Sunburn: Kulit Putih Berseri Dalam 2 Minggu

By | 5 July 2017

Kulit Putih Berseri Dalam 2 Minggu Pernah tak antara kita yang mengalami masalah sunburn? Negara kita kan negara beriklim panas sepanjang tahun (walaupun sesekali ada jerebu) dan hujan, yang pastinya negara kita beriklim panas juga kan. Lagipun kedudukan negara kita berhampiran dengan garisan khatulistiwa, justeru memang begitulah cuacanya. Disebabkan itu, mesti ramai antara yang pernah alami masalah sunburn.… Read More »

Rawat Osteoporosis Dalam 1 Bulan Selamat dan Berkesan

By | 2 July 2017

Rawat Osteoporosis Dalam 1 Bulan Selamat dan Berkesan Satu perkara yang mungkin anda belum tahu adalah saya ada mengalami masalah osteoporosis. Baru umur 38 tahun dah ada osteoporosis? Macam tak percaya, tapi itulah hakikatnya. Tulisan ini adalah hasil daripada saya rawat osteoporosis dengan Shaklee. Saya didiagnos Osteoporosis Kisahnya berlaku pada Mei 2017. Shaklee ada buat karnival sempena pembukaan… Read More »

Ketua Saintis Shaklee Menjawab Salah Faham Tentang Landmark Study

By | 17 June 2017

Bila dah jadi friend Ketua Saintis Shaklee di FB, saya simpan beberapa soalan yang saya mahukan penjelasan daripada beliau. Sekali tanya je la, sebab kita sedang deal dengan orang penting Shaklee. Dah tentu masanya sibuk dengan pelbagai urusan kerja. Nak layan soalan budak-budak macam saya ni, nanti banyak-banyak kali sangat takut dia rasa annoying. Tapi kiranya Dr Daggy… Read More »

Vivix Shaklee: Penjelasan Dari Ketua Saintis Shaklee

By | 12 June 2017

Baru-baru ini memang agak viral berkenaan Shaklee dan Vivix di media sosial. Teruk kena serang, tapi alhamdulillah dan insyaAllah biarlah Allah yang tunjukkan kebenarannya. Kadangkala tidak guna juga untuk bertengkar dan berhujah pada saat masing-masing degil hendak menegakkan pendirian masing-masing. Jadi lebih baik diam, teruskan kerja dan bisnes seperti biasa. Namun saya tidak boleh berhenti daripada mendapatkan maklumat… Read More »

Vivix Shaklee: Kelebihan, Fungsi, Kajian Klinikal dan Testimoni

By | 10 June 2017

Vivix Shaklee: Kelebihan, Fungsi, Kajian Klinikal dan Testimoni Dalam artikel ini saya berkongsi dengan anda segala yang anda perlu tahu berkenaan Vivix Shaklee seperti kelebihan, fungsi, kajian klinikal. testimoni dan mengapa Vivix Shaklee perlu menjadi pilihan anda. Artikel ini memang agak panjang kerana banyak maklumat berkaitan Vivix Shaklee yang ingin saya kongsikan dengan anda. Apakah Vivix Shaklee Vivix™… Read More »

Rawat Luka Melecur Dengan Collagen

By | 5 June 2017

Rawat Luka Melecur Dengan Collagen OMG lama juga saya tak update blog ni ya. Seminggu juga nampaknya. Sebetulnya saya balik kampung permulaan puasa tempohari. Sekembali ke rumah internet pula buat hal, ada la 3 hari juga. Lepas itu sibuk pula dengan closing bagai. Jadi inilah baru ada masa hendak update blog. Kali ini saya hendak kongsikan berkenaan info… Read More »

Shaklee Collagen Powder Untuk Sendi Anda

By | 26 May 2017

Shaklee Collagen Powder Untuk Sendi Anda Rasanya daripada perkongsian artikel sebelum ini, kita sudah faham bahawa collagen bukan sahaja penting untuk kulit, bahkan sangat penting untuk pergerakan kita iaitu tulang dan sendi. Artikel berikut adalah bagaimana collagen membantu dari sudut sendi yang sihat. Collagen diperlukan untuk gerakan dan keanjalan Di setiap sendi kita, ada padding dan sokongan untuk… Read More »

4 Cara Tingkatkan Collagen Secara Semulajadi

By | 25 May 2017

5 Cara Tingkatkan Collagen Secara Semulajadi Semakin kita tua, tahap collagen dalam kulit, tulang dan otot akan berkurangan. Proses ini bermula seawal 25 tahun yang membawa kepada kedutan, garis halus, kulit kendur, keguguran rambut, tulang rapuh, arthritis dan beberapa isu kesihatan yang lain. Sekiranya anda faham tentang mengapa dan bagaimana collagen berkurangan dan bagaimana ia bertambah, 5 cara… Read More »

Shaklee Collagen Powder Drink Terbaik Di Pasaran

By | 24 May 2017

Jarang benar saya tuliskan berkenaan Shaklee Collagen Powder Drink betul tak? Rasanya lama juga tidak kemaskini posting berkaitannya. Sebab saya jarang gunakannya sebenarnya. Bila tidak saya amalkan, memang kuranglah saya syorkan atau kongsikan. Namun saya mula semula ambil Shaklee Collagen Powder Drink sejak 2 minggu lalu. Ramai yang ingin dapatkan kulit cantik dengan mengambil collagen. Collagen sebenarnya mempunyai… Read More »

Performance Drink Shaklee Bantu Atlit Lebih Berkuasa

By | 23 May 2017

Saya jarang jumpa testimoni Shaklee untuk para atlit. Agaknya atlit masih waswas guna Shaklee. Tapi harapnya selepas ini tidak lagi. Sebab semakin ramai atlit di pelbagai umur mengamalkan Shaklee. Sebelum itu jemput tonton video di bawah oleh para atlit Olimpik US. Testimoni Performance Drink Bantu Atlit Lebih Berkuasa Ada banyak juga testimoni, dan saya kongsikan dengan anda hari… Read More »