Sistem Bonus Shaklee Unik Dan Tidak Boleh Ditiru

By | 7 October 2016
Bonus Shaklee telah dipatent justeru tidak boleh ditiru oleh mana-mana syarikat

Posting kali ini saya hendak kongsikan dengan anda tentang sistem pembayaran bonus Shaklee. Umum tahu kesemua MLM ada pelan pembayaran bonus mereka sendiri. Tapi tahukah anda Shaklee membayar sehingga infinity. Infinity tu apa? Infinity itu maksudnya tak terhingga. Maksudnya Shaklee tidak meletakkan had terhadap pendapatan yang anda boleh perolehi. Bukan setahun, tapi setiap bulan.

Sistem Pembayaran Bonus Shaklee Tidak Boleh Ditiru

Tahukah anda, sistem pembayaran bonus Shaklee kepada para pengedarnya juga telah di patent oleh Shaklee. Di patent ni maksudnya tiada syarikat MLM lain yang boleh meniru cara pembayaran bonus Shaklee. Kalau tiru boleh saman.

Patent No : 8,732,012.

Bayaran bonus dari 2 angka sehingga ke infinity. Best ke best? Shaklee juga merupakan syarikat yang kukuh. Selama puluhan tahun ini tidak pernah lagi gagal membayar bonus kepada para pengedarnya. Tahukah anda sekitar tahun 1980an dahulu Shaklee Malaysia pernah disuruh hentikan operasi selama sebulan?

Saya dapat maklumat ini daripada satu kelas oleh Master Roslan. Ketika itu operasi dihentikan selama sebulan, tetapi Shaklee tetap membayar bonus pengedarnya berdasarkan pencapaian bulan sebelumnya. Hebat tak? Ada ke syarikat lain boleh buat macam ini? Tidak buat kerja selama sebulan, tetapi Shaklee tetap bayar.

Jadi sebenarnya Shaklee memang sebuah syarikat yang kukuh, berintegriti dan selamat. Boleh sangat untuk anda jadikan pilihan sebagai syarikat yang memberikan anda peluang pendapatan samada sampingan mahupun utama.

Cara Jadi Ahli Shaklee

Sebenarnya ada 2 pilihan untuk menjadi ahli:

1. Yuran Pendaftaran hanya RM69 (Postage RM11 Semenanjung / RM22 Sabah dan Sarawak). Yuran ni hanya perlu dibayar sekali seumur hidup sahaja. Bermula tahun ini Shaklee memperkenalkan yuran pembaharuan sebanyak rm30. Yuran ini adalah untuk menampung kos penyimpanan maklumat ahli (kos server dan lain-lain).

atau

2) Buat pembelian sebarang produk dalam 1 resit minimum 200 point UV (Unit Value), iaitu lebih kurang belian berjumlah RM700+ (termasuk GST) dan anda akan mendapat keahlian percuma (bernilai RM69) dan juga cash bonus (bernilai RM30+). Penjimatan hampir RM100.

Untuk mendaftar, anda boleh terus hubungi saya di 012 219 5919, saya akan bantu daftarkan anda.

Maintain Point Dan Keahlian

Ramai orang risau bila jadi ahli bimbang terikat atau dipaksa beli produk setiap bulan. Anda jangan risau, tiada paksaan dalam Shaklee. Kalau anda cuma hendak makan sendiri, anda tidak perlu maintain apa-apa point secara bulanan atau minimum pembelian. Tiada. Anda cuma gunakan produk yang anda boleh beli dengan harga ahli, iaitu 25% lebih murah berbanding harga runcit.

Jadi walaupun untuk kegunaan sendiri, anda tetap boleh kumpul Points dengan setiap pembelian dengan ID anda. Paling best adalah bila anda dapat kumpul sejumlah Points tertentu dalam sebulan, anda dah layak dapat cash bonus antara 5% – 21% dari jumlah belian bulanan. Best kan. Makan sendiri pun dapat bonus.

Jadi bonus tersebut boleh cover kos produk Shaklee yang anda makan setiap hari. Silap haribulan rupanya anda makan vitamin percuma sahaja! Jimat dan bijak kan?

Tapi kalau anda ingin serius memulakan bisnes dan dapat bonus setiap bulan, barulah anda perlu mempunyai points yang ditetapkan.

Peluang 3C Dalam Shaklee

Sebenarnya, selain dari dapat beli produk dengan harga ahli, dan dapat cash bonus (5%-21%), Shaklee juga ada menawarkan lebih dari itu bagi ahli yang minat dan serius berbisnes

Syukur Alhamdulillah, walaupun pada awalnya saya join Shaklee cuma untuk makan sendiri, tapi sejak saya nampak peluang yang Shaklee tawarkan, saya mula serius dalam bisnes Shaklee sejak tahun 2013.

Dan sungguh saya tak sangka, dari makan sendiri, rupa-rupanya sangat best jadi ahli Shaklee!

Setakat ini, saya sudah pun berjaya mencapai ketiga-tiga C yang Shaklee tawarkan iaitu cash bonus, car bonus dan convention trip. 

Jom tengok video ni dulu!

1. Cash Bonus

Dalam Shaklee, ada 7 rank yang boleh dicapai. Lebih tinggi rank, lebih besar syarat-syarat jualan, maka lebih besar cash bonus yang ditawarkan oleh Shaklee. Rujuk gambar di bawah:

Purata pendapatan bulanan pengedar Shaklee mengikut rank

Purata pendapatan bulanan pengedar Shaklee mengikut rank

Ini adalah bonus bulanan minimum bagi sebulan (ya, setiap bulan!!) yang diterima oleh Usahawan Shaklee berdasarkan efektif rank. Tapi ini hanyalah Purata Minimum sahaja. Lebih besar jumlah jualan setiap bulan, lebih besar jumlah bonus yang diterima. Jadi tiada bonus tetap setiap bulan dalam Shaklee. Semunya bergantung kepada usaha dan performance masing-masing.

2. Car Bonus

Car bonus bermaksud Shaklee berikan tunai tambahan yang dinamakan car bonus. Shaklee bukan memberikan kereta mewah sebijik. Jangan pula salah faham.

Jadi terpulanglah kita hendak gunakan duit car bonus untuk beli kereta baru ke, bayar duit kereta sekarang ke, beli rumah ke, saving ke, atau apa-apa saja. Terpulang kepada masing-masing punya keperluan.

3. Convention Trip

Kalau anda nak tahu, setiap tahun Shaklee juga menawarkan Percutian ke Luar Negara (USA / Eropah atau Umrah) bagi Usahawan Shaklee yang berjaya memenuhi syarat yang ditetapkan.

Percutian tajaan Shaklee bertaraf 6 bintang turut memuatkan elaun tunai, makanan yang mewah, penginapan mewah dan macam-macam lagi

Percutian tajaan Shaklee bertaraf 6 bintang turut memuatkan elaun tunai, makanan yang mewah, penginapan mewah dan macam-macam lagi

Semuanya Bermula Dengan Langkah Pertama

Memang saya tidak sangka hanya bermula dengan langkah pertama mendaftar sebagai ahli Shaklee dan berpeluang mendapat semua ini. Sujud syukur kepada Allah.

Sudah ramai Usahawan Shaklee yang merasa semua reward yang Shaklee berikan ini. Mereka semua terdiri daripada pelbagai latar belakang. Ada Surirumah, Guru, Engineer, Doctor, Lawyer dan macam-macam lagi. Dan ada pelbagai peringkat umur. Memang umur bukan penentu untuk anda berjaya.

Yang paling best, bisnes Shaklee boleh dijalankan secara part time atau full time. Saya sendiri bermula dengan part time 3 tahun lalu. Terpulang kepada usaha masing-masing. Jadi sesiapa saja mampu berjaya, asalkan rajin dan konsisten dengan usaha yang terbaik!

Kelebihan Menjadi Ahli Dalam Tim Anah And Friends

Syukur Alhamdulillah atas segala kejayaan yang telah saya kecapi. Semua ini berkat tunjuk ajar dari para mentor saya dalam Shaklee. Saya juga turut belajar pelbagai ilmu bisnes daripada pakar pemasaran blog dan fb. Macam-macam ilmu sebenarnya saya telah gali.

Sekarang ini tugas saya adalah membantu lebih ramai yang ingin sama-sama berjaya seperti kami.

Jika anda mendaftar sebagai ahli Shaklee di bawah Empayar kami iaitu Anah And Friends, anda juga berpeluang membuat bisnes Shaklee, (online dah offline) dengan bantuan mentor, ilmu dan sistem yang terbukti berkesan. Apa yang anda perlu buat hanyalah duplicate apa yang kami telah buat.

Anda juga akan mendapat akses kepada grup khas kami untuk testimonial dan maklumat terperinci mengenai produk-produk Shaklee.

Mereka yang berdaftar di bawah Anah and Friends, saya akan masukkan mereka dalam grup fb rahsia, grup telegram yang sangat aktif dan informatif. Dalam group ini, mereka akan didedahkan dengan rahsia-rahsia bagaimana menjalankan bisnes secara online.

Di sini juga, anda akan membaca testimoni Rahsia Kejayaan ramai orang selain kami yang sudah berjaya dalam perniagaan Shaklee ini. Anda boleh dapatkan bantuan khidmat nasihat, contohnya apa yang perlu dilakukan untuk memulakan perniagaan online. Di situ juga, ada perkongsian kisah jatuh bangun orang lain dalam perniagaan online ini.

Jika hendak berjaya, kita mesti dikelilingi oleh mereka yang sudah berjaya. Dan bila anda berada dalam group itu, bermulalah hidup anda di sekelilingi oleh mereka yang telah pun berjaya. Anda tanya satu soalan, 10-20 orang yang akan menjawab untuk membantu anda. Semua orang nak tarik anda ke atas. Tiada yang akan menolak anda ke bawah.

Dalam Shaklee tiada istilah PHD, sebaliknya kita sama-sama berusaha untuk berjaya

Dalam Shaklee tiada istilah PHD, sebaliknya kita sama-sama berusaha untuk berjaya

Sebab itulah saya rasakan, senang buat bisnes online. Dengan bantuan mentor yang dah pakar dan lama dalam perniagaan ni.

Setiap Kejayaan bermula dengan langkah pertama.

Langkah pertama kami bermula dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee. Anda bagaimana?

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah  SID 864679

No tel: 0122195919

Your trusted Shaklee Independent Distributor

Coach Detox Anda

Shaklee Gombak

7 thoughts on “Sistem Bonus Shaklee Unik Dan Tidak Boleh Ditiru

    1. Raihanah Ahmad Post author

      jom buat kak, never too late tau. ada je yang umur 50an baru nak buat shaklee

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      thanks tuan. insyaAllah committed untuk membantu yang lain

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge