Call nowWhatsapp

5 Fakta Tentang Shaklee Anda Perlu Tahu

Ada yang mesej saya menyatakan masih was-was dengan Shaklee. Almaklum Shaklee tiap bulan mesti diserang dengan bermacam pertuduhan. Saya memang pernah tulis banyak berkenaan Shaklee tapi hari ini saya bentangkan fakta ringkas tentang Shaklee untuk tatapan anda.

Baru-baru ini dalam lawatan ke Shaklee Corporation di Pleasanton, California, delegasi daripada Malaysia diperkenalkan dengan barisan saintis Shaklee. Mereka inilah yang terlibat dalam menjayakan ujikaji klinikal, kajian (r & d) untuk produk baru mahupun produk yang telah lama di pasaran.


Fakta Tentang Shaklee
Saintis Shaklee
Fakta Ringkas Tentang Shaklee

1. Shaklee Salah Satu Syarikat Suplemen Tertua Dunia

Selain merupakan pengeluar suplemen pertama dunia iaitu pada tahun 1915, Shaklee telah berada dalam pasaran suplemen selama 55 tahun. Di Malaysia sendiri ia telah bertapak sejak 1995 iaitu hampir 20 tahun.

2. Shaklee Selamat

Shaklee memastikan setiap bahan baru menjalani ujian supaya bebas dari lebih 350 bahan berbahaya.

3. Ujian Kualiti

Shaklee menjalankan lebih daripada 100 ribu ujian kualiti setiap tahun ke atas produk keluarannya untuk menjamin ketulenan tahap tertinggi dan tahap kualiti tertinggi.

Fakta Tentang Shaklee
Produk Shaklee berkualiti dan berpadanan dengan harga4. Pelaburan R&D

Shaklee melaburkan sebanyak USD250 juta (dianggarkan bersamaan RM800 juta) untuk ujian klinikal, kajian dan pembangunan R&D.

Tahukah anda? Sebenarnya di Malaysia, suplemen atau makanan tambahan tidak diwajibkan melalui ujian klinikal. Hanya ubat wajib buat ujian klinikal. Sebab itu kebanyakan pengeluar suplemen tidak melakukan ujian klinikal ini disebabkan kosnya yang sangat tinggi.


Fakta Tentang Shaklee
Laporan Ujian Klinikal Yang Terdapat Pada Buku Produk Shaklee

Mengapa Shaklee buat juga ujian klinikal? Ini kerana Shaklee ingin memastikan kualiti dan hasil terbaik. Dan ujian klinikal ini juga bukan ke atas haiwan, sebaliknya ianya ke atas manusia sendiri.

Jadi, kalau kalaulah produk ini berbahaya dan diambil oleh seribu orang, rasanya hanya seorang akan bernasib baik tidak terkena apa-apa bahaya. Dan jika pun memang bahaya, tentu sudah lama produk Shaklee berkubur, tetapi peliknya ia masih bertahan lebih 55 tahun.


Jadi kepada anda yang baru nak mula makan Shaklee atau baru makan separuh jalan, pastikan anda dapatkan produk ini daripada pengedar yang sah seperti saya. Dan anda boleh rujuk sebarang kemusykilan anda kepada saya. Shaklee juga ada ramai nutritionist yang membantu kami untuk memberikan khidmat rundingan terbaik kepada anda.


Shaklee Difference: Always SafeAlways WorksAlways Green.

5. Harga yang berpatutan dan mampu milik

Sesetengah orang fikir sebab ianya MLM, pastinya produknya mahal-mahal. Tapi sebenarnya harga setiap produknya sangat berpatutan dan mampu dimiliki sesiapa sahaja.

Customer saya sendiri daripada pelbagai lapisan masyarakat, penjual keropok di kantin sekolah pun ada. Tapi disebabkan mereka mementingkan kesihatan, maka Shaklee menjadi pilihan mereka.


Anda boleh juga melawat laman web Shaklee Malaysia yang berwajah baru.


Wah memang bertambah yakin saya dengan Shaklee!


Bagi saya sendiri, saya memang yakin dengan Shaklee dan saya sendiri telah menggunakannya sejak hampir 3 tahun lepas. Ia lebih selamat dan berkesan daripada produk-produk lain yang anda tidak pasti di luar sana. Berdasarkan 4 fakta tentang Shaklee ini menambahkan keyakinan saya.


Apa pilihan anda?


Anda boleh hubungi saya:

SMS / Watsapp :0122195919 
SID: 864679  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Telegram
WhatsaApp