Cara Pastikan Tiada GDM Semasa Hamil

By | 28 January 2015
Tiada GDM dengan Vivix

Minggu ni 35w dah. Minggu depan genap 36w means genapla 9 bulan. Masa ni tengah pulun juga kerja untuk handover kerja kat staff, kena setelkan banyak perkara sebab kerja saya ni ada yang orang lain takde nak ambil alih. Collegue pulak tengah terlantar kena mild strok baru2 ni.

Ok itulah plan saya before setiap kali nak cuti bersalin. Kena handover kerja elok-elok. Cuma saat ni kritikal sikit sebab hal collegue saya itu. Tapi tak pelah, saya buat mana yang boleh.

Nak ceritanya semalam saya checkup dengan KK (klinik kesihatan ibu dan anak), berpeluh-peluh tunggu turn. Eh bukan ni saya nak fokuskan.

Saya nak fokuskan pasal GDM semasa hamil. Sebelum ni saya ada tulis posting berkenaan MGTT kali pertama yang saya buat pada trimester pertama. Masa tu bacaan selepas minum air gula adalah 7. Kalau bacaan lebih 7.6 memang sangkutlah GDM.

3 minggu lepas buat lagi MGTT kali kedua. Dalam tempoh 3 minggu tu saya ada jumpa doktor pakar di Hosp Selayang. Walaupun tak pasti result MGTT saya, kata doktor mungkin takde GDM sebab air ketuban elok nampaknya. Tapi doktor minta saya sahkan dengan KK.

Semalam appointment dengan KK. Alhamdulillah saya takde GDM, confirm. Malah bacaan lepas minum air gula cuma 5.4 sahaja. Wow!

Lepas tu, jumpa doktor. Doktor pun impressed sangat, dia tanya saya buat cemana. Doktor kata tak mungkin diet sahaja. Jadi saya bagitahu dia super secret saya.

Rahsia Tiada GDM semasa hamil

Dah 2 kali saya mengandung sebelum ni, dua-dua saya ada GDM. Bila ada GDM memang kita ni high risk untuk dapat penyakit kronik lepas umur 40 tahun. Jadi bila tahu ni saya nekad saya kena cuba whatever it takes to get healthier.

Saya dapat tahu pasal Shaklee. Mula2 saya ambil Shaklee untuk penyusuan, berpantang dan kurus. Kemudian saya dapat tahu pasal penyakit kronik dll. Saya tahu pasal Vivix yang boleh memulihkan sehingga tahap DNA. Saya mula ambil Vivix 2 tahun lalu.

Time pregnant tak boleh ambil banyak, jadi saya hanya ambil pada hujung minggu. Zinc saya ambil hari-hari masa mengandung kali ni. Konsisten dengan kedua-dua ini di samping Set Asas Ibu hamil, alhamdulillah saya tiada GDM.

GDM dan kencing manis ni berlaku disebabkan insulin yang memproses karbohidrat dan gula tak dapat berfungsi sepenuhnya. Jadi sebab itu bila ambil Vivix dan Zinc, ia membantu insulin ni perform better. Memperbaiki insulin itu sendiri agar dapat berfungsi sebaik-baiknya.

Hebatkan? Saya memang syorkan anda ambil Vivix dan Zinc jika anda memang ada GDM sebelum ini. Bagi yang tak mengandung tapi ada kencing manis pun elok anda ambil kedua-duanya untuk memperbaiki insulin anda.

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam

MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

PENGHANTARAN

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Gombak, Kuala Lumpur dan Subang Jaya (USJ). Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, GDex, Nationwide Express atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

SAYA NAK BELI VIVIX!

Untuk mendapatkannya, anda boleh hubungi saya:

SMS / Watsapp :0122195919

SID: 864679

4 thoughts on “Cara Pastikan Tiada GDM Semasa Hamil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge