Bagaimana CoQHealth Plus Membantu Mencantikkan Kulit

By | 3 September 2013

Bagaimana CoQHealth Plus Membantu Mencantikkan Kulit

Kulit manusia tidak mempunyai apa-apa masalah bagi 20 tahun pertama. Ia masih muda dan berseri. Ini kerana Coenzyme Q10 terdapat secara semulajadi di dalam tubuh. Ini menyediakan nutrisi yang diperlukan oleh kulit untuk kekal sihat. Bagaimanapun sebaik kita meningkat 30 tahun, paras CoQ10 di dalam tubuh mula menurun. Ini bermakna kulit tidak menerima nutrisi yang mencukupi dan mula menua. Untuk mengekalkan keremajaan dan kesihatan kulit, kita perlu menambah supplemen sebagai makanan tambahan.

Penuaan kulit adalah disebabkan oleh radikal bebas yang beracun. CoQ10 adalah bersifat antioksida yang mana boleh membantu memusnahkan radikal bebas ini, seterusnya memperlahankan proses penuaan. Selain itu, CoQ10 juga meningkatkan paras kolagen dan ketegangan kepada kulit. Dengan pengambilan supplemen ini kita tidak perlu lagi risau tentang kulit yang semakin kendur. Inilah kebaikan anti-penuaan yang disebutkan.

CoQ10 boleh didapati di dalam makanan seperti ikan yang mempunyai minyak banyak (salmon contohnya), daging dan produk unggas, juga minyak seperti minyak soya, zaitun, kelapa, bunga matahari, kekacang seperti walnut, badam juga buah-buahan seperti epal, oren, anggur, sayuran seperti parsley, brokoli dan lain-lain.

Mengapa CoQHealth Plus Berbeza Dengan CoQ10 Jenama Lain?

Berbeza dengan jenama lain CoQ10 Health Plus turut mengandungi vit e dgn green tea extract juga natural n no sintetik chemical. Kombinasi CoQ10 dan Vita E dipercayai untuk mengukuhkan keupayaan antioksidan yang terdapat di dalam Vita E kerana CoQ10 membantu mengitar dan menjana semula vitamin E, untuk memberikan perlindungan antioksidan berterusan terhadap sel-sel tubuh. Ekstrak The Hijau mengandungi procyanidins yang telah ditemui dapat membantu menyokong kesihatan endothelium (lapisan tisu antara kapilari darah dan jantung). CoQ10 berasal daripada sumber semulajadi melalui kaedah penapaian jis. Bahan mentahnya merupakan satu-satunya CoQ10 semulajadi daripada yis yang ditapai yang terdapat pada masa kini, yang sumbernya telah diuji dan diyakini ramai secara meluas mempunyai kualiti yang tinggi dalam sumber bioketersediaan CoQ10-nya. Tanpa gluten.
 
 
 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit. 
 
Nak tahu harga Shaklee? Hubungi
 
Raihanah Ahmad
Shaklee Independent Distributor (864679)
https://www.facebook.com/messages/yourhealthpartner
PM/SMS/Watsapp 0122195919
Emel ahmad.raihanah@gmail.com
Layari blog 
www.vitamincerdik.blogspot.com
Facebook 
www.facebook.com/yourhealthpartner
Konsultansi percuma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge