Call nowWhatsapp

Buat Duit Kepuk-kepuk Dengan Blog

buat duit dari blog

Blog boleh buat duit!

Pengalaman saya selama 6 tahun bisnes Shaklee blog adalah medium utama bisnes. Bagi orang yang pemalu macam saya disamping sibuk dengan urusan harian, blog lah jadi talian hayat dan permulaan bisnes.

Sebenarnya ramai orang pandai berblog. Biasanya mereka bermula dengan hobi dan suka menulis, dari hobi blog boleh dijadikan pendapatan pasif dan aktif.

Kita tulis, kita dapat duit. Best kan?

Saya jadikan blog sebagai kedai maya utama saya. Buka 24 jam, saya tidur atau bercuti, ia tetap beroperasi, masih ada orang berkunjung.

Yang paling seronok bila orang kontek kita untuk beli dengan kita melalui entry yang kita buat.

Tips Buat Duit Kepuk-kepuk Dengan Blog

Bagi yang baru nak kenal dunia blog, anda boleh mula dulu dengan karangan entry yang berkisar tentang hobi, lokasi percutian dan tempat makan, motivasi, tips dan lain-lain. Sebenarnya suka hati je nak tulis apa, sebab blog ni kita punya, percuma. Ia umpama latihan untuk kita menulis supaya kita dapat biasakan diri.

Bagi anda yang nak buat blog untuk jana pendapatan, ni adalah senarai semak:

  • Setup blog anda wajib ada akaun gmail.
  • Pilih medium blog, samada nak guna blogspot atau WordPress (WordPress ada yang free dan berbayar, kena tahu tujuan anda).
  • Dah setup, bolehlah mula menulis.
  • Menulis dengan santai, tak payah nak ejaan rasmi sangat. Tapi kalau content tentang tips, motivasi dsb, eloklah kongsi link entry anda ke FB atau fb grup untuk menarik pelawat.
  • Pembaca komen, kena reply.
  • Bila dah biasa menulis, bolehlah mula fokus menulis konten untuk menjana income.

Akademi Blog MAF

Saya tubuhkan Akademi Blog MAF khas untuk mereka yang nak jana income melalui blog. Kalau pandai buat memang masyukkk.

Dalam akademi ini apa yang saya ajar?

Termasuk dalam list diatas, disamping dalam senarai dibawah;

  • Cara setup blog.
  • Cara tulis entry.
  • Entry yang boleh ranking ke 1st page dan ramai pelawat datang juga adalah salah satu isi kandungan pembelajaran.

Ada lagi:

  • Teknik menulis pantas
  • Teknik menulis mesra SEO
  • Teknik asas masukkan Video dalam entry
  • Tips pilih niche blog
  • Banyak lagi

Jadi bagi ahli Shaklee bawah tim saya #MAF, yang nak jana income melalui blog kalau ada kelas tu bayaran minimum sahaja.

Saya juga buka peluang kepada blogger lain yang nak belajar bolehlah join sekaki untuk jana income 4-5 angka sebulan.

Jom sertai tim kami di MAF akademi dengan grup support yang mantap. Boleh hubungi saya di 012-2195919 atau klik link berikut http://kakanah.wasap.my

Penutup

Jika perlukan sebarang penerangan tambahan jangan segan hubungi saya di 012-2195919 atau klik http://kakanah.wasap.my.

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Coach Detox Anda
Coach Kesihatan Anda

Shaklee Gombak

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at vitamincerdik.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di vitamincerdik.com.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau kelewatan rawatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge