Hilangkan Craving Makanan Manis Dalam 7 Hari

By | 23 September 2016
Hilangkan Craving Makanan Manis Dalam 7 Hari

Rakyat Malaysia ini kreatif kan, dari segi makanan maksud saya. Banyak sangat makanan kita samada yang tradisional mahupun moden atau hipster, memang kaya dengan manis. Contoh la kan

  • Makanan Tradisional: nekbat, telur itik (sejenis kuih kelantan), kuih bakar, seri muka, dll.
  • Makanan moden: kek, pastri

Makanan hipster pula adalah jaguh dalam semua makanan manis. Mana taknya, boleh buat jus, campur sekali susu pekat, krim putar, coklat cair, aiskrim. Ha siapa pernah tengok? Ini memang mengundang potong kaki ni.

Minuman ala hipster bernilai kalori tinggi

Minuman ala hipster bernilai kalori tinggi

Tiada Lagi Craving Makanan Manis Dalam 7 Hari

Saya salah seorang yang suka makanan manis. Tak manis pun saya suka, haha. Jenis suka makan. Saya boleh habiskan 2 potong kek secret resepi sekali. Kalau jumpa kek tu, memang bersinar mata. Kejap je habis. Kalau makan bufet di hotel, boleh ambik semua desert situ seperti bread pudding (favorite), segala macam kek, bubur. Memang penuh meja.

Tapi sekarang semua itu adalah sejarah. Saya tidak lagi craving makanan manis. Tunjukla kek, kuih muih ke, saya tak hadap dah sekarang ni. Kalau makan pun makan seketul sahaja. Saya sudah tak jadi penunggu meja desert. Alhamdulillah semua ini dapat dikecapi lepas saya buat detox.

Saya suka detox. Banyak manfaat kepada diri saya:

  • Lebih tenaga
  • Rasa lebih sihat
  • Turun berat badan
  • Inchloss
  • Tiada lagi lutut meletup
  • Badan rasa ringan, senang beribadah dan bergerak
  • Tiada rasa craving makanan manis
  • Kulit lebih baik

Testimoni Hilang Craving Makanan Manis Dalam 7 Hari

Sebenarnya bukan saya seorang, tapi ramai yang telah menikmati perkara ini. Antaranya saya tunjukkan dalam testimoni di bawah.

Hilangkan craving makanan manis dalam 7 hari

Hilangkan craving makanan manis dalam 7 hari

 

 

 

 

 

 

Anda bagaimana? Ayuh dapatkan cara hidup yang lebih sihat. Bebas penyakit kronik, amalan hidup sihat. Mungkin kita belum rasa nikmatnya sihat, tapi bila kita dapat sakit kronik, masa itu barulah rasa untungnya jadi orang sihat. Tindakan anda harus bermula sekarang.

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan suplemen Shaklee bolehlah hubungi saya

 

Raihanah  SID 864679

No tel: 0122195919

Your trusted Shaklee Independent Distributor

Coach Detox Anda

Shaklee Gombak

 

 

32 thoughts on “Hilangkan Craving Makanan Manis Dalam 7 Hari

    1. Raihanah Ahmad Post author

      sedap kan nutella, saya sehabis baik akan kurangkan manis kepada anak2

      Reply
  1. paridahishak

    Salam jumaat hana…kak suka juga makanan manis tapi sbg pelengkkap rasa saja…berusaha juga agar kshtan ok…tksh info penuh ilmu

    Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      betul tu. kadang susah nak elak. tapi alhamdulillah saya berjaya lama juga tak ambil makanan manis

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      anak2 ni fahamlah PK, memang kena suruh. air manis memang suka sangat

      Reply
  2. Mummydearie

    Sebab itu makanan hipster dalam gambar tu dah siap-siap letak syringe. Peringatan supaya jangan terlebih makan. Nanti kena pi hospital pulak ^_^

    Saya bukanlah peminat makanan manis. Kalau bab dessert ni memang saya kurang sikitlah tapi saya pun suka MAKAN. Hahaha!

    Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      semua orang suka manis kan MD. cuma kena kawallah

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge