Berat Maintain Walaupun Raya

By | 5 August 2016
Detox Raya membantu maintain berat badan

Sebelum ni ada kan saya maklumkan tim #JomDetox ada buat program untuk detox raya. Almaklumlah raya makan macam-macam segala contohnya rendang, ketupat, lemang di samping hadiri berpuluh-puluh majlis raya di sana-sini. Haruslah berat badan itu naik dup dup dup kan.

Kalau sayalah bagi tahun-tahun lepas dan sebelum-sebelum, berat badan memang wajib turun masa puasa tu. Contohnya turun 3kg. Tapi bila hujung raya, berat badan naik sampai 4-5kg terus. Itulah penangan raya, memang bagi saya sendiri seriau bila sampai raya ini. Memanglah seronokkan raya, tapi pasal kenduri makan 30hari itu yang menakutkan.

Korang macam ini ke?

Korang macam ini ke?

Pengalaman Raya Tahun-tahun sudah

Ok sebagai perbandingan saya hanya buat untuk tahun lepas sahaja. Tahun-tahun sebelumnya naik lagi banyak sebenarnya. So kita lupakan yang itu. Tahun lepas saya buat program diet juga, gunakan produk Shaklee. Tapi tanpa ilmu kurus.

  • Berat sebelum puasa: 76kg
  • Berat hujung puasa: 72kg
  • Berat lepas raya: 75kg

Berat 75kg tu memang maintain agak lama juga, seingat saya April 2016 baru saya dapat 74kg. 1 kilo shed dalam tempoh 8 bulan. Itupun bukanlah saya diet sangat pun. Cuma lebih kurang maintain berat je, walaupun tahu berat badan berlebihan. Sedih!

Pengalaman Detox Raya 2016

Jadi lepas 2 minggu berhari raya, kami mulakan semula program detox raya. Berat saya seperti berikut:

  • Berat sebelum puasa: 72kg
  • Berat hujung puasa: 67kg (turun 5kg)
  • Berat lepas raya: 69kg (naik 2kg)
  • Berat lepas detox raya: 67kg (turun 2kg berbanding berat masa raya)

Alhamdulillah lepas seminggu buat detox raya, berat badan kembali masa lepas puasa. Sekarang ini hujung raya pun berat masih maintain walaupun sibuk juga sana-sini open house. Tidak perlu tunggu berbulan-bulan lagi untuk dapat kembali berat badan masa puasa.

Antara testimoni detox raya baru-baru ini. Secara keseluruhan sebanyak 39kg berjaya diturunkan oleh seramai 500++ orang peserta

Antara testimoni detox raya baru-baru ini. Secara keseluruhan sebanyak 39kg berjaya diturunkan oleh seramai 20++ orang peserta

Target Selepas Ini

Minggu depan pada 8 Ogos 2016, kita akan mulakan program detox. Sebab ramai tidak berpuas hati dengan detox raya, walaupun maintain tapi penurunan berat badan tidak berlaku. Ada juga yang berjaya turun berat badan, paling banyak direkodkan adalah 4kg dalam tempoh 7 hari. Banyak tu.

Jadi kita target minggu depan akan mula balik detox. Kali ini walaupun saya masih menyusu anak (baby 18 bulan), saya ingat hendak ikut betul-betul program detox macam orang lain. Sebelum ini saya ikut program detox bermula hari ke 7 (untuk ibu menyusu).

InsyaAllah nanti saya update lagi perkembangan detox kami. Kali ini saya sasarkan untuk dapat 60kg. Fuh

Ada sesiapa hendak join #JomDetox kami? Boleh cepat-cepat hubungi saya untuk sama-sama kita dapat nikmati tubuh lebih sihat.

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan suplemen Shaklee bolehlah hubungi saya

Raihanah  SID 864679

No tel: 0122195919

Your trusted Shaklee Independent Distributor

Coach Detox Anda

Shaklee Gombak

27 thoughts on “Berat Maintain Walaupun Raya

    1. Raihanah Ahmad Post author

      oo underweight la ni. boleh tu cik, biar dpt berat ideal, jgn berat sangat

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      alhamdulillah program detox ni memang ohsem

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      tapi ramai juga cikgu naik badan, macam husband saya dulu. skrg dah fit. alhamdulillah

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      susah kalau diri sendiri taknak sis, kena try pujuk lagi. bila obes penyakit banyak datang

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      set target sendiri, capainya dengan semangat. hihih

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge