Category Archives: Kenapa Shaklee

Kalau Aku Kaya

By | 5 December 2015

Tadi semasa drive kereta ke pejabat, tiba-tiba terberangan pulak dah. Ala kan berangan itu percuma saja. Jadi ini saya hendak kongsikan angan-angan dan impian saya. Saya harap akan jadi kenyataan dalam 3 tahun ini. Angan-angan saya untuk ada RM1 juta tunai dalam akaun saya. Bagaimana saya dapat itu, Allah insyAllah akan lorongkannya. Hahaha. Bila ada RM1 juta, hendak… Read More »

Masih Relevankah Bisnes Shaklee?

By | 26 November 2015

Jawapannya ya! Amboi awal-awal lagi saya sudah jawab ya. Bisnes Shaklee muram? Bisnes Shaklee bermula setiap bulan 3 setiap tahun. Pada tahun ini, permulaan bisnes Shaklee bulan 3 beberapa bulan lepas memang menampakkan kesuraman disebabkan tiada kenaikan yang kompetitif. Begitupun, bagi saya sendiri, ia tidak menjejaskan, bonus saya masih kekal statik, tidak naik dan tidak pula jatuh. Walaupun… Read More »

5 Fakta Penting Kenapa Shaklee Jadi Pilihan

By | 26 August 2015

Ok dalam posting semalam saya sebutkan 3 sebab kenapa Shaklee jadi pilihan untuk bisnes. Kali ini saya hendak sebutkan pula 5 sebab kenapa Shaklee patut jadi pilihan sebagai makanan tambahan atau suplemen. Baca juga sebab kenapa kita sekarang perlukan suplemen. Saya sebelum ini memang anti dengan vitamin atau suplemen, tetapi sejak saya kenali Shaklee, pemikiran saya berubah terus.… Read More »

Kenapa Saya Jatuh Cinta Dengan Shaklee

By | 19 November 2014

Saya hampir terlupa berkenaan posting ini. Namun saya harap masih belum terlambat untuk saya tuliskan pandangan dan perasaan saya. Semua orang berhak untuk teruja kepada sesuatu. Begitu juga saya. Biasanya saya ni mudah je bosan dengan sesuatu, tapi sangatlah magic bila dengan SHaklee saya mampu bertahan kini hampir 3 tahun sejak mula-mula mengambilnya sebagai suplemen. Pengalaman Dengan Shaklee… Read More »

Apa Erti Shaklee Kepada Saya

By | 26 August 2014

Saya mula kenal Shaklee sejak mengandung anak kedua pada tahun 2011. Masa tu saya hubungi Master Nur Zahirah bertanyakan set penyusuan. Beliau memaklumkan saya Shaklee juga saya boleh guna untuk berpantang. Wah memang bagusla kan, sebab berpantang anak pertama saya tak guna apa-apa jamu atau suplemen. Tapi saya cuma amalkan Shaklee secara tegar sebaik selepas bersalin. Masa mengandung… Read More »

Pentingnya Suplemen Kepada Kita

By | 14 July 2014

Saya ni sekadar nak cerita je. Saya dulu memang tak suka ambil vitamin atau suplemen ni, tapi ada ceritanya kenapa saya mula ambil. Mula kenal suplemen Saya mula kenal suplemen jenama HPA. HPA ni suplemen juga, tapi herbal based. Jadi ada pro and cons. Saya ambil dulu sebab saya ada masalah batuk-batuk berpanjangan, berlaku setiap bulan, sampai sakit… Read More »

Kisah Saya Dengan Shaklee

By | 16 February 2014

Saya dulu merupakan pengguna tegar ubat doktor. Ya.. ubat doktor. Bila saya sakit, saya jumpa doktor dan dapat ubat. Ubatnya saya makan. Memang dah terbiasa begitu sejak kecil lagi. Bayangkanlah berapa banyak toksik dalam badan saya. Bila dah dewasa ni, saya memang tahu ibu bapa saya selain pengguna ubat-ubatan, juga merupakan pengguna suplemen. Dan alhamdulillah mereka memang sihat. … Read More »

Shaklee Tak Lulus KKM?

By | 19 August 2013

SHAKLEE BAHAYA? TAK LULUS KKM? Gempar satu Malaya mengatakan ade beberapa produk shaklee yg x renewal,yg di cancel,tarik balik dll.. Jadi adakah produk Shaklee Bahaya? Adakahah Produk Shaklee tak lulus KKM ( Kementerian Kesihatan Malaysia) ? MMg sangat bahaya jika kita mengambil sebarang supplement yang tidak mendapat kelulusan KKM. Ia boleh mendatangkan mudarat yang sangat bahaya.. Jadi ,… Read More »

3 Sebab Kenapa Anda Perlu Memilih Shaklee

By | 21 April 2013

      Sekarang ini terlalu banyak makanan kesihatan di pasaran, samada dari dalam atau luar negara. Ada yang mudah didapati di farmasi, dan ada yang dipasarkan melalui network marketing, jualan langsung, dan sebagainya. Keadaan ini menyebabkan ramai yang keliru, kerana banyaknya jenama makanan tambahan yang memberi pelbagai ‘janji’ terhadap produk mereka. Apakah ciri-ciri vitamin tambahan yang tidak… Read More »