Bagaimana untuk mempercepatkan metabolisme badan?

By | 25 March 2014

Apakah agaknya isi kandungan ESP ni sampai jadi pujaan ramai?

Kandungan ESP


Dulu dah pernah tulis berkenaan kandungan ESP. Boleh baca sini 

Bagaimana untuk mempercepatkan metabolisme badan?

Sesetengah orang memiliki metabolisme rendah, makan sikit pun badan tetap naik. Sesetengah lagi memiliki metabolisme tinggi, makan banyak pun badan masih slim. Kita memerlukan metabolisme yang tinggi untuk membolehkan makanan yang dimakan ditukarkan kepada tenaga, bukan menjadi lemak.

Bagaimana?

1. Jangan lewatkan sarapan anda.

2. Mulakan hari anda dengan protein.

3. Hindari gula berlebihan – bukan air sahaja, ini termasuk kek, biskut dan seumpama dengannya

4. Amalkan memakan kekacang

5. Amalkan memakan makanan pedas

Dah agak lama juga saya tak ambil sarapan. Sebab lewat nak ambil, apa yang saya buat adalah saya minum ESP + Milo + Vivix + Collagen + Nutriferon

Alhamdulillah tahan hingga tengahari. Selalunya jika kita skip makan mesti kita akan balun habis-habisan the next meal time, tapi sejak amalkan ESP sebagai breakfast memang takde rasa nak makan habis-habisan tu. 

Apa yang lebih penting badan sihat, cergas dan bertenaga. Mengapa protein sebagai sarapan? Sebab ia mampu mengawal nafsu makan kita dan mengenyangkan.

Jom tengok testimoni:

1. Untuk kulit cantik

Testimoni kulit cantik dengan ESP


2. Untuk Stretch Mark

Testimoni Stretch Mark pudar dengan ESP

3. Untuk gastrik

Testimoni Gastrik pulih dengan ESP



Lain-lain testimoni sini

Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda atau keluarga? Atau ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan hanya dari rumah?

https://www.facebook.com/messages/yourhealthpartner
PM/SMS/Watsapp 0122195919
Emel ahmad.raihanah@gmail.com
Layari blog www.vitamincerdik.blogspot.com
Facebook www.facebook.com/yourhealthpartner
Konsultansi percuma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge