Category Archives: Kenapa Shaklee

Tindakan Perlu Jika Diberhentikan Kerja

By | 19 August 2017

Musim ekonomi macam ini, saya kira ramai juga yang diberhentikan kerja. Banyak syarikat gulung tikar, ada syarikat yang ditutup atau mengecilkan operasi mereka atas banyak faktor. Trend ini bukan menjejaskan 1 industri sahaja, bahkan yang saya lihat banyak industri telah terjejas. Antara syarikat gergasi yang pernah melakukan proses pemberhentian kerja adalah MAS, PETRONAS, Shell, dan banyak lagi. Namun… Read More »

Cara Bisnes Shaklee Sampai Berjaya

By | 7 August 2017

Sedar tak sedar dah 5 tahun saya buat bisnes Shaklee. Ianya bermula sebagai bisnes part time, tapi akhirnya sekarang sudah jadi bisnes sepenuh masa sebagai perniagaan dari rumah yang menguntungkan. Memang bukan mudah sebenarnya, kalau ikutkan sebagai bisnes part time atau bisnes dari rumah sekalipun, kedua-duanya ada cabaran. Dan walaupun dengan cabaran itu, kita masih lagi boleh berjaya.… Read More »

Home Office Shaklee Baru Memang Best

By | 6 May 2017

Home Office Shaklee Baru Memang Best Baru-baru ini saya ada maklumkan berkenaan home office baru Shaklee (Shaklee HQ la tu) yang mula beroperasi di Sunway Geo bermula 25 April 2017. Memang cantiklah ofis baru ini, yang penting ada beberapa ciri yang menarik yang saya rasa sangat berbaloi. Sebelum itu, bersempena Shaklee Convention 2017 pada 29 April 2017 baru-baru… Read More »

Shaklee Rakan Kongsi Hospital Sunway Medical Center SMC

By | 3 May 2017

Seronok betul bisnes dan jadi pengamal Shaklee. Sudahla ada Landmark Study, kajian klinikal bersepah-sepah, produk yang berkesan kepada penggunanya (tanpa mengira siapa). Kini ada satu lagi yang menyebabkan saya semakin teruja dengan Shaklee. Ya, kini Shaklee Malaysia adalah rakan kongsi kepada Sunway Medical Center (SMC)! Teruja kan? Shaklee Rakan Kongsi Sunway Medical Center SMC Kalau anda hendak tahu,… Read More »

Hidup Dan Mati Sangat Hampir

By | 11 March 2017

Hidup dan Mati sangat hampir Dalam seminggu dua yang lalu ramai juga saya dengar khabar kematian. Ada seorang kawan saya. Sama-sama bekerja untuk beberapa tahun (tapi bukan satu syarikat), kira bekerjasama dalam projek yang sama. Suami beliau sejak Disember 2016 lalu terlantar sahaja. Baru berumur awal 40an. Seorang yang berlebihan berat badan, menghidap kencing manis dan sudah melarat… Read More »

7 Tips Pilih Suplemen Dari Perspektif Seorang Saintis

By | 20 February 2017

Perkara ini memang menjadi satu perkara wajib kalau hendak beli suplemen. Suplemen adalah benda yang masuk dalam badan kita. Maka tak bolehlah sembarangan sahaja. Asal ada kita rembat. Asal nampak testimoni baik, kita beli. Padahal kita tak pasti pun testimoni tu tulen atau rekaan. Kecuali testimoni daripada saya, insyaAllah anda boleh percaya ianya testimoni tulen 🙂 Masa pra… Read More »

Bagaimana Shaklee Bantu Proses Tubuh

By | 7 February 2017

Sepanjang saya dalam bisnes Shaklee, tak pernah saya beritahu customer bahawa dengan ambil Shaklee, sakit mereka terus sembuh, kulit cantik, susu banyak, senang mengandung, tak pernah. Yang saya ada beritahu adalah Shaklee bantu lengkapkan nutrisi seterusnya badan dapat berfungsi dengan baik serta membantu rawatan mereka.   Kenali Sistem Tubuh Saya ada latar belakang pembelajaran sains tulen masa di… Read More »

Awas Dengan Kesan Sampingan Shaklee

By | 17 June 2016

Ada yang komen dalam posting saya sebelum ini berkenaan kesan sampingan jika mengambil suplemen. Adakah ianya memudaratkan atau sebaliknya. Selamatkah produk yang diambil? Itulah segelintir kerisauan yang timbul. Saya faham kerisauan ini timbul disebabkan apa. Saya dahulu pun memang skeptikal juga untuk mengambil suplemen. Sejak kecil, bukanlah kecil, remaja sebenarnya saya memang berhati-hati dengan pengambilan vitamin atau produk… Read More »

Ada apa dengan Shaklee

By | 20 February 2016

Ada apa dengan Shaklee Mungkin ada yang masih bertanya, apa yang istimewa dengan Shaklee sampai ia boleh jadi fenomena? Ok bagi anda yang masih tertanya-tanya, di bawah ini adalah 10 keistimewaan sekiranya anda memilih Shaklee sebagai peluang menjana pendapatan. 10 Keistimewaan Shaklee 1. Peluang Jana Income 2. Bantu Keluarga / orang lain lebih sihat 3. Time Flexible &… Read More »

Bagus ke keluarkan produk suplemen sendiri?

By | 12 December 2015

Hampir sebulan lalu ada wartawan daripada Sinar Harian yang datang ke mini spa kami untuk menemubual kami sebagai usahawan spa. Rupanya ada kolum dalam Sinar Harian setiap 2 minggu yang mengetengahkan usahawan kecil seperti kami. Salah satu soalan wartawan tersebut adalah apakah terdapat dalam perancangan kami untuk mengeluarkan produk sendiri seperti lambakan produk kesihatan dan kecantikan sekarang ini?… Read More »