Call nowWhatsapp

Author Archives: Raihanah Ahmad

Projek Buat Duit Bantu Berjaya Dalam Shaklee

AYuh sertai Projek Buat Duit rm2000 dengan tim saya

Alhamdulillah sebenarnya dari April 2018, saya terlibat dalam 1 projek ni yang dikendalikan bersama-sama dengan 4 orang Masters yang lain. Hasilnya alhamdulillah dalam April 2018, saya berjaya bantu seorang downline saya untuk rank up sebagai Supervisor. Beliau memperolehi bonus sebanyak RM2ribu++. Alhamdulillah tim saya makin berkembang. Seorang demi seorang naik rank. Setiap bulan ada je […]

Kelas Skincare Youth Percuma Dan Jana Pendapatan Dengan Youth

kelas skincare youth jana pendapatan

CUBA DULU SEBELUM BELI. Disebabkan Youth Skincare ni masih baru, bermula April 2018, saya telah adakan beberapa kelas personal untuk percubaan facial dengan Youth Skincare. Kita cuba dulu, kalau suka baru lah kita decide nak beli ke tak. Pengalaman saya pakai Youth Shaklee untuk genap 2 bulan ni, memang betul-betul buat saya jatuh hati. Launch […]

Youth Shaklee Bantu Atasi Kulit Kendur (Saggy)

Kita tidak perlu menghabiskan beribu-ribu ringgit pada pembedahan kosmetik untuk dapat wajah yang lebih muda. Kalau tengok sapa yang ada buat rawatan plastik surgeri tu, memang menakutkan juga. Walaupun hasilnya memang gempak, tapi ish macam tak sanggup pulak nak harungi semua proses tu. Dah la bukan murah pun, beribu-ribu RM. Pengsan macam ni. Satu teknik […]

Layak Ke Regional Trip Shaklee 2018 Bangkok

Bercuti bersama Shaklee? Pertama kali saya layak untuk percutian bersama Shaklee pada tahun lalu dengan trip Cruise Shaklee 2017. Maknanya ianya adalah hasil usaha untuk setahun pada 2016/2017. Bagi tahun ini pula bagaimana? Penutup bulan Mac 2018 merupakan bulan terakhir untuk kumpul point mencukupkan kelayakan kita ke mana-mana trip percutian Shaklee bagi tahun 2018. Cycle […]

Krim Jeragat Lulus KKM Dan Berkesan

youth dan jeragat

Antara masalah kulit yang paling mencabar untuk dirawat ialah jeragat. Mujur juga saya takde masalah macam ni, tapi saya memang sering dapat customer dengan masalah jeragat. Suplemen untuk jeragat pernah saya kongsikan sebelum ini. Kali ini saya ingin kongsikan produk skincare Youth yang dapat membantu masalah jeragat. Krim jeragat atau skincare Youth ini tentulah lulus […]

Review Youth Skincare Selepas 21 Hari

Saya mula amalkan Youth Skincare lebih 21 hari yang lalu. Sebenarnya dah lama pun beli Youth ni, bulan Februari lagi. Masa tu Youth Shaklee hanya dijual kepada leaders yang hadir ke Business Leaders Conference. Walaupun saya tak hadir, saya minta rakan yang belikan untuk saya. Saya mula warded di Hospital Selayang sejak 30hb Januari 2018, […]

Youth power duo untuk penyelesaian lengkap masalah kulit

Kita semua mempunyai jenis kulit yang berbeza, dan kita memerlukan penyelesaian khusus untuk menanganinya. Bukan itu sahaja, tetapi keperluan penjagaan kulit individu kita mungkin berubah sepanjang tahun, keadaan seperti iklim, tekanan, perubahan diet, dan juga penuaan boleh mempengaruhi keadaan kulit kita. Orang sering melaporkan tiga kebimbangan umum mengenai perubahan bagaimana kulit kelihatan dan dirasai pada […]

26 hari di hospital gara-gara placenta previa

Agak lama juga saya tak update blog ni. Bukan apa, sibuk sikit selepas bersalin baby baru nombor 4 minggu lalu. Alhamdulillah saya selamat melahirkan baby girl pada 21 februari 2018 yang lalu melalui kaedah czer. Jadi paham-paham la kan bila tengah pantang ni kena curi-curi masa nak tulis. Apa saya nak kongsi hari ni adalah […]

Istimewanya Shaklee Youth Serum

Kali ni saya nak share berkenaan serum. Sekarang ramai dah mula guna serum kan. Namun ada serum ada essence. Apa beza serum dengan essence? Kalau dulu memang ada perbezaan sikit. Sikit ja tak banyak. Serum ni texture lebih pekat berbanding essence dan fungsi dia merawat kulit dengan lebih baik sehingga ke lapisan dalam kulit. Essence […]

5 manfaat collagen kepada ibu selepas bersalin

Saya terbaca artikel dalam PAMA berkenaan nutrisi yang diperlukan oleh ibu selepas bersalin untuk mempercepatkan pemulihan luka. Ditambah lagi makluma daripada seorang nurse (pangkat sister) yang sebut pada saya minggu lalu, dimana beliau pesan lepas bersalin boleh ambik collagen. Cepat-cepat saya gali info berkenaan ini. Nutrisi baik membantu percepatkan proses penyembuhan selepas bersalin Makanan yang […]