Apa Yang Menarik Promosi Shaklee Jun 2016

By | 1 June 2016

Alhamdulillah Mei 2016 berlalu dengan sebuah kejayaan. Alhamdulillah OV grup makin meningkat, insyaAllah saya pun yakin #anahandfriends akan mengorak langkah lebih besar untuk bulan ini dan bulan-bulan seterusnya.

Bulan Jun 2016 adalah bulan berpuasa bagi umat Islam. Justeru fokus pada bulan ini semestinya untuk:

  • Tambah kecantikan
  • Menguruskan badan
  • Kempen detox
  • Unggul berpuasa

Bagi sesiapa yang berpuasa, mesti mahu salah satu atau kesemua fokus di atas kan. Jadi apa yang pasti, jom kita lihat apa yang menarik untuk Jun ini, semestinya untuk anda.

Apa Yang Menarik Promosi Shaklee Jun 2016

1. Promosi Beli 3 Percuma 1

Untuk kali ini, tiada lagi promosi beli 6 percuma 1. Digantikan dengan beli 3 percuma 1. Produk yang terpilih kali ini ialah:

Mealshake

  • Memberikan 24 jenis vitamin penting daripada vitamin A ke Z dengan mineral dan mineral surih
  • Mealshake membantu dalam pembentukan sel-sel bagi kulit, kuku, rambut, organ, darah, sel-sel vaksin dan lain-lain. Selain itu ia turut meningkatkan imun kanak-kanak.
  • Mealshake kaya dengan vitamin dan mineral termasuk asid folik, Biotin, kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses kanak-kanak membesar.
  • Mealshake mengandungi vitamin seperti vitamin A, C, E, zink, selenium.
  • Mealshake mengandungi vitamin B Complex, zat besi dan copper yang penting untuk pembentukan sel darah merah yang sihat.
  • Kaya dengan serat larut yang membantu mengeluarkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut
  • Mealshake membantu mengatasi masalah sembelit di kalangan kanak-kanak.

Lecithin

  • Lecitin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian
  • Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat-zat penting dari saluran darah ke dalam sel-sel badan
  • Lecithin membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati
  • Lecitin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus, kuman dan bakteria
  • Membantu sel otak berkembang,penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter

Vitalea For Children

Antara khasiat yang diperoleh daripada Vitalea For Children:

  • Sumber kalsium pembina tulang
  • Baik untuk kesihatan dan pertahanan badan anak-anak
  • Bekalan harian untuk vitamin B untuk membantu anak-anak fokus dalam pembelajaran dan memelihara saraf.

2. Set Puasa Shaklee

Masih sempat untuk anda mendapatkan Set Puasa Shaklee. Pos dalam 2-3 hari insyaAllah sampai bagi semenanjung Malaysia. Set ini terdiri daripada

a. ESP

  • Bantu kekal bertenaga sepanjang hari
  • Pengambilan makanan berprotein tinggi di waktu sahur boleh membantu mengurangkan rasa lapar kerana kadar pencernaan dan penyerapan protein adalah lebih lama berbanding makanan tinggi karbohidrat.
  • Setiap hidangan ESP adalah rendah GI di mana membantu memberikan tenaga disamping kenyang lebih lama.
  • Sumber protein yang baik juga akan membantu menyerap kolesterol, mencantikkan kulit serta menganjalkan payudara.
  • Gabungan kalsium dan protien di dalam ESP menjadi makanan tambahan untuk penghasilan utama susu ibu yang dapat diberikan kepada si manja kesayangan anda sepanjang bulan ramadhan.

b. Mealshake

  • Ia membekalkan 35% atau lebih nilai harian bagi 19 jenis vitamin dan mineral yang penting.
  • Kaya dengan kalsium, dan serat yang membantu anda mengatasi masalah sembelit apabila berpuasa.
  • Sumber vitamin lengkap untuk keperluan harian yang tidak dapat dipenuhi semasa berbuka dan sahur.

c. Performance Drink

  • Mencegah penyahidratan
  • Membekalkan tenaga segera berjam-jam
  • Mengekalkan paras gula dalam tubuh
  • Mengekalkan keseimbangan bendalir dalam badan

d. Lecithin

  • Membantu mengekalkan berat badan yang ideal
  • Membantu penyerapan nutrisi
  • Membantu membakar lemak
  • Membantu kekal fokus

Set ini sesuai untuk:

  • Anak-anak yang bersekolah
  • Anak-anak yang baru belajar berpuasa
  • Ibu hamil yang ingin berpuasa
  • Ibu menyusu yang berpuasa
  • Warga emas
  • Mereka yang bekerja berat / tengah panas
  • Penghidap gastrik

Atau sesiapa sahaja yang sihat mahu dapatkan khasiat daripada set ini

3. Set Detox

Puasa pun adalah bulan detox kita secara semulajadi. Tetapi, amalan kita selalunya, kita akan berbuka dengan super berat juga. Tambahan lagi kalau berbuka puasa di hotal/restoran dan belian dari pasar ramadhan.

Jadi apa kata berikan tubuh anda khasiat daripada produk dalam set detox ini supaya organ badan kita dapat berfungsi secara optimum.

Antara produk set detox adalah:

a. Vivix

  • Melancarkan peredaran darah
  • Meningkatkan tahap tenaga dalam badan

b. DTX Complex

  • Melindungi hari daripada beban berlebihan semasa proses pencernaan
  • Memperlahankan pembentukan toksin
  • Membina imun dan sel hati

c. Herblax

  • Membantu membersihkan kolon dan usus besar
  • Membantu masalah sembelit kronik
  • Membantu mengurangkan bau badan dan jerawat
  • Membantu mengempiskan perut
  • Membantu membuang toksin dari badan

d. Peppermint Ginger Plus

  • Membantu melegakan ketidak selesaan pada perut
  • Membuang angin
  • Membantu penghadaman
  • Mencuci usus

e. Alfalfa Complex

  • Membantu melawan alahan
  • Agen pencuci darah dan usus kecil
  • Menggalakkan perkumuhan dalam urin
  • Baik untuk penghadaman

Set ini selamat untuk semua ya. Namun tidak digalakkan untuk ibu hamil, ibu menyusu (baby bawah 1 tahun) dan kanak-kanak bawah 12 tahun.

4. Set Kulit Cantik Raya

Untuk kulit cantik menjelang hari raya nanti, mesti hendak tampil anggun menawan kan. Maklumlah hendak jumpa sanak saudara, mestilah hendak bersaing juga nanti. Bolehlah anda mencuba:

a. Shaklee Collagen Powder

  • Molekul yang kecil dan mempunyai penyerapan yang lebih tinggi (1000 dalton yang paling optimum untuk penyerapan dalam badan).
  • Menggunakan sisik ikan merah yang tahan tekanan, bersih, mengandungi tinggi bahan kolagen
  • Mengandungi 8 ramuan aktif lain jadi ia bukan sekadar kolagen
  • Terbukti berkesan. Hampir 71% menyatakan kulit mereka lebih baik selepas pengambilan Shaklee Collagen Powder. Terdapat ujian klinikal pihak ketiga yang menyokong fakta ini.

 

b. Vivix

Kajian menunjukkan resveratrol mengandungi antioksidan 17 kali lebih banyak daripada bahan yang dipanggil sebagai idebenone iaitu sejenis bahan antioksidan farmasutikal yang banyak digunakan dalam krim anti kedutan.

Selain lebih banyak resveratrol dan antioksidan, ia juga produk yang selamat dan semulajadi. Vivix saya selalu simpan di tempat sejuk beku (peti atas), memang tidak beku pun sebab ianya pati tulen. Sedap pula minum sejuk-sejuk gitu.

 

c. Vita C Sustained Release

  • Membantu proses pembaikan tisu dan sel badan
  • Mengandungi kolagen yang membantu struktur kulit
  • Menggalakkan pembentukan kolagen

Untuk kesan yang pantas, ambil full set tau. InsyaAllah set Shaklee ini selamat diamalkan.

5. Langsing di Hari Raya

Untuk langsing di hari raya, tentulah perlu pulun diet di bulan Ramadhan. Pada saya cukup anda amalkan set Puasa dan Set Detox di atas. Kalau minat boleh tambah Cinch Shake sahaja. InsyaALlah anda mampu turunkan berat sekitar 5kg gitu kalau anda pun ikuti meal plan kami.

Setiap pembelian set diatas akan diberikan mealplan yang sesuai. Mealplan kami adalah seperti yang disediakan oleh pakar nutrisi Shaklee dan disemak pula oleh Dr Jamie dari Shaklee Corporation.

Lagi 5 hari kita bakal berpuasa, jangan tunggu lagi, dapatkan set ini s

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua. Dapatkan suplemen Shaklee daripada saya melalui maklumat berikut.

Raihanah SID 864679

No tel: 0122195919

Your trusted Shaklee Independent Distributor

Shaklee Gombak

 

14 thoughts on “Apa Yang Menarik Promosi Shaklee Jun 2016

    1. Raihanah Ahmad Post author

      saya hanya ambil set puasa + detox je kakzakie. Utk anak2 memanglah set kanak2 dok repeat order je. sayang anak2, juga sayang tubuh badan kita supaya sihat. Ikhtiar kita kan kak

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      bagus juga ada promosi, senang nak topup apa yang dah habis. bulan ni vtalea for children nampaknya saya kena repeat order. tinggal sebotol je. anak 3 orang semua ambil ni. Mealshake pun sebab guna time puasa.

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      sebulan sekali memang ada. tambahan bulan 5 pulak sebab ada national conference. itu yang jadi banyak juga promosi tu

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      utk puasa especially untuk ibu hamil, ibu menyusu, kanak2 dan warga emas dan those yang kerja keras secara fizikal sesuai ambil set ni

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      banyak pun ok je sebab suplemen ni dah jadi keperluan zaman skrg ni

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge