5 Sebab Anda Perlu Detox Dengan Program Detox Shaklee

By | 13 June 2016
5 Sebab Anda Perlu Detox Dengan Program Detox Shaklee

Mungkin masih ada yang blur tentang kenapa mesti ikuti program detox Shaklee. Program detox Shaklee diperkenalkan sejak April 2016 yang lalu. Kalau ikutkan program ini selama 3 bulan, jadi hanya ada 1 bulan sahaja lagi peluang untuk anda menyertai program ini.

Semua penyertaan dengan cara pembelian Set Detox Shaklee akan membolehkan anda mendapat keahlian percuma di samping pulangan wang tunai. Yang bestnya tentulah support grup dan menu detox yang telah disediakan untuk anda. Seriusly, program ini satu program yang anda tidak harus lepaskan. Sebab apa? Jom semak.

1. Program Detox Shaklee adalah menyeluruh dan komprehensif

Program detox Shaklee mendidik kita berkenaan 3 perkara iaitu:

a. Detoks melalui nutrisi

Pengambilan suplemen untuk mengekalkan kesihatan organ detox di samping menjadikan organ detox lebih efisien.

Untuk detox keseluruhan, anda memerlukan suplemen yang direka khas untuk organ-organ detox anda. Sebab itu dalam Set Detox Shaklee, telah siap sedia memasukkan semua suplemen yang perlu untuk detox keseluruhan. Bahkan program detox Shaklee juga direka khas untuk program keseluruhan dari segi

b. Detoks melalui makanan

Dalam program detox Shaklee, kita dilatih untuk menggantikan makanan yang tidak sihat dengan makanan sihat, rendah kalori. Ini adalah disebabkan makanan adalah punca kepada segala-galanya. Jadi dalam tempoh 3 bulan kita akan ajar cara pilih makanan yang sihat dan sesuai.

Saranan jumlah pengambilan makanan

Saranan jumlah pengambilan makanan

c. Detoks melalui gaya hidup.

Dalam program detox Shaklee, kita galakkan untuk banyakkan senaman, kurangkan diri daripada pendedahan kepada pencemaran dan sebagainya. Kita kongsikan beberapa kaedah senaman yang mudah dan ringkas dilakukan. Hasilnya memang menakjubkan.

Antara senaman yang anda boleh amalkan di sepanjang tempoh detox

Antara senaman yang anda boleh amalkan di sepanjang tempoh detox

2. Program Detox Shaklee membantu anda mendapat berat badan idaman

Bukan seorang tetapi ramai peserta program detox Shaklee telah mendapat manfaat daripada program ini, salah satunya berkenaan berat badan. Kita tahu negara kita adalah negara orang gemuk, jadi ini adalah salah satu usaha pihak kami untuk membantu mengurangkan jumlahnya. Dalam kata lain membantu menjadikan gemuk adalah kisah silam anda.

detox berat turun 5detox berat turun 6detox berat turun 8

Testimoni Detox Shaklee: Ibu Menyusu pun boleh detox

Testimoni Detox Shaklee Berjaya Turun Berat Badan

3. Program Detox Shaklee membantu anda elakkan kesan yo-yo

Pernah dengar diet yo-yo? Ia adalah merupakan satu efek akibat daripada diet. Tubuh boleh menambahkan berat badan dengan lebih cepat sekiranya anda menggunakan diet ini.

Berbanding diet biasa, detox badan sebelum anda mengikuti program diet sememangnya terbaik.

Ini adalah disebabkan toksin yang menghantui diri anda akan dapat dikeluarkan, justeru badan anda akan lebih ringan dan membantu tubuh anda menyerap zat makanan dan vitamin dengan lebih berkesan. Ini sekaligus mengelakkan badan anda rebound sekiranya telah berhenti daripada diet.

Elak kesan yoyo, program detox Shaklee membantu atasi lemak degil

Elak kesan yoyo, program detox Shaklee membantu atasi lemak degil

4. Program Detox Shaklee membantu anda kurangkan inci

Bukan sahaja berat badan turun, inci pun berkurangan! Ini memang best, semua ukuran turun je. Sampai ada yang boleh sarung balik baju nikah dulu. Ha dasyat tak dasyat kan.

Inci berkurang selepas buat program detox Shaklee dalam 7 hari

Inci berkurang selepas buat program detox Shaklee

5. Program Detox Shaklee membantu singkirkan toksin dan lemak degil

Ada hubungan di antara lemak degil dengan peranan hati. Antaranya:

Peranan hati:

  • Hati bertindak sebagai penapis untuk membuang toksin (seperti ubat-ubatan dan alkohol) dan hasil sampingan nutrien seperti ammonia dari darah.
  • Hati juga membantu dalam penghadaman dengan menghasilkan hempedu untuk membantu memecahkan lemak dan menyerap vitamin dan mineral fat- dan air-larut
  • Memainkan peranan dalam mengawal selia glukosa, tekanan darah, gula darah, insulin, estrogen, testosteron, imuniti, dan pengeluaran kolesterol darah dan penyingkiran.

Apabila hati bekerja terlalu keras, sisa-sisa toksik boleh terbina di dalam badan terutamanya hati, menyebabkan keradangan yang dikaitkan dengan obesiti. Hati juga boleh tertekan dan menyebabkan lemak untuk terbina, terutama di sekitar perut. Jika dibiarkan, tidak kira berapa banyak anda hadkan pengambilan kalori anda, kehilangan berat badan adalah hampir mustahil melainkan anda detox hati anda.

Bagaimana caranya hendak detox hati? Kalau anda hanya berpandukan kepada detox dengan jus lemon semata-mata, ia tidak dapat membantu detox hati anda. Jus lemon juga agen baik untuk detox, tetapi ia tidak dapat detox keseluruhan. Mungkin ia hanya berupaya detox usus anda sahaja.

Hati seringkali ditinggalkan dalam program kurus

Hati seringkali ditinggalkan dalam program kurus

Kesimpulan

Apa key point kita daripada penerangan saya di atas? Maksudnya anda perlukan program detox Shaklee jika anda ingin sihat dan menurunkan berat badan. Ini adalah kerana:

  1. Program detox Shaklee yang menyeluruh
  2. Program detox Shaklee yang ternyata berkesan
  3. Program detox Shaklee yang insyaAllah selamat

Pastikan anda hubungi saya untuk mendapatkannya.

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua. Dapatkan suplemen Shaklee daripada saya melalui maklumat berikut.

Raihanah SID 864679

No tel: 0122195919

Your trusted Shaklee Independent Distributor

Shaklee Gombak

21 thoughts on “5 Sebab Anda Perlu Detox Dengan Program Detox Shaklee

    1. Raihanah Ahmad Post author

      senaman ni sebenarnya wajib, kalau malas buat sikit2 je tepi katil pun dah cukup

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      perut mmg masalah wanita. jom detox ema

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      kalau sesuai dengan kak PI jomlah join kami

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      jom join dengan saya HB. wasap saya ya, saya bagi special rate.

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      insyaAllah tak berlaku. bila dah detox, kita dah tahu cara pemakanan yang betul. jadi kena beringatlah sendiri. makanan ni kalau berlebihan kita ambil pun memudaratkan juga.

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      elok amik detox ni mak. meh la join saya bg special price.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge