6 Cara Kurus Dengan Cinch Shake

By | 21 April 2015
Testimoni kurang inci dengan cinch

6 Cara Kurus dengan Cinch Shake

Lama juga tak stay up semata2 untuk update blog. Sejak bersalin kalau nak update blog saya curi2 masa di siang hari time anak-anak tidur. Tapi tak boleh hari2. Jalan penyelesaiannya kena buat malam juga. Semoga Allah beri kekuatan.

Sebenarnya ramai je yang ambil produk pelangsingan di negara kita, sebabnya negara kita yang teramai obes di rantau asia Tenggara. Tapi ambil suplemen tapi kenapa tak kurus-kurus? Jadi dalam posting kali ini saya tuliskan 6 cara paling mudah untuk kurus dengan Cinch Shake.

Now Everyone Can Kurus! 6 Cara Kurus dengan Cinch Shake

Ambil sumber protein pada waktu sarapan

Ya, ini penting kerana protein yang anda beli contohnya ESP dan Cinch boleh diambil menggantikan sarapan anda. Campurkan Cinch / ESP dengan kurma atau sumber protein lain untuk memaksimakan kesan tahan kenyang lebih lama. Biasa saya campurkan dengan kacang badam. Disamping bantu kenyang lebih lama, badam juga mengandungi khasiat baik untuk ibu dan bayi yang menyusu.

Cinch Shake bantu rasa kenyang dan elakkan menggeleber

Cinch Shake bantu rasa kenyang dan elakkan menggeleber

Bagi ibu menyusu, anda jangan risau kalau tak sarapan menyebabkan susu tak banyak. InsyaAllah susu memang banyak kerana pengambilan ESP / Cinch menggantikan sarapan tidak menyebabkan pengurangan susu, sebaliknya disebabkan ia protein ia boleh membantu memekatkan dan membanyakkan susu.

Makan tengahari insyaAllah anda akan makan sedikit. Kalau rasa lapar dalam pukul 10 – 11 pagi tu bolehlah ambil buah-buahan atau biskut sedikit. Makan tengahari mesti anda ambil walaupun anda berasa kenyang. Kalau kenyang makan tengahari sedikit sahaja. Ini untuk elakan anda rasa terlampau lapar sampai anda akan makan nasi dengan banyaknya pada waktu petang atau malam.

Protein ESP dan Cinch juga boleh diambil menggantikan makan malam. Biasakan makan malam diambil tak lebih daripada jam 8.30 malam.

Pastikan pengambilan air kosong sekurang-kurangnya 3 liter sehari

Dalam hal ini pastikan anda sukat air yang anda ambil. Kebanyakan kita mula2 tu memang susah je nak ambil air banyak macam tu. Bila ambil suplemen tapi nampak tak menjadi, di antara sebabnya adalah kurang minum air. Ada customer saya bagitau ambil air banyak je, tapi dia sendiri pun tak sukat. Rupa-rupanya hanya ambil kurang daripada 1 liter air! Mana cukup kalau macam tu.

Ini kerana air membantu pengaliran bendalir dalam badan kita. Kita merujuk kepada air kosong, bukan air teh atau sebagainya ok. Jadi pastikan anda ambil air sekurang-kurangnya 3 liter sehari.

Kurangkan pengambilan produk berasaskan tepung dan berkanji

Produk berasaskan tepung seperti roti mengandungi serat tinggi perlulah anda elakkan atau kurangkan di masa program penurunan berat badan ini. Selepas program tak mengapa nak ambil. Kalau anda nak ambil serat, boleh ambil oat contohnya.

Makanan berkanji pula seperti nasi pula kurangkan pengambilan kepada 1x sehari sahaja. Sukatan pula 1 genggam sahaja pada setiap kali makan. Untuk sumber karbohidrat anda boleh ambil kentang, keledek atau kekacang / bijirin.

Bagi ibu menyusu, kena hati-hati juga pengambilan kentang, keledek atau kekacang. Kena perhatikan bayi jika terdapat tanda-tanda alahan atau kembung. Kalau mampu ambillah nasi beras perang, ini lebih baik.

Elakkan makan produk makanan segera dan lemak tinggi

Perhatikan pemakanan anda, elakkan makanan segera seperti nuget, fries, burger dsb. Ini kerana makanan ini mengandungi lemak trans tinggi dan lemak yang tidak baik untuk kesihatan.

Perhatikan juga jenis lemak yang anda ambil. Minyak yang terjual dikedai kedai adalah minyak yang bertapis tinggi dah mudah teroksida bila dipanaskan. Ini boleh menyumbang kepada plak dalam arteri. Sebaliknya gunakanlah minyak zaitun kalau mampu. Kalau tidak, elakkanlah makan di kedai, sebaiknya masak sendiri.

Amalkan pemakanan yang segar

Pemakanan yang segar contohnya memasak sendiri lebih selamat untuk anda. Dulu masa time saya diet, memang saya masak sendiri dan bawa bekal ke pejabat. Ini berterusan untuk 3 bulan juga. Disamping itu boleh ambil buah-buahan dalam kuantiti yang dibenarkan. Buah ni tk boleh banyak juga sebab ia mengandungi gula. Jadi sehari boleh ambil dalam lingkungan 1-2 biji sahaja.

Kurangkan pengambilan gula

Kalau anda kurangkan pengambilan gula, insyaAllah pengurangan berat lebih banyak. Ini sebab gula dalam makanan seperti kuih-muih, kek, aiskrim dsb tu boleh menyumbangkan kepada berlebihan karbohidrat dalam badan. Gula yang berlebihan akan ditukarkan kepada krbohidrat.

Untuk snek, anda boleh amalkan Cinch Tea, campurlah dengan lemon dan madu asli untuk perasa. Memang sedap sangat.

Cinch Tea menggantikan kopi, teh dan milo. Sedap jugak

Cinch Tea menggantikan kopi, teh dan milo. Sedap jugak yang penting berkhasiat

Selamatkah Cara Kurus ini kepada Ibu Menyusu?

Ibu menyusu memerlukan lebih banyak kalori berbanding orang biasa. Jadi kalau ibu menyusu bimbang kurang kalori, menu dan jadual diet yang berbeza boleh dibincangkan dengan saya.

Saya sendiri menyusu anak ketiga ni, pada masa sama sedang menguruskan badan. Alhamdulillah setakat ni penurunan 0.5kg seminggu, disamping susu yang banyak. Sehari saya boleh simpan stok susu sebanyak 16oz bersama-sama dengan direct feeding. Maksudnya disamping direct feeding saya boleh simpan stok susu sebanyak 16oz sehari. Baby saya pulak dah bambam sekarang ni, dah macam abam sado nampaknya. Hahah

Cinch tak jejas susu

Anak ketiga saya membesar bagai johan walaupun maknya sibuk menguruskan badan

Testimoni Kurang Inci Dengan Cinch

Testimoni kurang inci dengan cinch

Testimoni kurang inci dengan cinch

Cukup ke sekadar tgk gambar diatas??? Di dalam lg tertelan air liur ngan mata xbenti berkedip bila aku pulak nak kurus camtu. Nak lagi terbakar? Ha boleh baca testimoni kurus dengan Cinch.

Ya faham bukan nak kurus macam supermodel atau retis, tapi sekurangnya mengelakkan penyakit sebab kebanyakan penyakit datang daripada perut.

Ok nak bgtau ni…

Cinch shake perisa coklat dan latte tgh hot sales bulan ni

Beli 3 dapat 4 canister, amboi brrbaloi sangat tu. Sihat dapat kurus pun dapat.

Jangan lupa cinch ni selamat untuk ibu menyusu, ye la ibu menyusu pun nak cantik jugak kan. Untuk siapa lagi mrsti utk.suami.

Lelaki pun boleh, daj ramai yang berjaya ni. Takkan nak.melopong je kan. Nak la kurus, sihat dan boleh pakai pun sedap mata memandang disamping jaga syariah compliancr gitu.

Ha tunggu apa lagi 10hari je lagi sale ni.

Contact saya utk sy bantu anda. Lengkap dengan cadangan pemakanan dan aturan supplemen.

Raihanah
SID 864679
No tel: 0122195919

Your trusted Shaklee Independent Distributor

2 thoughts on “6 Cara Kurus Dengan Cinch Shake

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge