3 Resepi Smoothies Sedap Yang Anda Boleh Nikmati Walaupun Diet

By | 20 September 2017

Penting untuk menjaga kesihatan bukan semata-mata untuk cantik dan langsing. Ia untuk kesan jangka masa panjang. Biarlah hari hari tua kita nikmati dengan hidup yang sihat tanpa sebarang penyakit. Jadi untuk elak dari di hidapi penyakit yang biasanya akan ada bila menjelang usia emas, kena jaga dari sekarang. Nak berdiet untuk kuruskan badan bukan bermakna anda harus menyiksa diri. Tapi… Read More »

Meriah Sambutan Hari Malaysia Shaklee

By | 18 September 2017

16 September 2017 negara kita menyambut lagi Hari Malaysia. Hari Malaysia digambarkan sebagai hari yang menggabungkan semenanjung Tanah Melayu dengan kemasukan Sabah dan Sarawak. Alhamdulillah selepas bertahun-tahun kita masih lagi dapat menikmati perpaduan hasil gabungan ini, walaupun banyak perkara kita masih perlu perbaiki. Sempena sambutan Hari Malaysia 2017, Shaklee turut sama menyambutnya di premis rasmi mereka. Sepatutnya semua… Read More »

Promosi Shaklee Sempena Hari Malaysia 2017

By | 12 September 2017

Berita panas-panas ni. Nak tahu tak Shaklee ada buat promosi sempena Hari Malaysia 2017 iaitu Sabtu ini. Promosi ini 1 hari sahaja, justeru kena cepat-cepat order daripada SID kesayangan anda, saya la siapa lagi. Promosi Shaklee Sempena Hari Malaysia 2017 Apa promosi yang best tu? Vivix la apa lagi. Harga jual Vivix adalah RM503 sebotol, kalau 2 botol… Read More »

Keradangan dan Risiko Penyakit Kronik

By | 6 September 2017

Ada yang komen minta saya jelaskan berkenaan keradangan yang saya selalu sebut dalam kebanyakan posting saya. Radang, meradang, teradang, semua sama sahaja. Orang meradang tu, samalah suku sakat keradangan juga. Harap penjelasan di bawah dapat dimanfaatkan sebaiknya. Apakah Keradangan Keradangan adalah proses di mana sel-sel darah putih dan bahan-bahan yang dihasilkannya melindungi kita daripada jangkitan dengan organisme asing,… Read More »

Manfaat Ellagic Acid Dalam Anggur Muscadine

By | 4 September 2017

Lama rasanya saya tak menulis tentang Vivix. Sebelum itu saya ucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha kepada semua pembaca Muslim. Hari ini hari ketiga Tasyrik bermakna hari terakhir kita boleh membuat ibadah korban. Tahun ini saya beraya di Kuala Lumpur sahaja. Jadi ibadah korban tentulah dibuat di masjid / surau. Alhamdulillah berjalan dengan lancar walaupun ada perkara soal pembahagian… Read More »

Cara Cegah Jaundice Bayi Terbukti Berkesan

By | 29 August 2017

Ramai bayi yang dilahirkan sekarang ini rata-rata akan mengalami jaundice. Artikel saya kali ini berkenaan cara cegah jaundice bayi adalah berpotensi berkesan secara klinikal. Mungkin jika ada pun, tidak perlu sampai perlu warded (maknanya jaundice tinggi sangat). Saya tahu betapa teruknya jika anak baru lahir mengalami kuning. Pengalaman saya sendiri dengan anak pertama dan kedua, kedua-duanya perlu warded… Read More »

Bengkak Buah Pinggang Dan Risikonya

By | 25 August 2017

Baru-baru ini ada customer yang hubungi saya berkenaan masalah bengkak buah pinggang. Pada mulanya saya kurang jelas mengenainya, namun setelah saya kaji dan baca daripada beberapa sumber, saya rasa elok saya kongsikan kepada anda. Ini supaya anda juga mendapat maklumat tentang penyakit ini. Buah pinggang adalah penapis badan kita. Kedua-dua organ berbentuk kacang itu adalah sistem penyingkiran sisa… Read More »

Senaman Untuk Pesakit Buah Pinggang

By | 23 August 2017

Senaman Untuk Pesakit Buah Pinggang Kecergasan fizikal sangat penting di dunia hari ini. Senaman membuat badan anda kuat dan sihat. Bagaimana dengan pesakit buah pinggang? Adakah senaman baik untuk pesakit buah pinggang? Berikut adalah frequently asked questions bagi senaman untuk pesakit buah pinggang. Bagaimana senaman memberi manfaat kepada saya? Dengan senaman, akan memudahkan anda melakukan tugas yang diperlukan… Read More »

Tindakan Perlu Jika Diberhentikan Kerja

By | 19 August 2017

Musim ekonomi macam ini, saya kira ramai juga yang diberhentikan kerja. Banyak syarikat gulung tikar, ada syarikat yang ditutup atau mengecilkan operasi mereka atas banyak faktor. Trend ini bukan menjejaskan 1 industri sahaja, bahkan yang saya lihat banyak industri telah terjejas. Antara syarikat gergasi yang pernah melakukan proses pemberhentian kerja adalah MAS, PETRONAS, Shell, dan banyak lagi. Namun… Read More »

Diabetes Penyebab Masalah Buah Pinggang

By | 16 August 2017

Kebanyakan pesakit buah pinggang yang hubungi saya adalah juga merupakan pesakit diabetes atau kencing manis. Kadang tu kita tak faham macamana diabetes boleh menyebabkan penyakit buah pinggang. Jadi artikel ini saya dapatkan maklumat untuk anda. Seperti biasa, pencegahan daripada sebab atau punca utama adalah paling terbaik ya. Diabetes Penyebab Masalah Buah Pinggang Diabetes mellitus, atau diabetes, adalah penyakit… Read More »