Category Archives: Coach dan Mentor Shaklee

Kelas Public Sharing Coordinator Raihanah Memang Terbaik

By | 13 May 2017

Kelas Public Sharing Coordinator Raihanah Memang Terbaik Maafla kalau bunyi nya masuk bakul angkat sendiri. Tapi memang terbaik pun. Hihi. Sebenarnya saya baru mulakan satu kelas public sharing secara online iaitu melalui telegram sahaja. Kelas ini menjadi medium untuk saya berkongsi info terutama berkaitan Shaklee. Antara topik yang telah saya susun adalah: Set Puasa Shaklee Why Shaklee dan… Read More »

National Convention Shaklee 2017 Sangat Best

By | 10 May 2017

Lambat pula saya nak update tentang program setahun sekali Shaklee ini iaitu National Convention Shaklee 2017. Sekali lagi saya berpeluang hadir ke program ini. Entah kenapa, bagi saya dah wajib untuk hadiri program besar begini lebih-lebih lagi sebagai pemenang anugerah. Program besar Shaklee sebegini elok untuk dihadiri. Kalau dibuka kepada semua ahli, cubalah usahakan untuk hadir. Sebab apa?… Read More »

Belajar Buat Blog Dengan 2 Tips Meroketkan Trafik Blog

By | 15 April 2017

Belajar Buat Blog Dengan 2 Tips Meroketkan Trafik Blog Saya belajar buat blog tidaklah secara rasmi. Saya cuma pernah hadir kelas Tuan Wan Mus (Google Ads) dan kelas Tuan Firdaus Azizi sahaja. Kelas wordpress saya tidak pernah hadir, sebab itu dalam bab teknikal saya agak kelaut. Tapi bab belajar buat blog memang saya belajar sana sini juga secara… Read More »

Pengalaman Penggambaran Untuk Bisnes

By | 19 March 2017

Pengalaman Fotoshoot Untuk Bisnes Baru-baru ini saya berpeluang mendapat pengalaman baru, iaitu sesi fotoshoot untuk bisnes. Macam tak percaya kena buat ini, maklumlah saya sebenarnya seorang yang pemalu juga. Sebelum itu, Shaklee ada minta gambar profile bisnes saya. Tapi sebab terlalu tergesa-gesa maka saya bergambar di studio biasa sahaja bersama suami. Untuk penggambaran white studio pula saya buat… Read More »

23 Kelebihan Kami Sebagai Business Mentor Shaklee

By | 8 February 2017

23 Kelebihan Kami Sebagai Business Mentor Shaklee. Hari ini saya mahu mengajak anda yang sedang mencari-cari bisnes untuk dijadikan sebagai pendapatan sampingan ataupun pendapatan utama untuk menyertai kami dalam bisnes ini secara sungguh-sungguh. Kalau hendak jadi ahli Shaklee untuk makan saja-saja pun, mentor Shaklee sangat memainkan peranan penting kerana sudah tentu kita mahu dapat tempias kehebatannya tu kan.… Read More »

Kepentingan Nilai Dalam Bisnes

By | 23 December 2016

Manusia tengok VALUE produk bukan HARGA. Anda setuju tak? Kalau betullah mindset harga murah penentu kejayaan mendapatkan jualan, mungkin boleh jelaskan: Kenapa ada tudung RM21,000 terjual dan kenapa ada orang spend RM60,000 setahun untuk tudung Kenapa ada tudung RM300 yang orang beratur panjang dari pagi subuh untuk beli dan sanggup bayar upah orang tolong beli minimum RM70 Cuba cerita,… Read More »

Pengedar Shaklee Untuk COD Kuala Lumpur

By | 14 October 2016

Saya hendak perkenalkan seorang lagi pengedar Shaklee dalam tim saya #AnahAndFriends. Beliau ini saya telah kenali sejak bertahun-tahun lamanya, sekali dengan keluarga beliau. Memang agak rapat juga dengan keluarganya. Beliau mula amalkan Shaklee dengan set arthritis. Ini berita baik bagi warga kota Kuala Lumpur. Mahu COD? Tidak tahu siapa boleh dihubungi? Anda boleh hubungi Puan Najma yang boleh… Read More »

Kembangkan Bisnes Shaklee dan Pembakar Semangat

By | 7 September 2016

Dalam 2 minggu ini, saya hadiri 3 kelas yang masing-masing merupakan sangat penting dalam perjalanan saya dalam Shaklee. Sebelum saya cerita lebih lanjut, saya adalah Coordinator Shaklee insyaAllah dalam tempoh 3 bulan lagi. Minta tolong para pembaca dapat doakan saya. Kepentingan Hadiri Kelas Dulu-dulu masa saya join Shaklee saya tidak nampak kenapa pentingnya perlu hadiri kelas. Ini disebabkan… Read More »

Pengedar Shaklee Setapak, Kuala Lumpur dan Wangsa Maju

By | 21 March 2016

Alhamdulillah tim Anah & Friends Club semakin membesar. Semalam saya coaching pengedar Shaklee bagi kawasan Setapak, Kuala Lumpur dan Wangsa Maju. Nama beliau adalah Siti Khadijah. Siti Khadijah Pengedar Shaklee Setapak, KL dan Wangsa Maju Asalnya Siti adalah pengamal Shaklee. Beliau mengamalkan pengambilan vitamin C untuk menaikkan sistem imun badan di samping kulitnya yang agak kusam. Apabila merasai… Read More »

Peranan Mentor Dalam Bisnes

By | 7 November 2015

  Salah satu tips untuk berjaya dalam bisnes adalah memiliki mentor yang dapat membimbing kita, bukan sekadar daftarkan anda, lepas tu tinggal. Sebagai individu yang baru menyertai bisnes, seeloknya kita ada mentor. Sepanjang hidup saya ini rasanya banyak juga bisnes yang saya cuba sertai: Bisnes jual madu lebah – rugi beberapa ribu Bisnes kereta sewa – rugi berbelas… Read More »