Sains di Sebalik Youth Skincare

By | 31 January 2018

Skincare Shaklee Youth bukan sembarangan produk. Bukan formulasi sendiri, bukan juga produk OEM. Tapi Youth Skincare dikatakan melalui kajian selama 8 tahun sebelum betul-betul dikeluarkan ke pasaran. Youth Skincare telah dipasarkan di pasaran antarabangsa tahun lalu dan bakal masuk ke Malaysia bulan Mac 2018 ini. Nak tahu lebih lanjut berkenaan sains disebalik Youth Skincare? Chris Kyrou Bercakap berkenaan… Read More »

Ramuan Youth Skincare Terbaik Untuk Kulit

By | 29 January 2018

Saya nak bagi korang mengigau dengan Youth Skincare ni. Yang nak masuk Malaysia ni ada 6 produk. Setiap produk YOUTH dirumus secara khusus untuk menangani pelbagai kesan penuaan. Yelah, bila umur bertambah, banyak sel rosak, sel mati termasuk sel kulit Kita. Collagen berkurangan, kulit kurang anjal, muncul garis-garis halus (itulah kedut!). Kalau Tak caya Cuba cubit pipi anak. Lainkan keanjalan kulit depa dengan… Read More »

Elakkan Bayi Pramatang Dengan Omega 3

By | 26 January 2018

Asid lemak omega-3 adalah penting untuk perkembangan saraf otak bayi dan penting untuk kehamilan dan berat masa lahir. Kebanyakan wanita hamil mungkin tidak mendapat cukup asid lemak omega-3 kerana tidak mendapat pemakanan berasaskan omega 3 yang mencukupi. Bagi wanita hamil untuk mendapatkan asid lemak omega-3 yang mencukupi, melalui pemakanan dan suplemen. Dalam artikel ini saya akan membincangkan bagaimana… Read More »

Jemputan Hadiri Business Leader National Conference 2018

By | 24 January 2018

Tahun 2018 datang dengan berita baik. Pertamanya saya dah cukup point untuk 1 tiket incentive trip ke Bangkok. Saya berharap sempat buat 1 lagi tiket atau 1 tiket antarabangsa. Kedua, sekali lagi saya dijemput hadiri Business Leader National Conference 2018 (BLNC2018). Kali ini saya tidak lagi keseorangan, bahkan saya berjaya bawa tim saya dari #MillionaireAnah&Friends seramai 3 orang. Business… Read More »

10 Tahun Lebih Muda Dengan #YouthSkinCare

By | 22 January 2018

Ni overclaim ke apa? Masa mula-mula diperkenalkan, tertanya juga, betul ke? Apa buktinya? Ada satu sesi diadakan bersama para masters di mana Ketua Pakar Nutrisi Shaklee memberitahu berhubung 10 tahun lebih muda dengan Youth Skin Care. Skin Age Index Sejenis ujian yang diberi nama SKIN AGE INDEX di jalankan oleh Pakar kulit (Skin Expert) buat ujian ke atas… Read More »

Azabnya Cirit Birit Masa Mengandung

By | 19 January 2018

Banyak pula dugaan mengandung kali ini. Untuk pengetahuan rakan pembaca semua, saya kini sedang mengandung sudah masuk 8 bulan. Alhamdulillah setakat ini memang kesihatan sangat baik dan boleh aktif macam biasa. Tapi tak sangka pula bila masuk trimester ke 3 ni, diuji pula dengan macam-macam isu. Sabtu minggu lalu anak kedua saya, Faiz mula demam disamping simptom lain… Read More »

DHA vs EPA: Mana Satu Lebih Penting

By | 12 January 2018

EPA dan DHA adalah nutrien yang memberi faedah kehidupan yang sihat untuk kesihatan manusia. Dari sebelum lahir ke usia tua, manusia memerlukan EPA dan DHA dan kerana tubuh kita tidak boleh membuat lemak ini dalam tubuh kita, kita mesti mengambilnya daripada diet seharian. EPA dan DHA adalah lemak omega-3 dan lemak utama dalam ikan dan makanan laut serta… Read More »

Ubat Statin dan Kesan Sampingan

By | 10 January 2018

Baru-baru ini mak saya mengadu sakit otot, lenguh pada bahu dan belakang serta kebas pada tangan. Apabila cek gula dalam darah, ianya tidak tinggi pun. Lepas seminggu, kami rujuk ke hospital. Dr cuma cakap mungkin alergi. Jadi dr cucuk ubat dan berikan beberapa jenis ubat. Lepas seminggu, saya baru teringat tentang kesan sampingan statin. Rupanya memang mak ada… Read More »

Review Omega Guard Dan Neurogain

By | 8 January 2018

Posting ini adalah review kedua-dua produk yang saya pernah amalkan. Satu saya amalkan pada tahun 2011, satu lagi saya amalkan sejak tahun 2012 hingga sekarang. Saya ambil Neurogain semasa mengandung anak kedua. Ia diprescribed oleh doktor yang merawat saya. Jadi bayar kos doktor sekali dengan vitamin ni sekali. Masa tu memang belum terjebak lagi dengan Shaklee. Dan masa… Read More »

Pengedar Shaklee / Vivix Di Seremban, Port Dickson dan Nilai

By | 4 January 2018

Berita baik kepada semua warga Nilai dan Seremban dan sekitarnya. Saya adalah pengedar Shaklee berhampiran anda. Tak tahu mana nak dapatkan produk Shaklee? Jangan risau, saya berada hampir dengan anda. Ekslusif bagi pengguna produk Shaklee di sekitar Nilai dan Seremban 2, Seremban 3, Senawang, Rantau, dan Port Dickson. Anda boleh dapatkan vitamin Shaklee dengan mudah daripada saya yang… Read More »