Cara Tingkatkan Kualiti Susu Ibu

By | 16 October 2014
Tingkatkan kualiti susu ibu dengan suplemen

Ada yang PM saya tanya kenapa Shaklee takde suplemen untuk baby bawah 1 tahun. Katanya dia taknak ambil Shaklee sebab Shaklee tiada suplemen untuk baby bawah 1 tahun (beliau kini sedang mengandung). Untuk jawab itu, elok saya letakkan disini jawapan seorang doktor.

Tingkatkan kualiti susu ibu dengan suplemen

Tingkatkan kualiti susu ibu dengan suplemen

Khasiat Susu Ibu

Sebenarnya baby bawah 1 tahun hanya perlu bergantung dengan susu ibu sahaja. Kecuali bagi baby yang tak dapat sepenuhnya menyusu dengan ibunya. Sebaik-baiknya susu ibu diberikan sehingga 6 bulan, dan diteruskan sehingga 2 tahun. Khasiat susu ibu sangat banyak. Dengan bergantung dengannya sahaja pun baby dah dapat banyak khasiat.

Tingkatkan kualiti susu ibu dengan suplemen

Kebaikan susu ibu kepada bayi

Kepentingan Suplemen Oleh Ibu Menyusu

Bagaimanapun dewasa ini disebabkan dengan pelbagai masalah pemakanan kepada ibu dan masalah-masalah lain seperti pencemaran, memerlukan pengambilan suplemen oleh ibu. Sebab ini jugalah bagi ibu menyusu anda disarankan ambik suplemen untuk meningkatkan kualiti susu ibu.

Perkara ni saya pernah experience sendiri pun. Anak pertama saya tak amik suplemen, anak kedua saya amik suplemen. Memang tahap kesihatan anak-anak pun lain, memang nampak anak kedua lebih sihat, kulit lebih gebu dan halus. Boleh baca kisah saya dan anak-anak saya. Saya rasa penting untuk saya kongsikan dengan anda pentingnya ibu menyusu mengambil suplemen, bukan bergantung semata-mata kepada petua-petua yang banyak didapati.

Saya bukan juga anti petua, dulu masa anak sulung memang saya ikut kebanyakan petua tapi ianya berbeza dengan mengambil suplemen. Suplemen penting untuk ia membantu menampung keperluan nutrisi yang kita tak dapat, ada nutrisi yang tak dapat diperoleh melalui makanan atau tubuh kita sendiri tak dapat hasilkan. Ada nutrisi pula tak cukup kalau sekadar kita ambil daripada makanan. Sebab dosnya berbeza-beza. Jadi kalau anda duduk dalam dunia ideal, memang anda tak perlukan suplemen. Tapi takde dah dunia ideal macam tu.

Set Menyusu Shaklee Terbaik Untuk Tingkatkan Kualiti Susu Ibu

Set menyusu Shaklee terdiri daripada beberapa suplemen iaitu asas dan khusus menyusu. Asas ni seperti Vitalea, B Complex, Ostematrix, Vita C SR Plus dan ESP. Manakala yang khusus menyusu adalah Alfalfa. Masing-masing mempunyai fungsi berbeza-beza dan ia membantu susu ibu menjadi lebih berkhasiat kerana kaya dengan pelbagai nutrisi penting. Kalau anda nak yang bajet sahaja pun elok ambil Ostematrix, ESP dan Alfalfa.

 

Tingkatkan Kualiti Susu Ibu

Set penyusuan Shaklee

Ostematrix

Ostematrix ni ada khasiat kalsium magnesium serta vitamin D seperti yang Dr Zubaidi sebutkan di atas. Kalsium penting kepada ibu disebabkan dengan kekurangan kalsium boleh menyebabkan osteoporosis begitu cepat berlaku kepada ibu. Kalsium juga membantu dalam proses penghasilan susu ibu. Magnesium pula mesti ada dalam mana-mana suplemen kalsium. Ini kerana magnesium membantu penyerapan lebih baik kalsium dan vitamin D. Ostematrix juga membantu mengelakkan sembelit kepada si ibu.

ESP

ESP pula adalah protein paling lengkap yang diperbuat daripada soya non GMO. Disebabkan ianya soya, ia membantu susu ibu lebih pekat jadi bayi kenyang lebih cepat. Protein juga penting untuk tumbesaran baby. Jadi susu ibu yang kaya dengan protein boleh membantu tumbesaran baby melalui susu ibu yang diminum oleh bayi.

Vitalea

Vitalea merupakan multivitamin paling lengkap pernah dihasilkan. Ia merupakan multivitamin pertama dihasilkan dunia, kira-kira 99 tahun yang lalu. Ia berada paling dalam dalam pasaran. Berbanding multivitamin jenama lain, Vitalea larut paling cepat di dalam badan anda iaitu kira-kira 6 minit sahaja. Vitalea memberikan tenaga kepada ibu dalam menghadapi kehidupan harian di samping memberikan khasiat zat besi kepada ibu yang telah kehilangan darah yang banyak semasa proses bersalin.

Vita C SR Plus

Vitamin C memang penting pun dalam kesihatan kita. Ia bertindak sebagai antibodi semulajadi di samping merupakan binaan kolagen yang unggul. Ia membantu tubuh ibu lebih sihat dan melindungi daripada jangkitan penyakit.

B Complex

B Complex Shaklee mengandungi kesemua khasiat vitamin B yang ada di dunia ini. Ia juga mengandungi asid folik yang sangat penting kepada bayi. B Complex turut membantu menjaga emosi ibu daripada terjejas selepas proses bersalin.

Alfalfa Complex

Alfalfa Complex memang terkenal sebagai herba penggalak susu (milk booster). Memang ia digunakan sejak dahulu lagi. Tapi perlu diingat, tujuan membanyakkan susu harus ditingkatkan dengan meningkatkan demand dan supply. Kalau anda jarang-jarang menyusu dan makan suplemen dan mengharapkan susu akan bertambah ini salah. Konsep membanyakkan susu ibu adalah demand vs supply. Alfalfa Complex hanya sebagai bantuan sekiranya demand telah ditambah tetapi supply mungkin masih tidak memberangsangkan disebabkan oleh beberapa isu. Namun khasiat Alfalfa Complex adalah lebih daripada sekadar milk booster. Ia terkenal sebagai raja herba.

Harga Set Penyusuan Shaklee Untuk Susu Berkualiti

Harga runcit set asas penyusuan (B Complex, Vitalea, Vita C SR Plus, Ostematrix, ESP dan Alfalfa) adalah RM534. Anda boleh hubungi saya untuk mendapatkan harga istimewa.

Jaminan kami

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam

  1. Selamat
  2. Semulajadi
  3. Berkesan

Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
Shaklee Difference: Always SafeAlways WorksAlways Green.

Mengapa saya?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

Penghantaran

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Gombak, Kuala Lumpur dan Subang Jaya (USJ). Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, GDex, Nationwide Express atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

Pembayaran

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

Saya Nak Beli Set Penyusuan Shaklee!

Untuk mendapatkannya, anda boleh hubungi saya:

SMS / Watsapp :0122195919

SID: 864679

8 thoughts on “Cara Tingkatkan Kualiti Susu Ibu

    1. Raihanah Ahmad Post author

      memang by right tak perlu u sebab susu dah penuh khasiat. kecuali atas sebab2 perubatan yang doktor pun suggest.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge