Cara Tingkatkan Kesuburan: ESP dan GLA Complex

By | 27 August 2014

Setakat ni ramai yang telah bertanya saya bagaimana meningkatkan kesuburan menggunakan kombinasi produk terhebat bulan ini iaitu ESP dan GLA Complex. Maklumlah GLA Complex tengah promo dan akan berakhir hujung bulan ini. Jadi memang berderu-deru orang order.

Sebelum tu, mari kita lihat dulu apa tips yang boleh dipraktikkan untuk mudah hamil.

Tingkatkan Kesuburan Dengan ESP dan GLA Complex
Bagaimana Tingkatkan kesuburan




Tips tingkatkan kesuburan:

1. Banyakkan berdoa

Berdoalah kepada Tuhan, amalkan selalu solat hajat dan qiamullail. InsyaAllah membantu anda lebih tenang disamping pergantungan kepada Allah.

2. Pemeriksaan kesihatan pasangan

Biasanya wanita la yang tak segan pun nak jumpa doktor, orang lelaki ada juga tapi ada sebahagian orang lelaki agak segan nak jumpa doktor. Tapi pemeriksaan kesihatan ni sebenarnya penting untuk kita mengetahui tahap kesihatan kita, disamping mendiagnos jika ada apa-apa masalah pada tahap kesuburan kita. Contohnya masalah berkaitan kitaran haid, keadaan rahim, PCOS, bilangai.n dan kualiti sperma dan lain-lain lagi.

Kalau dah tahu tahap kesihatan dan kesuburan kita senanglah kita nak decide apakah pilihan perubatan yang ada untuk kita. Sekarang dah moden, macam-macam cara boleh buat untuk dapatkan anak. Dan anda perlu tahu dalam hal ini memang akan involve wang yang banyak, dari segi ubat dan prosedur perubatan yang akan dilalui.

Walaupun anda jalani macam-macam prosedur perubatan, hasilnya tetap 50%. Kehamilan memerlukan kedua-dua pasangan sihat, suami dan isteri. Pengambilan suplemen juga boleh meningkatkan kesuburan anda. Anda boleh cuba Set Kesuburan Shaklee yang lengkap untuk suami dan isteri.

3. Amalkan gaya hidup sihat

Pastikan anda sentiasa aktif, bersenam setiap minggu, amalkan pemakanan sihat, insyaAllah badan yang sihat meningkatkan kesuburan anda. 

Anda boleh cuba menurunkan berat badan dengan cara yang sihat, di samping itu jagalah kesihatan mental anda. Jangan stress, ia tidak membantu anda pun.

4. Ketahui Masa Subur Anda

Masa subur ini sangat penting, sebab masa subur inilah proses dimana telur wanita telah matang dan bersedia untuk disenyawakan. Telur pula hanya boleh hidup sekitar 24 jam sahaja, jadi memang perlu tepat. Ketahui bagaimana mengira masa subur anda.

Bagi anda yang mengalami masalah kitaran haid tidak normal, anda boleh cuba betulkan hormon dan kitaran haid anda terlebih dahulu GLA Complex.

5. Ambil Tahu dan Elakkan Perkara Yang Mengurangkan Kesuburan

Banyak faktor yang boleh mengurangkan kesuburan kepada lelaki dan wanita. Contohnya:

– Wanita berusia lebih 35 tahun semakin kurang subur, tetapi tidak mustahil boleh hamil.
– Lelaki yang merokok mengurangkan kualiti sperma seterusnya menjejaskan kesuburan
– Stress juga meningkatkan ketidaksuburan

Jadi kawal diri anda, kawal stress, dan amalkan aktiviti sihat.

6. Pengambilan Vitamin dan Makanan Tambahan

Sepertimana disarankan oleh Pakar O&G, Dr Hamid Arshat, pengambilan vitamin memang boleh meningkatkan kesuburan seseorang. Ini saya printscreen daripada facebook beliau:

Tingkatkan Kesuburan Dengan ESP Dan GLA Complex
Tingkatkan Kesuburan Dengan Suplemen



Untuk tingkatkan tahap kesihatan, saya sendiri amalkan pengambilan Set Kesejahteraan Keluarga. Ni set asas kesihatan.

Tingkatkan Kesuburan Dengan ESP Dan GLA Complex
Set Asas Kesejahteraan Keluarga



Selain itu, untuk meningkatkan kesuburan anda boleh amalkan pengambilan Set Kesuburan Shaklee.


Set Bajet ESP Dan GLA Complex Untuk Tingkatkan Kesuburan


Tingkatkan Kesuburan Dengan ESP Dan GLA Complex
Tingkatkan Kesuburan Dengan ESP Dan GLA Complex



Fungsi kedua-duanya seperti yang selalu saya sebutkan:

ESP

Protein adalah asas kepada sel-sel badan kita. Jika sel badan kita sihat, maka sihatlah badan kita dan sel yang dihasilkan pun dalam kualiti yang baik. ESP merupakan satu-satunya produk di pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Sangat sesuai untuk semua peringkat umur, tua dan muda. Manakala kandungan Indeks Glisemik yang rendah iaitu 39 menjadikan ia sangat sesuai kepada penghidap kencing manis.

Apakah manfaat ESP?
– Awet muda
– Baik untuk hormon
– Baik untuk prostat
– Kulit remaja
– Pembekal Tenaga
– Membaiki pigmentasi
– Membaiki memori


GLA Complex

Fungsi utamanya adalah untuk menstabilkan hormon kewanitaan agar telur yang berkualiti dapat dihasilkan. Selain itu, GLA Complex juga membantu mengatasi masalah senggugut, kitaran haid tidak teratur, justeru memudahkan proses merancang masa subur.

Selain itu, jika anda didiagnos mempunyai cyst, ada beberapa testimoni menunjukkan GLA Complex turut boleh membantu mengecutkan cyst dengan penggunaan secara istiqomah.

Dengan kedua-dua produk ini, maka tidak hairanlah ramai individu yang telah memperolehi pelbagai manfaat pengambilannya. Ada yang belum habis sebotol dah hamil, alhamdulillah rezeki kan. 

Jaminan kami

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam

1. Selamat
2. Semulajadi
3. Berkesan

Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.

Mengapa saya?


Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

Penghantaran


Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Gombak, Kuala Lumpur dan Subang Jaya (USJ). Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, GDex, Nationwide Express atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

Pembayaran


Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

Cara Order Suplemen Set Bajet Tingkatkan Kesuburan Dengan ESP Dan GLA Complex


Untuk mendapatkannya, anda boleh hubungi saya:

SMS / Watsapp :0122195919 
SID: 864679 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge