Performance Drink Bantu Tingkatkan Tenaga

By | 27 July 2016
Minuman Performance Drink disukai semua golongan dan selamat pula untuk semua

Atlet memang ramai menggunakan Shaklee. Kebanyakan mereka pengguna antarabangsa. Bagi pengguna atlet tempatan pula seingat saya ketika negara berjaya menjulang Piala Thomas (pasukan Rashid Sidek dan geng) tahun 1992 dulu, mereka merupakan pengguna Shaklee.

Its In the news! Team Thomas Cup menggunakan Shaklee dan tahun berikutnya memenangi piala Thomas Cup

Its In the news! Team Thomas Cup menggunakan Shaklee dan tahun berikutnya memenangi piala Thomas Cup

Rangkaian produk sukan membantu ramai atlit untuk memenangi  125 medals di Olimpik dan  Shaklee juga adalah membekal nutrisi kepada World explorer, 7 world’s record of Time-Life’s Greatest Adventures of All Time!

Performance Drink Shaklee pertama kali dihasilkan pada tahun 1980an oleh saintis Shaklee dan Universiti Yale bagi membantu projek penerbangan Daedalus (human-powered flight programme). Performance drink merupakan minuman sukan pertama bagi para atlet di Amerika syarikat.

Melalui perkasaan produk Performance Drink dari Shaklee, penerbangan Daedalus telah mencipta rekod sejarah sebagai penerbangan berkuasa manusia yang terjauh iaitu 72 batu dan rekod ini masih bertahan hingga kini.

Hari ini saya ingin berkongsi tentang bagaimana performance drink membantu meningkatkan tenaga. Dalam hal ini bukan atlet sahaja boleh guna performance drink. Ini maksudnya kalaulah atlet pun ambil performance drink, tentulah minuman ini selamat dan memberikan keberkesanan juga kepada kita kan.

Bagaimana Performance Drink Bantu Tingkatkan Tenaga

Performance Drink mempunyai rumusan OptiCarb yang mana melalui ujian klinikal membuktikan OptiCarb yang sudah dipatenkan ini membantu:

  • Meningkatkan tenaga otot sebanyak 6 kali ganda
  • Memberikan tenaga
  • Memelihara sirkulasi bendalir dalam tubuh

Berbanding dengan minuman sukan yang lain, Performance drink mempunyai lebih 67% otot glikogen (sumber tenaga) dan menyediakan tenaga dari 3 jenis karbohidrat dengan segera.

Performance Drink Shaklee mengandungi elektrolit dan mineral yang penting seperti:

  • Na+
  • Cl+
  • Mg+
  • Ca2+
  • K+

Yang mana elektrolit dan mineral ini dapat:

  • Membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.
  • Baik untuk sistem neuromotor (tindak balas saraf dan otot).

Kebaikan dan Manfaat Performance Drink

Jadi kita sudah tahu bagaimana Performance Drink membantu meningkatkan tenaga, jadi jom kita lihat apakah kebaikan dan manfaat minuman ini kepada kita:

1. Meningkatkan Daya Ketahanan Badan

Performance Drink memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal, meningkatkan daya tahan otot dan memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh.

2. Membekalkan Tenaga & Daya Ketahanan Fizikal

Performance Drink membantu mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolisma air dalam tubuh. Ia juga mengandungi potassium, kalsium, sodium, phosphorus, magnesium dan chloride. Produk ini turut dirumus eksklusif untuk membekalkan tenaga fizikal terutamanya bagi mereka yang menetap di kawasan tropika dan mereka yang aktif dalam kerja harian.

3. Mencegah Penyahhidratan

Performance Drink membantu mengurangkan kehausan, mencegah penyahhidratan, melembabkan kulit dan kelihatan muda.

Perbezaan minuman isotonik di pasaran

Perbezaan minuman isotonik di pasaran

4. Mengekalkan Paras Gula

Telah terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula darah yang penting bagi tenaga otot dan mempercepatkan penyembuhan akibat kecederaan otot.

Graf menunjukkan bagaimana Performance Drink membantu mengekalkan dan membaik pulih tenaga

Graf menunjukkan bagaimana Performance Drink membantu mengekalkan dan membaik pulih tenaga

Siapa Yang Memerlukan Performance Drink

Performance Drink sesuai untuk semua terutamanya individu yang aktif secara fizikal contohnya:

  • Backpackers
  • Runner marathon
  • Jungle tracking
  • Panjat bukit dan gunung
  • Traveller
  • Para atlet
  • Mereka yang berpuasa
  • Pesakit yang menjalani pembedahan samada sebelum atau selepas
  • Individu yang suka tidur lewat malam
  • Atlit sukan
  • Fasting Therapy
  • Keletihan
  • Penyahhidratan otot dan kulit
  • Vagina yang kering
  • Cirit-birit
  • Tiada selera makan
  • Rendah paras gula
  • Kepeningan dan sebagainya
  • Demam dan sebagainya

Kesimpulan

Performance Drink ini sesuai je kalau hendak minum bila-bila pun. Saya memang bancuh selalu juga untuk anak-anak terutamanya. Untuk saya pula biasanya saya ambil lebih banyak ketika berpuasa. Masa cuaca panas memang nikmat betul menikmatinya dengan ais sejuk-sejuk gitu. Tambah dalam Cinch Tea atau Vivix pun lebih menambahkan rasa.

kids love shaklee performance

Minuman Performance Drink disukai semua golongan dan selamat pula untuk semua

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan suplemen Shaklee bolehlah hubungi saya

Raihanah  SID 864679

No tel: 0122195919

Your trusted Shaklee Independent Distributor

Coach Detox Anda

Shaklee Gombak

#FenomenaShaklee

#LATFighters

#LATFamily

#LATTeam

26 thoughts on “Performance Drink Bantu Tingkatkan Tenaga

    1. Raihanah Ahmad Post author

      mudah2an, yang penting selamat dan sihat

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      betul tu, especially kalau ada anak2 kecik

      Reply
  1. Hafizul

    Badan penat ni memang tak memberikan kebahagian dalam kehidupan.. Sekali sekala penat ok la.. tapi kalau dah selalu, dah hari2 penat memang kena setting badan balik la.. orang tengok pun naik jemu… Memang kena ambil performance drink ni..hehe
    Hafizul recently posted…Aku Cabut Gigi Kacip AnakMy Profile

    Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      kalau selalu penat tu maksudnya banyak toksin dalam badan, boleh buat detox ya.

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      Untuk aktif dan kekalkan bendalir dalam badan

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      rasanya memang sedap, rasa oren tapi fresh sangat

      Reply
        1. Raihanah Ahmad Post author

          tuan watsapp saya nanti ya. 0122195919

          Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      boleh cuba juga cikgu, sekarang cikgu banyak kerja

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      tenaga diperlukan untuk tenaga dan macam2 aktiviti lagi

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      Ramai juga atlet pengguna Shaklee, terutama atlet antarabangsa

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      sesuai untuk ramai golongan juga uncle

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge