Anda Mencari Sumber Pendapatan Pasif / Pasif income?

By | 10 May 2014
Kegawatan sekarang

Kalau gaji RM10,000 pun sukar sekarang ini, apatah lagi RM1,950 kan. Memang lagi parah lah. 

Ramai sedang mencari kerja sampingan aka part time sekarang ni. Setiap hari ada je yang hubungi saya bertanya apakah kelebihan Shaklee sebuah MLM bisnes.Semua sedang mencari kerja yang boleh menjana pendapatan pasif / pasif income.

Kalau anda seorang yang alergik dengan MLM, artikel ini bukan untuk anda. Ini kerana untuk menjana pendapatan pasif, salah satu pilihan terbaik adalah melalui Shaklee, sebuah MLM.

Tahukah anda Robert Kiyosaki pun mencadangkan network marketing (MLM). Robert Kiyosaki merupakan American investor, businessman, self-help author, motivational speaker, financial literacy activist, and financial commentator. Penulis buku terkenal “Rich Dad, Poor Dad”.

Robert Kiyosaki recommend MLM



Beliau diberitakan memuji sistem perniagaan Shaklee yang memang terbukti dalam menjana pendapatan pasif / pasif income. Jom  dengar 


Dalam bisnes yang biasa, contohnya kedai runcit, kedai kain, etc, mesti kita memerlukan modal yang agak besar? Memang biasa dengar, peniaga-peniaga ni sampai meminjam dengan Along. Sampai begitu sekali. 

Peniaga juga perlu tentukan dia nak jual apa, contohnya nak jual selipar, stokin, telekung atau makanan kering. 

Di samping itu seorang peniaga juga perlu menubuhkan syarikat sendiri, membuat marketing plan sendiri, mencari premis, mencari pekerja… barulah boleh mula bisnes.


Shaklee sebagai Bisnes Entiti Anda untuk menjana pendapatan pasif / pasif income

Shaklee adalah salah satu MLM bisnes. Tapi mengapa MLM? Mengapa Shaklee?

1. Modal anda hanya RM65 (tambah RM10 untuk pos Semenanjung Malaysia dan RM20 untuk Malaysia Timur)

2. Tidak perlu stok barang. Ini kerana kita hanya beli barang selepas customer masukkan duit kepada kita. Dan barulah kita order barang dengan Shaklee, dan lebih mudah lagi Shaklee tolong poskan kepada customer anda. 

Jika anda ada modal lebih barulah buat stok sikit, in case customer nak COD (cash on delivery).

3. Anda tidak perlu menubuhkan syarikat, tanpa premis. Anda boleh beroperasi di mana saja.

4. Anda tidak perlu memikirkan marketing plan anda, sebab semua dah ada. Semua dah complete. 

Anda hanya menjalankan sahaja bisnes itu. Sharing sharing dan sharing.

5. Ramai usahawan dan leader dilahirkan dalam MLM. 

Shaklee peneraju dalam MLM

Tengok gambar di atas, Shaklee merupakan peneraju dalam suplemen nutrisi DAN industri MLM. Ini membuktikan kejayaan dalam bisnes MLM telah lebih daripada 57 tahun! Shaklee juga tidak pernah gagal membayar bonus pengedarnya, bayar lambat pun tak pernah.

Saya bukan cakap kosong. Ramai yang telah memegang pendapatan 4 angka paling kurang, 5 angka, 6 angka malah 7 angka pun dah ada contoh.

Ya, mereka semua bermula dengan bonus 2 angka sahaja. Anda mahu?

Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda atau keluarga? Atau ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan hanya dari rumah?

https://www.facebook.com/messages/yourhealthpartner
PM/SMS/Watsapp 0122195919
Emel ahmad.raihanah@gmail.com
Layari blog www.vitamincerdik.blogspot.com
Facebook www.facebook.com/yourhealthpartner
Konsultansi percuma

3 thoughts on “Anda Mencari Sumber Pendapatan Pasif / Pasif income?

  1. Pingback: Peluang Menjana Pendapatan Pasif | My Blog

    1. Raihanah Ahmad Post author

      ramai yang telah order, tapi ramai lagi yang perlu diberikan kesedaran untuk mengambil suplemen demi kesihatan

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge