok pasal abaya. Cantik-cantik… Read More »