Category Archives: ajht

Promosi Hebat Februari 2015 Best Giler!

By | 2 February 2015

Berdebar juga tunggu Februari 2015 ni, alhamdulillah kami settle Januari 2015 dengan jayanya. Thanks to the Ohsem Team yang bersungguh-sungguh mencapai target masing-masing. Ok jom buka buku Februari 2015 pula. Ingin saya khabarkan kepada anda promosi hebat Februari 2015 yang mantap dan best giler! Mestilah best sebab ramai juga customer saya menunggu promosi ni. Jom tengok apa dia… Read More »

Cara Rawat Gout Tanpa Ubat

By | 24 November 2014

Arwah ayah mertua saya ada gout. Jadi memang adik beradik dan suami saya sendiri berisiko menghidap gout. Abang ipar yang di Klang memang ada gout, confirm sebab pernah berlaku situasi beliau tak boleh drive apabila gout menyerang. Sememangnya ia penyakit keturunan, jadi bagi anda yang memang ada keturunan menghidap gout, anda berisiko tinggi turut menghidapinya nanti. Apakah Gout… Read More »

Suplemen Terbaik Bagi Pesakit Arthritis

By | 18 November 2014

Saya risau juga keadaan mak saya yang sakit lutut berpanjangan. Dia tengah memikirkan nak jumpa doktor, saya galakkan dia jumpa doktor sebab boleh tahu keadaan sebenar. Tapi nampaknya dia macam takut nak jumpa sebab takut doktor suruh bedah. Mak saya ni ada arthritis. Tak silap saya baru diagnos 1-2 tahun lepas. Simptom arthritis ni ada juga pada sister… Read More »

Atasi Sakit Lutut / Lenguh Dengan Vivix dan Shaklee Collagen Powder (SCP)

By | 9 June 2014

Saya tulis ni atas testimoni sendiri yang alami sakit lutut dan lenguh kaki sejak seminggu yang lalu. Seminggu lalu saya balik kampung, jadi takla bawa semua suplemen saya. Ini termasuk Vivix saya tak bawa. SCP pula saya hanya bawa beberapa paket sahaja.Dijadikan cerita, mula sakit lutut seminggu lalu. Barulah ini saya rasa peritnya sakit lutut. Nak bergerak pun… Read More »

AJHT Suplemen Sakit Sendi Paling Hot

By | 22 May 2014

Sakit sendi nie bukan saje menyerang orang yang dah berumur. Yang muda pun ada, bila berat badan berlebihan. Atau penggunaan sendi yang berlebihan seperti atlet. Bayangkanlah kalau sakit sendi. Nak jalan pun susah, apatah lagi nak buat aktiviti lain.Sendi yang tidak sihat seperti terseliuh, tendinitis atau radang pada tendon menyebabkan kesukaran melakukan aktiviti seharian. Sendi yang tidak sihat… Read More »

Sukar gerakkan kaki, bengkak lutut? Cegah Arthritis

By | 26 April 2014

Tahukah anda bahawa sendi-sendi membentuk hubungan di antara tulang. Sendi-sendi ini memberi sokongan dan membantu anda bergerak. Ia terdiri daripada tulang rawan, ligamen, tendon dan cecair sinovia (bendalir yang melicinkan sendi-sendi) yang memberikan keselesaan antara tulang dan membantu menyerap hentakan daripada impak fizikal.Bila umur meningkat, tulang rawan menyusut secara semulajadi. Tekanan fizikal yang berterusan dan bebanan boleh mempercepatkan… Read More »

Anda sakit lutut? Elakkan osteoarthritis

By | 25 April 2014

Siapa tak pernah sakit badan, sakit lutut atau sakit pinggang? Saya rasa semua pada kita mesti pernah kena, walaupun sekali. Sakit kan? Nak solat pun susah.Sakit lutut ada macam-macam:1. Sakit apabila hendak naik turun tangga, mencangkung atau solat. Ini kerap beraku kepada wanita, terutama yang aktif bekerja serta menjaga rumah tangga. Puncanya adalah pada tempurung lutut.2. Lutut bengkak… Read More »

Kebas Tangan, carpal tunnel syndrome elakkan dengan Shaklee

By | 24 April 2014

Semalam dapat watsapp daripada seorang wanita, mungkin agak berumur kerana sudah menopos. Beliau menghadapi masalah kebas-kebas tangan. Faktor-faktor yang menyebabkan masalah kebas tangan ( numbness) (1) Antara punca utama adalah kerana kekurangan nutrisi. Apabila badan kekurangan nutrisi penting daripada pemakanan, ianya akan melemahkan sistem sarag seterusnya kita akan mula berasa kebas tangan serta sesemut. (2) KEBAS menjadi penanda aras yang kita… Read More »

Anda menghidap gout? Takut kaki / tangan anda bengkak?

By | 23 April 2014

Sakit tau gout ni, anda pernah rasa bila berjalan seolah-olah berjalan atas paku? Ha macam tu lah pesakit gout ni rasa. Arwah ayah mertua saya ada gout, kesian dia, nak berjalan pun memang sukar. Memandangkan gout ni sakit keturunan, maka saya pun memang hati-hatilah agar suami tak kena. AmiinARTRISTIS ADALAH PENYAKIT RADANG PADA SENDI atau tisu sendi yang menunjukkan… Read More »

Sakit Sendi? Nak jalan pun susah? Kesian…

By | 16 April 2014

Disebabkan bulan ini promo beli 6 percuma 1 untuk Ostematrix, mari kita lihat teman Ostematrix yang lain untuk tujuan kesihatan sendi dan tulang. Advanced Joint Health Tablet atau AJHT Inilah rupanya Advanced Joint Health Tablet, ubat sakit sendi yang semakin hot. Apa tak hotnya, selalunya penggunanya akan ulang order berkali-kali. Bukan sahaja orang berumur, orang muda pun ada… Read More »