10 Tips Untuk Sihat Di Usia Tua

By | 27 February 2017

Dalam Business Leader Conference baru-baru ini, ada seseorang yang saya sangat kagum. Eh mestilah abam Roger Barnett, CEO Shaklee Corporation. Umur beliau 58 tahun, tapi kelihatan seperti 30an. Kalau anda hendak tahu, beliau sangat komited dengan suplemen. Saya pun tidak seperti beliau. Apabila menghadiri apa-apa majlis, walaupun saya ada bawa bekalan suplemen, saya akan skip saja, dengan alasan,… Read More »

Drama Korea Saimdang Bagi Peminat Sejarah

By | 25 February 2017

Satu drama korea yang saya suka tengok sekarang adalah drama Saimdang. Saya bukanlah tengok banyak sangat drama TV, selalunya memang tiada masa. Yelah, asyik dan ralit dengan kerja Shaklee, dengan anak-anak lagi, sebenarnya sukar hendak ada masa menonton TV. Tapi drama yang satu ini memang saya tidak lepas peluang (biasanya tengok recorded punya la). Sinopsis Saimdang Drama bersiri… Read More »

Vivix Mengandungi Semua Nutrisi Harian

By | 24 February 2017

Ada customer hubungi saya bertanya berkenaan kandungan nutrisi dalam Vivix. Banyak soalannya antaranya: Adakah cukup ambil Vivix sahaja, tidak perlu ambil suplemen lain. Nak ambil lain-lain macam banyak je Adakah Vivix mengandungi potassium Jadi posting kali ini saya ingin kongsikan dengan anda berkenaan nutrisi yang terdapat di dalam Vivix. Benarkah Vivix Mengandungi Semua Nutrisi Harian? Setiap hari kita… Read More »

Kalsium Magnesium Bantu Proses Bersalin

By | 23 February 2017

Tidak ramai yang sedar atau tahu peranan magnesium dalam metabolisme tubuh manusia. Magnesium telah diketahui dapat mengaktifkan lebih daripada 300 reaksi biokimia yang berbeza di dalam tubuh agar tubuh dapat berfungsi dengan baik. Peranan magnesium sangat penting. Namun ironisnya, peranan magnesium tidak diendahkan. Magnesium dikenali sebagai “Forgotten Mineral” dan “5-Cent Miracle Tablet”. Mengapa jadi begitu? Ini kerana kesan… Read More »

Risiko Kekurangan Zat Besi Semasa Mengandung

By | 22 February 2017

Ramai ibu mengandung tapi alami HB rendah, betul tak? Ada yang buat tak peduli, ada mak yang risau dan mencari penyelesaian. Biasanya memang doktor akan ambil berat lebih kalau masalah HB rendah ni. HB rendah ini yang selalu dikaitkan dengan kekurangan zat besi, ikut tajuk kita hari ini. Maklumat ini juga yang saya dapat daripada Workshop Landmark Study… Read More »

Jenis- jenis Ujian Ke Atas Suplemen Yang Perlu Anda Tahu

By | 21 February 2017

Banyak pihak mendakwa suplemen keluaran mereka ada ujian sekian dan sekian. Kita sebagai pengguna pula tidak tahu apa, orang cakap apa kita main beli saja tanpa soal apa-apa. Kali ini saya ingin kongsikan berkenaan jenis-jenis ujian ke atas suplemen. Suplemen Tidak Wajib Ada Kajian Klinikal – KKM Hanya Luluskan Jika Tiada Bahan Berbahaya Ya betul, suplemen tidak wajib… Read More »

7 Tips Pilih Suplemen Dari Perspektif Seorang Saintis

By | 20 February 2017

Perkara ini memang menjadi satu perkara wajib kalau hendak beli suplemen. Suplemen adalah benda yang masuk dalam badan kita. Maka tak bolehlah sembarangan sahaja. Asal ada kita rembat. Asal nampak testimoni baik, kita beli. Padahal kita tak pasti pun testimoni tu tulen atau rekaan. Kecuali testimoni daripada saya, insyaAllah anda boleh percaya ianya testimoni tulen 🙂 Masa pra… Read More »

Keperluan Nutrisi Untuk Tulang

By | 19 February 2017

Disebabkan saya baru balik daripada workshop Landmark Study oleh Dr Bruce Daggy, ada maklumat penting yang saya nak kongsikan dengan anda semua. Salah satunya berkenaan nutrisi kepada tulang. Ramai orang anggap, asal tulang je mesti kalsium. Betul tak? Kalau ada tambahan pun, mesti magnesium. Magnesium untuk bantu proses penyerapan kalsium kan. Kalau saya sebut, tulang kita perlukan 20… Read More »

Yang Best Tentang Pra National Conference Shaklee 2017

By | 19 February 2017

Alhamdulillah saya berpeluang hadir ke Pra National Conference Shaklee yang diadakan semalam, 18 Februari 2017. Hanya mereka yang dijemput sahaja yang hadir tau. Dan yang dijemput tu adalah business leaders sahaja, yang konsisten selama setahun (dari 2016). Walaupun biasanya NC sebegini boleh bawa anak-anak, tapi kali ini memang tidak boleh bawa anak-anak. Mungkin kali ini Shaklee mahu semua… Read More »

Bertahun-tahun sakit jantung akhirnya temui keserasian dengan Vivix

By | 17 February 2017

Bertahun-tahun sakit jantung akhirnya temui keserasian dengan Vivix Kisah ini adalah kisah customer saya sendiri. Pada satu hari Puan Z hubungi saya merujuk kepada masalah kesihatan beliau. Puan Z sudah bertahun-tahun ada masalah jantung. Jantung kerap berdegup pantas, pernafasan laju, tangan mengigil. Masa saya bercakap dengan beliau dalam telefon pun memang kedengaran letih dan tercungap-cungap. Orangnya masih muda tidak jauh… Read More »