Set Puasa Shaklee Untuk Kesihatan dan Kecergasan

By | 28 April 2016
puasa sihat dan cergas dengan shaklee

Baru beberapa minit yang lalu kami dikhabarkan terdapat Set Ramadhan Shaklee yang baru diperkenalkan. Bezanya set ini diperkenalkan seawal penghujung April 2016 dan bakal berakhir menjelang Hari Raya nanti. Diperkenalkan awal sebab umat Islam pun memang sudah mula berpuasa, samada puasa ganti atau puasa sunat.

Apa yang ada dalam set puasa Shaklee?

Set puasa Shaklee kebiasaannya merujuk kepada Mighty Gem Set yang terdiri daripada ESP, Mealshake dan Performance Drink sahaja. Tetapi kali ini set puasa Shaklee adalah terdiri daripada:

1. ESP

ESP didatangkan dalam bentuk serbuk yang diperbuat daripada 100% non-GMO soy protien yang lengkap dengan 9 asid amino perlu. Kesan positif mengambil suplemen ini dalam set puasa Shaklee adalah:
ESP yang rendah GI membantu kenyang lebih lama dan memberikan tenaga

ESP yang rendah GI membantu kenyang lebih lama dan memberikan tenaga

  • Bantu kekal bertenaga sepanjang hari
  • Pengambilan makanan berprotein tinggi di waktu sahur boleh membantu mengurangkan rasa lapar kerana kadar pencernaan dan penyerapan protein adalah lebih lama berbanding makanan tinggi karbohidrat.
  • Setiap hidangan ESP adalah rendah GI di mana membantu memberikan tenaga disamping kenyang lebih lama.
  • Sumber protein yang baik juga akan membantu menyerap kolesterol, mencantikkan kulit serta menganjalkan payudara.
  • Gabungan kalsium dan protien di dalam ESP menjadi makanan tambahan untuk penghasilan utama susu ibu yang dapat diberikan kepada si manja kesayangan anda sepanjang bulan ramadhan.

2. Mealshake

Mealshake berperisa vanilla yang pasti memikat rasa!
  • Ia membekalkan 35% atau lebih nilai harian bagi 19 jenis vitamin dan mineral yang penting.
  • Kaya dengan kalsium, dan serat yang membantu anda mengatasi masalah sembelit apabila berpuasa.
  • Sumber vitamin lengkap untuk keperluan harian yang tidak dapat dipenuhi semasa berbuka dan sahur.
Mealshake penuh dengan vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh

Mealshake penuh dengan vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh

3. Performance Drink

Performance Drink adalah umusan ekslusif Opticarb memberikan kita karbohidrat bagi daya ketahanan dan elektrolit bagi penghidratan semula dengan segera.

Performance Drink membantu mengelakkan dehidrasi dan memastikan keseimbangan elektrolit badan

Performance Drink membantu mengelakkan dehidrasi dan memastikan keseimbangan elektrolit badan

  • Rasa oren yang menyegarkan!
  • Bantu mengelakkan dehidrasi
  • Mengawal paras cecair di dalam badan sepanjang berpuasa.
  • Jika diminum selepas berbuka Performance Drink membantu anda untuk menambah semula tenaga dan mudahlah untuk menunaikan terawih.
Pasti anda akan kekal ceria sepanjang puasa jika diamalkan sebelum tidur dan sewaktu sahur.

4. Lecithin

Lecithin mengandungi sumber semulajadi daripada kacang soya dimana setiap kapsul mengandungi:

  • 520mg lecithin soya
  • 80mg kolina
  • 48mg inositol.

Lecithin yang dirembeskan oleh tubuh akan menghasilkan acetyl-kolin, inositol, fosforus dan lemak tidak tepu.

Lecithin membantu membakar lemak di sepanjang tempoh berpuasa

Lecithin membantu membakar lemak di sepanjang tempoh berpuasa

Bagaimana Lecithin membantu kita berpuasa?

Kolina sangat penting dalam diet harian kerana fungsinya menyokong kesihatan otak, hati, kardiovaskular dan pembiakan. Kolina adalah komponen neuropenghantar asetilkolina yang terlibat dalam penghantaran mesej kepada otak dan sistem saraf. Ini bermakna selain membantu membakar lemak dan kolestrol dalam badan, Lecithin membantu otak berfungsi dengan cerdas.

Selain mempunyai banyak fungsi lain, bagi orang berpuasa, Lecithin dapat:

  • Membakar lemak dan kolestrol
  • Mempertingkatkan daya ingatan dan meringankan stress
  • Meringankan sembelit – melembutkan najis dengan cara melembabkan usus dan meleraikan toksin dalam usus

Jom dapatkan set Puasa Shaklee ini sekarang!

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua. Dapatkan suplemen Shaklee daripada saya melalui maklumat berikut.

Raihanah SID 864679

No tel: 0122195919

Your trusted Shaklee Independent Distributor

Shaklee Gombak

50 thoughts on “Set Puasa Shaklee Untuk Kesihatan dan Kecergasan

    1. Raihanah Ahmad Post author

      sebelum puasa kalau sapa ada gastrik rawatilah gastrik dulu supaya mudah buat ibadah nanti. skrg ni ramai orang dah start puasa sunat atau puasa ganti kakzakie jadi bolehlah cuba set ni. saya pernah guna dulu, alhamdulillah memang sangat membantu

      Reply
        1. Raihanah Ahmad Post author

          sebulan je lagi nak berpuasa kan

          Reply
  1. indobotol

    sya snang datang bulan puasa,
    puasa menjadikan kita org bertakwa disisi Allah

    makasi sudah diingatkan

    Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      alhamdulillah produk memang bagus2, untuk sihat pilihlah yang selamat

      Reply
  2. Nor Azimah Ali

    Tau kebaikan vit shaklee ni, tapi tak mampu, mahalll..

    Reply
      1. Raihanah Ahmad Post author

        sebulan je lagi nak puasa, tak lama dah

        Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      ramai belum tahu kepentingan suplemen, tp lebih ramai belum tahu cara pilih suplemen yang baik utk tubuh kan.

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      tiada alasan, puasa pun wajib

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      bagus terutama untuk ibu hamil, menyusu dan kanak2 kak PI

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      memang ada puan selama ni, cuma kali ni yang telah ditambah baik

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      bagitahu awal2 supaya senang nak promote

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      campur dengan kurma memang sedap

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      buat persediaan, spiritual dan fizikal kan sama penting

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      untuk persediaan puasa jadi tidaklah terkejut

      Reply
  3. Mummydearie

    Tak bolehlah lepas ni kata tak larat nak berpuasa. Shaklee ada memperkenalkan set puasa Shaklee lagi. Ambil makanan tambahan ni bagus juga masa-masa bulan puasakan. Lebih-lebih lagi kita orang perempuan yang memang banyak betul kerjanya di bulan puasa macam ni!
    Mummydearie recently posted…Kisah makan …My Profile

    Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      owh memang betul MD, penat dan lagi kita puasa. memang perlukan energy booster dan tahan lapar cam set puasa shaklee

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      kena fahami ibadah puasa, barulah segan nak ponteng

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      mencabar tu puan, kena banyak persediaan

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      bertenaga dan paling penting pemakanan sihat

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      kan, memang ambil setiap hari pun

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      best kan, memang best seller

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge