Call nowWhatsapp

Author Archives: Raihanah Ahmad

Youth Moisturiser SPF 50 Sunblock Terbaik

radiance youth shaklee

Matahari boleh jadikan kita tua. Berkedut, berjeragat atau berjerawat. Walaupun dah guna macam-macam produk kosmetik tapi kalau tak jaga daripada pendedahan matahari berlebihan, kulit akan jadi kusam dan rosak. Kali ini saya nak share sedikit fakta mengenai sunblock. Korang memang biasa pakai sunblock kan. Apa beza sunblock dan sunscreen? 1. Jenis Perlindungan Sunblock mengurangkan kerosakan […]

Rahsia awet muda 10 tahun

Bila mula menjelang 30an, kulit muka mula kusam dan nampak tak bermaya. Pipi yang tak lama dulu tegang dan mula kendur. Garis di sebelah pipi dan mata makin dalam. Beza betul 20an dan 30an kan? 30an inilah masa semua sakit dan penuaan muncul. Nak tau rahsia kulit tebal dan tegang, berkilat glowing dan fresh!? Rahsianya […]

Shaklee Youth Skincare Harga dan Review

Diam tak diam dah nak masuk seminggu Youth Shaklee diperkenalkan kepada kita di Malaysia. Jadi artikel ni lebih kepada review dan harga Youth Skincare. Tentu korang sendiri teruja nak ambil tahu kan. Review Youth Shaklee Skincare Di bawah adalah antara review yang diperolehi oleh pengguna Youth skincare. Ada yang lebih sebulan pakai. Ini disebabkan Shaklee […]

Krim malam Youth Skincare tanpa merkuri

Biasa kita dengar bila berlaku rampasan produk kosmetik, krim malam paling banyak. Timbul persoalan di situ, kenapa asyik-asyik krim malam. Dan ia dirampas pula sebab mengandungi toksin iaitu merkuri. Selaluinya syarikat pengeluar kosmetik menggunakan merkuri dalam krim malam untuk proses pembaikan dan memutihkan kulit. Kenapa merkuri bahaya untuk kulit dan kesihatan Masa saya belajar sains […]

Teruja selepas hadir business leader national conference

Dah tahu kan 3hb Februari lalu kami leader Shaklee dijemput hadir ke event setahun sekali iaitu Business Leader National Conference. Tema kali ni adalah Breakthrough Bagaimanapun saya tak dapat hadir kali ni sebab saya masuk wad. Kisah saya kena warded ni nanti saya tulis dalam posting lain. Walaupun saya tak hadir, saya berjaya hadirkan 2 […]

Jadi Anak Yatim Selepas Bapa Diserang Serangan Jantung

penyakit jantung bukan lagi penyakit orang tua

Terkini kisah viral seorang bapa berusia 37 tahun meninggal dunia akibat serangan jantung selepas menghantar anak ke sekolah. Isteri beliau dalam pantang yang juga OKU penglihatan. Maknanya ada anak yang masih berumur beberapa hari. Kisah ini sangat menyentuh hati. Allahuuu. Ada tak ahli keluarga korang penyumbang angka kepada statistik ini ? Jantung kita berdegup kira-kira […]

Bila Perkembangan Bayi Dalam Kandungan Delay

perkembangan bayi mesti ikut jadual

“Puan, femur length baby macam tak ikut jadual perkembangan yang sepatutnya. Saya akan rujukkan puan ke Hospital Selayang.” Lembut saja tutur kata doktor di Klinik Kesihatan (KK) tatkala selesai proses ultrasound pada minggu ke 29 bulan lalu. Pernyataan lembut tapi bedebush dalam fikiran saya, risau ada, sedih pun ada. Tapi pada masa yang sama saya […]

Promosi Shaklee Februari 2018

Tak sangka dah masuk bulan Februari kan. Sekejap je masa berlalu sejak kita di tahun 2018. Bagi pencapaian pada bulan Januari, alhamdulillah banyak yang berjaya naikkan potensi masing-masing. Seronok bila tengok semakin ramai yang dapat bonus yang tebal. Hasil usaha masing-masing. Tahniah bagi tim saya #mafteam. Jom februari ni kita lebihkan pencapaian kita. Saya nak […]

Sains di Sebalik Youth Skincare

Skincare Shaklee Youth bukan sembarangan produk. Bukan formulasi sendiri, bukan juga produk OEM. Tapi Youth Skincare dikatakan melalui kajian selama 8 tahun sebelum betul-betul dikeluarkan ke pasaran. Youth Skincare telah dipasarkan di pasaran antarabangsa tahun lalu dan bakal masuk ke Malaysia bulan Mac 2018 ini. Nak tahu lebih lanjut berkenaan sains disebalik Youth Skincare? Chris […]

Ramuan Youth Skincare Terbaik Untuk Kulit

Saya nak bagi korang mengigau dengan Youth Skincare ni. Yang nak masuk Malaysia ni ada 6 produk. Setiap produk YOUTH dirumus secara khusus untuk menangani pelbagai kesan penuaan. Yelah, bila umur bertambah, banyak sel rosak, sel mati termasuk sel kulit Kita. Collagen berkurangan, kulit kurang anjal, muncul garis-garis halus (itulah kedut!). Kalau Tak caya Cuba cubit pipi anak. Lainkan keanjalan […]