Cara Cantikkan Kulit: ESP dan GLA Complex

By | 26 August 2014

Anda ada masalah kulit kusam, jerawat, jeragat, kulit berminyak? Kini anda boleh ucapkan selamat tinggal kepada masalah itu kerana anda boleh perolehi kulit cantik dengan ESP dan GLA Complex!

Saya sendiri telah gunakan ESP telah hampir 3 tahun. Dulu saya ambil sebab faktor penyusuan, saya nak susu lebih pekat, lebih berkualiti dan lebih banyak. Sekarang meskipun tidak lagi menyusu, saya masih teruskan pengambilan ESP ni. Anda rasa sebab apa ya?

Sebabnya dengan ESP kulit saya lebih cantik, lebih glowing dan berseri-seri gitu. Takde dah kulit kusam macam dulu-dulu. Dan dengan ESP inilah membantu saya kekal bertenaga, walaupun ketika hamil. 

ESP ini jugalah yang bantu kulit anak saya lebih cantik. Kalau kena gigit nyamuk takde la lama sangat, sesetengah budak kalau kena gigit nyamuk sampai meninggalkan parut. Kesian baby. Alhamdulillah selain kulit yang cantik, anak saya ni pun kesihatannya sangat baik. Kalau selesema / batuk memang cepat baik. 

Compared to anak sulung saya (dulu saya tak kenal Shaklee), lama juga kalau dia selesema. Kesian dia. Tapi saya dah bagi dia Mealshake dan Omega Guard sejak 2 tahun yang lalu. Alhamdulillah kesihatannya pun sangat baik sekarang.


Bagaimana ESP dan GLA Complex Bantu Kulit Cantik?


ESP

Asas Bagi Pembentukan Sel Badan

ESP adalah protein dan merupakan asas bagi pembinaan sel dan tisu badan kita. Dengan adanya protein yang sihat, barulah sel-sel badan senang dibentuk dan dapat menyingkirkan sel-sel lama dan mati. Parut dan kesan hitam pada badan adalah sebenarnya sel-sel lama dan mati yang masih berada pada kulit dan tidak boleh disingkirkan. Sebab itu ia memerlukan protein untuk menggantikan sel lama dan mati ni.

Pembentukan Sel Sihat dan Baru

Selain itu, ESP juga penting sebab protein menjadikan sel-sel kita sihat dan memudahkan khasiat dan nutrien lebih mudah diserap dalam badan. Bayangkan span lama dan span baru, mana yang lebih mudah serap air? Sudah tentu span baru kan, sebab itu sel-sel badan kita perlu sihat dan diganti baru apabila tiba masanya.

Kenyang Lebih Lama

ESP juga membantu kenyang lebih lama. Ini disebabkan glucose indeks (GI) lebih rendah berbanding makanan lain. Disebabkan GI inilah rasa kenyang lebih lama dan rasa bertenaga. Inilah sebabnya ada orang ambil ESP boleh juga kurus.

GLA Complex


Stabilkan hormon

GLA Complex baik untuk menstabilkan hormon wanita dan juga kitaran haid wanita. Ada yang sampai setahun dua tahun tak datang haid, tetapi alhamdulillah dengan pengambilan GLA Complex akhirnya kitaran haidnya normal.

Anti inflamasi, merawat kulit bermasalah

GLA Complex juga baik untuk anti inflamasi dan boleh merawat kulit muka daripada dalam. Ini disebabkan oleh kandungannya iaitu borage oil boleh melembabkan muka dan merawat jerawat terutama bagi yang ada jerawat batu dan masalah kulit kering. 

Membakar lemak

Selain itu, GLA Complex juga rupanya berupaya membantu kita membakar lemak dengan kandungan Omega 6nya. Ia menghadkan selera makan, makan sebelum tidur pun boleh lemak-lemak ini dibakar.

Menurunkan kadar kolestrol dan kencing manis

GLA Complex juga baik untuk menurunkan kadar kolestrol dan kencing manis, jadi ia juga merupakan satu lagi pilihan kepada penghidap kolestrol tinggi dan kencing manis untuk mengamalkan GLA Complex.

Cara Cantikkan Kulit Dengan ESP dan GLA Complex


Jadi dengan gabungan dan kehebatan kedua-duanya parut-parut lama mula memudar, bebas daripada masalah jerawat di samping boleh menurunkan berat badan.

Testimoni


Cuba lihat testimoni Cantikkan Kulit dngan ESP dan GLA Complex di bawah, beza tak dulu dan sekarang? Apa pilihan anda kini?

Cantikkan Kulit dengan ESP dan GLA Complex
Cantikkan Kulit dengan ESP dan GLA Complex

Cantikkan Kulit dengan ESP dan GLA Complex
Cantikkan Kulit dengan ESP dan GLA Complex



Jaminan kami

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam

1. Selamat
2. Semulajadi
3. Berkesan

Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.

Mengapa saya?


Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

Penghantaran


Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Gombak, Kuala Lumpur dan Subang Jaya (USJ). Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, GDex, Nationwide Express atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

Pembayaran


Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

Cara Order Suplemen Set Cantik Kulit Dengan ESP dan GLA Complex


Untuk mendapatkannya, anda boleh hubungi saya:

SMS / Watsapp :0122195919 
SID: 864679 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge