NASA Terpikat Dengan Jaminan Kualiti Dan Selamat Shaklee

By | 11 August 2016
Angkasawan pun guna Shaklee

Setiap tahun Shaklee menaja 1 conference antarabangsa. Tahun ini Conference Shaklee Live 2016 diadakan di Marriot World Hotel, Orlando. Conference di US baru sahaja berakhir dengan program 8 hari. Kami yang belum layak ini, walaupun dalam hati memang sangat cemburu tapi tetap bangga kerana ramainya orang dari Malaysia yang terpilih mengikuti conference itu dan yang paling best mereka melayan orang Islam sebagaimana sepatutnya.

Contohnya ada tempat solat khas disediakan. Makanan pun yang halal, siap suruh baca Bismillah.

Untuk Muslim disediakan makanan halal, siap seal & ada mesej 'baca Bismillah

Untuk Muslim disediakan makanan halal, siap seal & ada mesej ‘baca Bismillah

Ruang solat disediakan untuk delegasi Malaysia

Ruang solat disediakan untuk delegasi Malaysia

 

Shaklee menyokong penyusuan ibu

Shaklee menyokong penyusuan ibu

Setiap 2 tahun Shaklee Malaysia akan menghantar delegasi untuk menyertai conference, jadi inshaAllah tahun 2018 adalah giliran saya dan suami Doakan ye.

Disamping layanan dan kemesraan yang dipamerkan, ada 2 perkara yang saya makin jatuh cinta dengan Shaklee. Iaitu perihal jaminan kualiti dan keselamatan semua produk Shaklee.

Nasa dan Angkasawannya Pengguna Shaklee

Mungkin ada yang masih baru, jadi saya ulangi semula. Untuk pengetahuan anda, NASA sendiri telah approach Shaklee untuk membantu menyediakan suplemen yang boleh digunakan oleh angkasawannya sepanjang berada di angkasa.

Angkasawan Shaklee semasa ditemuramah oleh CEO Shaklee, Roger Barnett menyatakan penghargaan kepada Shaklee yang membantunya kekal sihat di angkasa

Angkasawan Shaklee semasa ditemuramah oleh CEO Shaklee, Roger Barnett menyatakan penghargaan kepada Shaklee yang membantunya kekal sihat di angkasa

Dalam conference yang sama baru-baru ini, angkasawan benar-benar berterima kasih kepada Shaklee kerana membantu mereka berada di angkasa sepanjang tempoh 1 tahun untuk memastikan badan sentiasa sihat dan bertenaga. Bukan itu sahaja, di angkasa tiada makanan fresh. Alhamdulillah adanya suplemen Shaklee membantu mereka ini.

Kita tahu hendak jadi angkasawan bukan mudah. Badan perlu fit dan sihat betul. Di angkasa ruang udara tidak sama dengan di bumi boleh menyebabkan badan kita mudah terdedah kepada jangkitan. Pernah tengok diari Angkasawan Dr Sheikh Muzaffar semasa beliau menyertai program angkasawan negara? Program pemilihan peserta angkasawan pun punyalah ketat kan.

Jadi, bila NASA dan angkasawan pun guna Shaklee, sudah tentulah kualitinya terjamin kan.

Selain itu, setiap tahun Shaklee menjalankan lebih daripada 100,000 ujian jaminan kualiti setiap tahun. Jadi bukan sebab NASA pun guna, tapi sebenarnya sebab ujian jaminan kualiti diadakan setiap tahun bukan 100, atau 500 kali, tapi 80,000 kali!

Kajian dijalankan oleh Shaklee

Komitmen Shaklee dalam penjagaan kualiti kesemua produknya

Baru-baru ini ada kawan bertanya saya berhubung keratan akhbar terdapat saintis di negara ini menyatakan beberapa ujian diadakan ke atas sejenis buah dari Sabah dan ia ada potensi mengecutkan sel kanser. Saya katakan kepadanya supaya disemak semula dengan doktor sebelum ambil. Ini disebabkan ujian baru berapa kali buat, dan kita hendak terus guna umpama ambil risiko yang besar. Pada saya, doktor mesti tidak setuju. Sebab tiada ujian klinikal yang besar dilakukan ke atasnya.

Atlit Olimpik 2016 Dikuasakan Dengan Shaklee

Satu lagi kan, dalam conference baru-baru ini, dikhabarkan bahawa atlit USA bagi Olimpik 2016 telah dikuasakan dengan Shaklee.

Ha gitu. Paling penting kepada seorang atlit ialah ujian doping, sebab ramai atlit kantoi kerana menggunakan dadah untuk tingkatkan stamina dan stamina. Tapi atlit-atlit yang ditemuramah ini tanpa segan silu mengaku mereka menggunakan Shaklee.

Antara atlit pasukan USA yang dikuasakan oleh Shaklee

Antara atlit pasukan USA yang dikuasakan oleh Shaklee

Ini kerana produk Shaklee terbukti produk semulajadi yang bebas dadah dan bahan-bahan tiruan, tetapi berkesan untuk meningkatkan stamina dan prestasi. Produk Shaklee juga telah dibuktikan melalui ujian klinikal boleh memulihkan kecederaan otot dengan meningkatkan fungsinya.

Satu lagi masalah ahli sukan adalah mudah mengalami kecederaan tisu lembut, baik otot, ligamen penyambung atau tisu rawan pada sendi. Sedih sangatkan bila terpaksa berehat bila mengalami kecederaan. Keterujaan ahli sukan ini satu je, dia memang hendak buat betul-betul dan buktikan keupayaannya.

Jadi isu keselamatan produk itu memang tidak menjadi masalah dengan Shaklee. Selain itu, sebanyak 23,000 ujian keaslian dan keselamatan dijalankan ke atas setiap ramuan dan produk Shaklee setiap tahun. Jadi bukan soal atlit juga guna, maknanya Shaklee sendiri sedari asal memang menjaga betul berkaitan keselamatan produk.

Senarai TIDAK Shaklee

Semua produk Shaklee tidak mengandungi bahan yang disenaraikan di bawah

Jaminan Kualiti dan Keselamatan Produk Shaklee

Dalam jaminan produk, Shaklee berikar untuk memformulasikan produk yang menjaga aspek kualiti di samping selamat, semulajadi dan berkesan.

Produk kesihatan anda pula macamana? Saya telah pilih Shaklee sejak 4 tahun lebih lepas dan alhamdulillah tidak menyesal memilihnya. Kesihatan semakin baik dan dapat pula menjana pendapatan dengannya.

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan suplemen Shaklee bolehlah hubungi saya

Raihanah  SID 864679

No tel: 0122195919

Your trusted Shaklee Independent Distributor

Coach Detox Anda

Shaklee Gombak

22 thoughts on “NASA Terpikat Dengan Jaminan Kualiti Dan Selamat Shaklee

    1. Raihanah Ahmad Post author

      alhamdulillah puan, semoga ramai lagi teruja menjadi pengguna shaklee

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      untuk kesihatan better ambik reputable produk

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      betul tu, in fact shaklee takde duta produknya sendiri. penggunanya adalah duta bergerak

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      alhamdulillah untuk kesihatan elok pilih yang terbaik

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      alhamdulillah kalau jaga kualiti memang bagus

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      betul tu MV, sebab kes angkasawan ni ramai buka mata pasal shaklee

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge