Call nowWhatsapp

Anda sakit buah pinggang? Takut bergantung dengan dialisis?

Cara vivix bantu rawatan sakit buah pinggang tahap 5

Pada saya benda yang baik elok kita sebarkan. Takdelah pula saya nak keep secret pulak kan, sebab membantu orang kembali sihat lebih utama bagi saya.

Kisah penyembuhan Vivix – buah pinggang sembuh, dan transplant dibatalkan.

Karen Sandifer, bekas penyelia Home Health Care, berkongsi kisah ini mengenai Brandy (sahabatnya) dengan Vivix. Brandy dah bersedia untuk berikan satu buah pinggangnya kepada suami kerana suaminya mengalami kegagalan buah pinggang tahap 4 dengan buah pinggang polisistik.

“Tony mula mengambil Vivix sejak Februari 2009 dan cuba teka? Kami pergi berjumpa pakar buah pinggang untuk membuah ujian supaya saya boleh berikan buah pinggang dan sebahagian hati saya, kerana dia berada pada tahap tinggi (4) kegagalan buah pinggang dengan buah pinggang polisistik.”

“Jika tahap 5 anda perlu dialisis untuk terus hidup. Jadi kami mahu melakukan pemindahan organ sebelum dia terpaksa hidup dengan dialisis.” 

“Apabila mereka melakukan ujian darah, kami diberitahu yang dia berada pada tahap 2 atau tahap 3 rendah, dan seterusnya menghentikan dia dari meneruskan diet untuk buah pinggang, dia tidak memerlukan ubat-ubatan untuk tekanan darah lagi dan boleh menikmati hidupnya kembali, kerana dia mempunyai masa bertahun lagi sebelum perlu memikirkan untuk menjalani hidup dengan dialisis! Berdasarkan kata pakar yang berunding dengan kami, kesemua mereka mengatakan tiada penawar!

Sumber

Kisah Penghidap Sakit Buah Pinggang Tahap 5

Kisahnya bermula dari seorang adik yang memaklumkan kepada saya bahawa ibunya menghidap kegagalan buah pinggang tahap 2. Hari semakin hari berlalu, ibunya masih di hospital. Berbulan mereka tidur dan makan dihospital. Hospital adalah rumah kedua bagi mereka.
Masuk Bulan ketiga, adik tersebut text saya dan memaklumkan bahawa Ibunya kini sedang tenat. Tahap 2 kini sudah menjadi Tahap 5! Allahuakhbar LULUH hati saya kerana saya orang yang mengetahui tapi saya tidak berbuat apa-apa walaupun pergi menziarahi! Doktor memberitahu ibunya tenat dan boleh dibawa balik untuk persediaan yang kita tidak jangka.Tapi, beliau hanyalah doktor, kerana NYAWA bukanlah ditangan mereka. Hanya ALLAH sahaja layak menentukan hidup mati seseorang. Adik tadi terus TABAH walaupun dia tahu peluang untuk ibunya adalah tipis! Semangat yang Allah beri kepada adik itu sangatlah HEBAT. Yang tidak mungkin akan mampu ditanggung oleh orang lain.
Keesokan hari, ibunya diberi izin untuk pulang, saya dan suami terus pergi menziarahi keluarga adik tersebut. Kedatangan kami disambut dengan penuh senyuman seakan-akan tiada musibah yang menimpa mereka 3 beranak. Tapi,apa yang mengejutkan saya dan suami adalah, adik itu mempunyai seorang ayah yang juga LUMPUH separuh badan hampir 5tahun!! ALLAHUAKHBAR dugaan apakah ini Ya ALLAH engkau berikan pada adik ini. Sehinggakan dugaan perit ini mampu mengukir senyuman diwajah mereka. Tiada air mata sedih duka mereka berikan kepada kami. Suami saya tidak dapat menahan sedih, saya hanya menahan air mata takut menambah lagi kesedihan mereka itu.
Saya rasa mustahil seorang remaja berumur 19 tahun mampu menanggung segala ujian ini. Disaat rakan-rakan berada di menara gading,dan ketika rakan sebaya sedang bergembira adik ini menjaga ayahnya yang lumpuh dan ibunya yang menghidap sakit buah pinggang KRONIK TAHAP 5!!
Dengan izin ALLAH saya memberi sebotol VIVIX SHAKLEE kepada adik itu dengan harapan dan doa akan ada sinar baru untuk kesihatan dan kesembuhan ibunya.insyALLAH. Harapan saya hanyalah satu, semoga ALLAH izin dan beri kesembuhan juga harapan untuk hidup kepada ibunya. Setelah hampir sebulan kami menziarahi keluarga mereka. ALLAH beri khabar gembira buat saya dan mereka.
Saya menerima text dari adik itu mengatakan bahawa BUAH PINGGANG ibunya yang sudah ROSAK DAN KECUT dulu kini kembali MENGEMBANG! Kesihatan ibunya semakin hari semakin baik. SUBHANALLAH, maha suci ALLAH,tidak sampai sebulan ALLAH izin ibunya kembali sihat. Alangkah gembira bersyukurnya saya dan suami apabila dapat membantu mengembalikan senyuman sebuah keluarga kecil itu.
Asbab VIVIX SHAKLEE ALLAH izin pesakit BUAH PINGGANG TAHAP 5 kembali sihat. Malah buah pinggang ibunya tidak perlu dicuci selama 37hari. Kini sudah hampir 10 bulan ibunya sihat dan tidak pernah menjalani rawatan CUCI BUAH PINNGANG. Doktor pakar sangat terkejut dan tidak percaya mana mungkin pesakit BUAH PINGGANG yang TENAT mampu sihat tanpa sebarang RAWATAN! Itulah KUASA ALLAH tiada siapa mampu mengatakan tidak jika ALLAH mengizinkan.
Itulah kisah saya dan salah seorang customer saya yang kini telah menjadi sebahagian keluarga shaklee saya. Beliau kini juga telah membantu ramai pesakit buah pinggang yang berada dihospital. Alhamdulillah asbab sebotol Allah izin lebih ramai lagi yang mendapat manfaat VIVIX.
Salah satu testimoni berkenaan pesakit diabetes dan buah pinggang dibantu dengan Vivix
Salah satu testimoni berkenaan pesakit diabetes dan buah pinggang dibantu dengan Vivix

Cara Vivix Bantu Masalah Buah Pinggang

Vivix mengandungi resveratrol iaitu sejenis sebatian polifenol yang sangat bermanfaat kepada kesihatan. Resveratrol dalam banyak kajian telah menunjukkan kesan yang baik termasuk:

  • Berperanan sebagai anti radang
  • Membantu meningkatkan pengeluaran enzim antioksidan

Secara spesifiknya, Vivix dan resveratrol dapat membantu pesakit buah pinggang melalui 7 cara:

  1. Antioksidan: mengurangkan tekanan oksidatif pada sel nepron buah pinggang dan mengelakkan berlaku kerosakan yang lebih teruk pada saraf buah pinggang.
  2. Meningkatkan struktur dan bentuk buah pinggang yang normal
  3. Mengurangkan penggumpalan platlet pada buah pinggang
  4. Mengembangkan salur darah pada buah pinggang
  5. Mengurangkan proses lipid peroksida.
  6. Mengurangkan kematian sel saraf buah pinggang
  7. Memberikan tenaga pada sel sekaligus pesakit buah pinggang akan merasa bertenaga

Mempunyai sakit buah pinggang tahap 5 bukan penamat kepada kehidupan anda. Ramai yang masih boleh hidup ceria walaupun menanggung penyakit ini. Anda boleh cuba Shaklee sebab setakat ini Shaklee terbaik dari segi kualiti, jaminan keselamatan ramuan/produk dan keberkesanan. InsyaAllah kata orang worth your money.

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan suplemen Shaklee bolehlah hubungi saya

Raihanah  SID 864679

No tel: 0122195919

Your trusted Shaklee Independent Distributor

Coach Detox Anda

Shaklee Gombak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Telegram
WhatsaApp