Cara Semulajadi Tegangkan Kulit Muka

By | 17 October 2014
Cara Semulajadi Tegangkan Kulit Muka

Wanita dan sesetengah lelaki memanglah utamakan kecantikan. Salah satunya berkaitan kulit berkedut. Ada yang kulit berkedut sebelum umur 30 tahun pun. Macam saya sendiri pun ada garis halus bawah mata sebelum umur cecah 30 tahun lagi. Benda ni berlaku sebab persekitaran dan radikal bebas yang tak mampu kita nak kekang sendiri.

Menurut Dr Zubaidi pula bila masuk umur 40an, kulit muka kelihatan berkedut disebabkan kehilangan elastin, kolagen dan asid hydrolik yang biasa terdapat dalam struktur kulit kita. Salah satu cara untuk hilangkannya adalah melalui pembedahan. Mungkin juga atau suntikan botox atau vitamin C yang banyak terdapat sekarang.

Tapi ada cara yang selamat dan terbaik untuk tegangkan kulit muka.

Cara Semulajadi Tegangkan Kulit Muka

Cucuk untuk cantik?

Cara Semulajadi Tegangkan Kulit Muka

Ini ada pandangan Dr Zubaidi berkenaan perkara ini. Katanya

Cara Semulajadi Tegangkan Kulit Muka

Dr Zubaidi pun nasihatkan ambil suplemen

Cara terbaik dan semulajadi untuk tegangkan kulit muka adalah dengan pengambilan suplemen. Kalau anda mula sejak awal memang ok sangat, tapi bagi yang belum sekurang-kurangnya pada umur 35 tahun haruslah buat sesuatu tentang kesihatan tu. Sebab bukan sahaja untuk kecantikan, bahkan untuk kesihatan diri.

Pakai Sun block

Banyak sun block yang ada di pasaran. Anda boleh pilih nak SPF berapa. Tapi tak silap saya sekurang-kurangnya SPF 15, semakin tinggi SPF semakin tinggilah perlindungannya ke atas kulit anda. Tapi melalui SHaklee pula, anda boleh pilih vitamin CoQ Health Plus.

Cara Semulajadi Tegangkan Kulit Muka

CoQHealth Plus bertindak sebagai sunblock semulajadi

 

Ia bertindak sebagai sun block semulajadi, tak perlu dah pakai cream apa-apa pada kulit. Photoaging adalah istilah yang digunakan untuk menggambarkan kerosakan kulit yang disebabkan oleh pendedahan kepada cahaya matahari, menurut Akademi Dermatologi Amerika. Tanda-tanda photoaging mungkin termasuk kekasaran kulit, blotchiness dan kedutan halus. Dengan penggunaan Q10 membantu melindungi kulit daripada pendedahan cahaya matahari.

CoQ Health Plus juga menegangkan kulit. Ini kerana, Q10 yang terdapat di dalam CoQ Health Plus boleh mengurangkan kerosakan kolagen, melindungi kulit daripada kedua-dua penuaan intrinsik dan ekstrinsik, Intrinsik penuaan adalah disebabkan oleh genetik, manakala penuaan ekstrinsik adalah sebahagian besarnya hasil daripada pilihan gaya hidup seperti merokok dan faktor persekitaran seperti pendedahan matahari.

Cukup dengan 1 biji CoQ Health Plus sehari dan kulit anda terlindung daripada panahan matahari. CoQ Health Plus pula mengandungi banyak lagi khasiat kepada kesihatan.

Pengambilan Vitamin Bersifat Anti oksida

Bukan vitamin semata-mata, malahan anda boleh amalkan pemakanan yang kaya dengan anti oksida seperti gambar di bawah. Tapi pemakanan sahaja tak cukup, anda tetap perlukan suplemen. Contoh suplemen kaya dengan antioksida adalah:

Vitamin C

Vitamin C paling asas. Ia mengandungi anti oksida, meningkatkan tahap pertahanan badan seseorang serta ia juga pemangkin kepada pembentukan kolagen dalam badan kita. Shaklee mengeluarkan Vita C SR Plus yang glamer tu. Ianya semulajadi dan mudah serap ke dalam badan kita.

Cara Semulajadi Tegangkan Kulit Muka

Keunikan Vita C SR Plus

Vitamin E

Vitamin E juga bersifat anti oksida yang lebih kuat. Vitamin E boleh mencegah kulit daripada berkedut dengan cara mengurangkan kemusnahan akibat daripada radikal bebas. Ia membantu menentang radikal bebas, menghilangkan parut pada kulit. Hati-hati dalam pemilihan vitamin E.

Cara Semulajadi Tegangkan Kulit Muka

Kebaikan Vita E Complex untuk kulit

 

Vitamin E bertindak dengan meningkatkan kandungan dan keupayaan kolagen yang berfungsi untuk menjadikan kulit lebih anjal. Vitamin E juga boleh membantu pembentukan sel baru dan mempercepatkan pembentukan sel baru.

Seeloknya pilih yang semulajadi seperti Vita E Complex yang dikeluarkan oleh Shaklee. Di samping membantu kulit lebih sihat, saya pakai Vita E Complex ni untuk membantu saya pulih luka dengan cepat.

Protein Soya

Protein soya juga mengandungi anti oksida, disamping kepentingan protein itu sendiri yang sangat baik untuk pembinaan sel-sel badan yang sihat. Kulit kusam tu berlaku sebab sel kulit yang telah rosak dan mati tak digantikan dengan baik, sebaliknya menyebabkan kulit mempunyai pigmen hitam dan menjadikannya kusam. Sebab kalau badan tak mempunyai sel yang sihat, sel akan duplicate sel kulit rosak dan mati tu. Sampai bila pun anda takkan dapat kulit yang segar dan sihat.

Jadi protein penting untuk sel kulit yang sihat dan segar. Sebab itu ramai pengguna ESP mengatakan kulit mereka makin sihat selepas pengambilan ESP. Dan ESP disediakan dengan menggunakan soya non GMO  dengan pemantauan rapi daripada saat penanaman hingga saat pemprosesannya. Ia juga lulus dalam 7 faktor pemilihan protein soya.

Cara Semulajadi Tegangkan Kulit Muka

Khasiat ESP untuk kulit anjal

GLA Complex

Bagi anda yang mempunyai masalah jerawat yang teruk, elok ambil GLA jugak. Sebab ia membantu anda menstabilkan hormon dalam badan anda yang menyebabkan masalah jerawat tu. GLA juga memperlahankan proses penuaan. GLA Complex juga baik untuk anti inflamasi dan boleh merawat kulit muka daripada dalam. Ini disebabkan oleh kandungannya iaitu borage oil boleh melembabkan muka dan merawat jerawat terutama bagi yang ada jerawat batu dan masalah kulit kering.

Cara Semulajadi Tegangkan Kulit Muka

Kebaikan GLA Complex

Collagen Powder

Satu produk killer Shaklee adalah Collagen Powder. Sebab apa killer? Meskipun tidak disebut oleh Dr Zubaidi, Collagen Powder penting untuk menegangkan kulit muka dengan cepat. Ada orang boleh mendapatkan kesan seawal 5 hari. Ada yang lambat, ni biasalah.

Collagen Powder berasal dari sisik ikan merah.. Kenapa ye? Tahukah anda ikan merah hidup secara bebas dalam lautan sedalam 5000m (5km)? Makin dalam lautan tu makin tinggi tekanannya kan dan sebab tulah ikan biasa sukar untuk hidup dalam kedalaman tersebut. Berbeza dengan ikan merah, ikan merah boleh menahan tekanan sehingga 20 pound ( 9kg), bertelur dan hidup bebas dalam kedalaman tersebut. Sebab inilah ikan merah sumber kolagen terbaik dan tahan lasak: Sangat lasak dan elastik, Kepaduan sel yang sangat tinggi, Tinggi kapasiti dalam mengekalkan kelembapan dan Jisim molekul yang sangat rendah.

Cara Semulajadi Tegangkan Kulit Muka

Collagen Powder lulus kajian klinikal

Omega 3

Memang pelik doktor sebut ambil juga Omega 3 untuk kecantikan. Tapi bagi anda yang belum tahu ikan yang mengandungi Omega 3 seperti tuna, salmon, sarden dan ikan trout dapat membantu menjaga kulit tetap sehat bercahaya. Kandungan Asam lemak omega 3 EPA (asam eicosapentaenoic) berperanan dalam membentuk kolagen. Omega 3 juga Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan. Jadi Omega Guard juga sangat bermanfaat untuk kulit anda,  bukan sekadar untuk kulit malahan untuk kesihatan anda.

Cara Semulajadi Tegangkan Kulit Muka

Omega Guard Untuk Kesihatan Kulit

Saya Mahu Set Kecantikan Kulit Untuk Tegangkan Kulit Saya!

Harga runcit bagi produk di atas adalah seperti berikut: Vita C SR Plus (RM92.50), Vita E Complex (RM145), ESP (RM150), Collagen Powder (RM298), Omega Guard (RM136), GLA (rm91).

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam

  1. Selamat
  2. Semulajadi
  3. Berkesan

Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
Shaklee Difference: Always SafeAlways WorksAlways Green.

Mengapa saya?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

Penghantaran

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Gombak, Kuala Lumpur dan Subang Jaya (USJ). Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, GDex, Nationwide Express atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

Pembayaran

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

Saya Nak Beli Set Kecantikan Kulit Shaklee!

Untuk mendapatkannya, anda boleh hubungi saya:

SMS / Watsapp :0122195919

SID: 864679

6 thoughts on “Cara Semulajadi Tegangkan Kulit Muka

    1. Raihanah Ahmad Post author

      semakin ramai sebenarnya lelaki menjaga penampilan

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      oranng lelaki zaman skearang pun nak tegang kulit muka. 🙂

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      penting untuk cari yang selamat, sebab kalau bahaya boleh memudaratkan.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge