Atasi Sakit Lutut / Lenguh Dengan Vivix dan Shaklee Collagen Powder (SCP)

By | 9 June 2014

Saya tulis ni atas testimoni sendiri yang alami sakit lutut dan lenguh kaki sejak seminggu yang lalu. Seminggu lalu saya balik kampung, jadi takla bawa semua suplemen saya. Ini termasuk Vivix saya tak bawa. SCP pula saya hanya bawa beberapa paket sahaja.

Dijadikan cerita, mula sakit lutut seminggu lalu. Barulah ini saya rasa peritnya sakit lutut. Nak bergerak pun sakit, solat pun jadi masalah sekarang ni. Dah suruh husband urut, tapi masih tak berkurang. 

Semalam saya sampai rumah, terus teringat pada Vivix dan SCP. Mulanya ingat nak order Advanced Joint Health Tablet (AJHT), tapi sebab tak tahan, ingat nak cuba dulu Vivix dan SCP yang memang dah ada di rumah. 

Caranya:

1 sudu milo
1 paket SCP
1 sudu besar Vivix

Wah, memang sedap 🙂 Seminggu tak minum, kemaruk juga ya. Minum sebelum tidur.

Ni kira-kira 2.30pg saya bangun, Alhamdulillah dah takde sakit tu. 🙂 senyum baliklah.

Set Shaklee untuk kesihatan Sendi

Untuk kesihatan sendi, sememangnya ada set tersendiri iaitu:

1. Omega Guard
2. Advanced Joint Health Tablet (AJHT)
3. Ostematrix

Saya pernah kongsikan berkenaan “Sukar Gerakkan Kaki / Bengkak Lutut? Cegah Arthritis“. Ia berkenaan set sendi tersebut yang boleh anda rujuk.

Tetapi mengapa SCP dan Vivix pun boleh hilangkan sakit sendi / tulang?

Keistimewaan Vivix

1. Memperbaiki DNA
Banyak produk kesihatan hanya membantu hingga tahap sel, tetapi Vivix mampu sehingga tahap DNA. Bukan ubah DNA tetapi memperbaiki dan merawati DNA yang bermasalah. 

2. Memperbaiki tenaga
Vivix dapat membantu menguatkan sel tubuh dan meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Vivix juga anti penuaan yang hebat.

Apa kebaikan Vivix?

1. Awet muda dan anti penuaan
2. Merencatkan sel kanser dari semakin serius
3. Melindungi jantung
4. Mengurangkan komplikasi diabetes
5. Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi dan melindungi saraf
6. Melambatkan dan mengurangkan komplikasi Alzheimer
7. Membantu pesakit parkinson
8. Membantu memulihkan pesakit strok
9. Meningkatkan imun badan
10. Menggalakkan kesihatan keseluruhan

Saya ambil vivix memang untuk no. 10, iaitu untuk menyokong kesihatan keseluruhan. Alhamdulillah di masa-masa kecemasan sangat membantu.

Perasan tak kebaikan No.5 adalah untuk kesihatan sendi? Ini sebab Vivix mengandungi bahan yang disebut sebagai Elderberi yang telah digunakan secara tradisional untuk masalah arthritis (sejenis sakit sendi). Apakah Elderberi? Jadi sebab itulah sakit lutut pun boleh hilang dengan Vivix.

Anda boleh baca lanjut berkenaan Vivix: Apa Istimewanya?

Bagaimana pula dengan SCP? Mengapa boleh atasi sakit lutut / lenguh?

Dalam posting saya sebelum ini Anda Tak Perlu Jadi Artis Untuk Cantik, saya dah sebutkan fungsi-fungsi SCP. SCP ni bukan sekadar kolagen, malah turut penting untuk kesihatan sendi dan sakit lutut. 

Ini disebabkan salah satu kandungannya iaitu Ekstrak kulit kerang. Ekstrak kulit kerang ini mengandungi glukosamine sebagai pelincir sendi (penting untuk mereka yang sakit sendi), menghidrat mata dan melegakan ketidakselesaan mata.

Kalau anda pernah jumpa doktor, memang doktor menyarankan pengambilan suplemen yang mengandungi unsur glukosamine untuk melancarkan sendi. Anda boleh baca fakta berkenaan kepentingan glukosamin. Memang sangat popular di kalangan pesakit lutut, pesakit sendi. 

Ha, dah terjawabkan?

Jadi, anda ada pilihan untuk kesihatan sendi / sakit lutut dan lenguh

1. Set Asas Omega Guard + AJHT + Ostematrix

2. Vivix + SCP

3. Vixix

Pilihan Set Sendi Lutut Shaklee


Jom sama-sama sihat. Saya bantu anda dan keluarga terus sihat. Dapatkan set anda hari ini dengan hubungi saya di nombor tertera di bawah.

Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda atau keluarga? Atau ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan hanya dari rumah? 

https://www.facebook.com/messages/yourhealthpartner 
PM/SMS/Watsapp 0122195919 
Emel ahmad.raihanah@gmail.com 
Layari blog www.vitamincerdik.blogspot.com 
Facebook www.facebook.com/yourhealthpartner Konsultansi percuma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge