Promosi Shaklee Sempena Hari Malaysia 2017

By | 12 September 2017

Berita panas-panas ni. Nak tahu tak Shaklee ada buat promosi sempena Hari Malaysia 2017 iaitu Sabtu ini. Promosi ini 1 hari sahaja, justeru kena cepat-cepat order daripada SID kesayangan anda, saya la siapa lagi. Promosi Shaklee Sempena Hari Malaysia 2017 Apa promosi yang best tu? Vivix la apa lagi. Harga jual Vivix adalah RM503 sebotol, kalau 2 botol… Read More »

Keradangan dan Risiko Penyakit Kronik

By | 6 September 2017

Ada yang komen minta saya jelaskan berkenaan keradangan yang saya selalu sebut dalam kebanyakan posting saya. Radang, meradang, teradang, semua sama sahaja. Orang meradang tu, samalah suku sakat keradangan juga. Harap penjelasan di bawah dapat dimanfaatkan sebaiknya. Apakah Keradangan Keradangan adalah proses di mana sel-sel darah putih dan bahan-bahan yang dihasilkannya melindungi kita daripada jangkitan dengan organisme asing,… Read More »

Manfaat Ellagic Acid Dalam Anggur Muscadine

By | 4 September 2017

Lama rasanya saya tak menulis tentang Vivix. Sebelum itu saya ucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha kepada semua pembaca Muslim. Hari ini hari ketiga Tasyrik bermakna hari terakhir kita boleh membuat ibadah korban. Tahun ini saya beraya di Kuala Lumpur sahaja. Jadi ibadah korban tentulah dibuat di masjid / surau. Alhamdulillah berjalan dengan lancar walaupun ada perkara soal pembahagian… Read More »

Cara Cegah Jaundice Bayi Terbukti Berkesan

By | 29 August 2017

Ramai bayi yang dilahirkan sekarang ini rata-rata akan mengalami jaundice. Artikel saya kali ini berkenaan cara cegah jaundice bayi adalah berpotensi berkesan secara klinikal. Mungkin jika ada pun, tidak perlu sampai perlu warded (maknanya jaundice tinggi sangat). Saya tahu betapa teruknya jika anak baru lahir mengalami kuning. Pengalaman saya sendiri dengan anak pertama dan kedua, kedua-duanya perlu warded… Read More »

Bengkak Buah Pinggang Dan Risikonya

By | 25 August 2017

Baru-baru ini ada customer yang hubungi saya berkenaan masalah bengkak buah pinggang. Pada mulanya saya kurang jelas mengenainya, namun setelah saya kaji dan baca daripada beberapa sumber, saya rasa elok saya kongsikan kepada anda. Ini supaya anda juga mendapat maklumat tentang penyakit ini. Buah pinggang adalah penapis badan kita. Kedua-dua organ berbentuk kacang itu adalah sistem penyingkiran sisa… Read More »

Senaman Untuk Pesakit Buah Pinggang

By | 23 August 2017

Senaman Untuk Pesakit Buah Pinggang Kecergasan fizikal sangat penting di dunia hari ini. Senaman membuat badan anda kuat dan sihat. Bagaimana dengan pesakit buah pinggang? Adakah senaman baik untuk pesakit buah pinggang? Berikut adalah frequently asked questions bagi senaman untuk pesakit buah pinggang. Bagaimana senaman memberi manfaat kepada saya? Dengan senaman, akan memudahkan anda melakukan tugas yang diperlukan… Read More »

Tindakan Perlu Jika Diberhentikan Kerja

By | 19 August 2017

Musim ekonomi macam ini, saya kira ramai juga yang diberhentikan kerja. Banyak syarikat gulung tikar, ada syarikat yang ditutup atau mengecilkan operasi mereka atas banyak faktor. Trend ini bukan menjejaskan 1 industri sahaja, bahkan yang saya lihat banyak industri telah terjejas. Antara syarikat gergasi yang pernah melakukan proses pemberhentian kerja adalah MAS, PETRONAS, Shell, dan banyak lagi. Namun… Read More »

Diabetes Penyebab Masalah Buah Pinggang

By | 16 August 2017

Kebanyakan pesakit buah pinggang yang hubungi saya adalah juga merupakan pesakit diabetes atau kencing manis. Kadang tu kita tak faham macamana diabetes boleh menyebabkan penyakit buah pinggang. Jadi artikel ini saya dapatkan maklumat untuk anda. Seperti biasa, pencegahan daripada sebab atau punca utama adalah paling terbaik ya. Diabetes Penyebab Masalah Buah Pinggang Diabetes mellitus, atau diabetes, adalah penyakit… Read More »

Omega Guard Minyak Ikan Terbaik

By | 14 August 2017

Omega Guard adalah salah satu suplemen penting yang saya ambil setiap hari. Bukan saya sahaja, bahkan semua ahli keluarga saya ambil Omega Guard setiap hari tanpa mengira umur. Dari umur setahun hingga ayah saya umur 70 tahun memang konsisten ambil Omega Guard. Omega Guard adalah sejenis suplemen bersifat minyak ikan. Khasiat minyak ikan memang ramai sudah tahu, betul… Read More »

Umur 9 Tahun Mohon Kerja Dengan NASA

By | 11 August 2017

Beberapa hari lalu saya ada terbaca di facebook cerita seorang budak lelaki umur 9 tahun mohon kerja dengan NASA. Biar betul, umur 9 tahun sudah mohon kerja? Dengan NASA pula tu, memang tak masuk akal. Umur 9 Tahun Mohon Kerja Dengan NASA Asal kisahnya ialah budak yang bernama Jack Davis telah ternampak iklan kerja kosong dari pihak NASA.… Read More »