ESP Shaklee Terlajak Laris

By | 2 March 2016
Promosi ESP Februari 2016 Terlajak Laris

Apa yang istimewa sangat tentang ESP sehingga menjadi salah satu produk terlajak laris Shaklee? Sebenarnya ESP adalah produk untuk semua terutama sekiranya anda mencari-cari produk untuk kesihatan, kecantikan dan tenaga.

Sebab apa ESP menjadi produk terlajak laris Shaklee? Kebetulan pula bulan ini promosi ESP, mesti cepat disapu licin.

Ada satu quote ini yang sangat menarik saya kongsikan dengan anda, iaitu quote daripada Dr Mohamed Nasr, Director of the Medical Care & Diagnostic Center of Lake Villa di Illinois, USA iaitu:

“You can feel so very good about Shaklee’s soy protein, and how we can help so many people who are looking for ways to improve their health.”

Bukan sebab Dr Nasr memuji sampailah jadi produk killer atau terlajak laris Shaklee, tetapi atas sebab banyak keistimewaan protein Shaklee inilah yang menyebabkan beliau memuji.

Perlu juga diingatkan, terlalu banyak protein segera di pasaran, daripada pelbagai jenis jenama. Jadi mengapa anda perlu pilih protein segera keluaran Shaklee?

 

 

ESP Menyediakan tenaga segera dengan protein tumbuhan

ESP telah diiktiraf melalui pelbagai kajian klinikal antarabangsa sebagai protein berasaskan tumbuhan dengan kualiti kelas pertama. Ia mengandungi kacang soya non GMO dan diproses di dalam suhu yang bersesuaian. Bayangkan, untuk setiap 1kg ESP diperbuat daripada 30kg kacang soya, justeru ESP sesuai untuk membantu meningkatkan tenaga tanpa mengetepikan aspek penghadaman.

ESP mengandungi 22 jenis asid amino yang diperlukan oleh badan, dan merupakan satu-satunya produk yang menjamin penyediaan 9 asid amino perlu yang tidak dapat disediakan oleh tubuh. ESP juga bersesuaian diambil semua peringkat umur, tambahan pula kandungan Indeks Glisemik (GI) yang rendah sangat sesuai diambil oleh pesakit diabetes.

Keistimewaan ESP

Memandangkan ESP merupakan protein berasaskan tumbuhan, ia merupakan protein lengkap di mana:

  • Rendah lemak
  • Bebas kolestrol
  • Lengkap dengan semua asid amino perlu

Bagi orang yang ingin menguruskan berat badan, ESP:

  • Membantu memelihara otot, kulit dan hormon
  • Menyokong kesihatan sistem imun
  • Membantu tahap kolestrol yang normal
  • Mempromosi kesihatan jantung dan prostat (bagi lelaki)
  • Mengandungi isoflavones di mana membantu mengurangkan simptom menopos serta mempromosi kesihatan payudara.

Kebaikan ESP Yang Anda Perlu Tahu

1. Awet muda

Asid amino membantu pembinaan otot, kulit, kuku, rambut, darah, organ disamping 50,000 jenis protein dan 20,000 jenis enzim. Pengambilan ESP yang konsisten adalah kunci kepada keremajaan kulit dan otot, serta memelihara kehidupan yang lebih mampan.

ESP Sebagai Anti Penuaan dan Awet Muda

ESP Sebagai Anti Penuaan dan Awet Muda

2. Hormon berasaskan tumbuhan

Kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones yang mana mempunyai ciri yang sama dengan hormon estrogen wanita. Isoflavones membantu menurunkan tahap kolestrol dan membantu mengelakkan penyakit seperti osteoporosis dan sakit jantung.

ESP mengandungi isoflavones baik untuk kesihatan jantung

ESP mengandungi isoflavones baik untuk kesihatan jantung

3. Memperbaiki kesihatan prostat

Terdapat banyak bukti tentang keupayaan geinstein di dalam kacang soya yang dapat merencatkan sel kanser dan menghalangnya daripada merebak. Ia membantu memusnahkan radikal bebas sebelum ianya bermutasi. ESP juga membantu memelihara kesihatan uterus dan ovari, mengurangkan simptom menopos dan mengurangkan pembengkakan prostat.

ESP selamat untuk diambil oleh pesakit kanser dan prostat

ESP selamat untuk diambil oleh pesakit kanser dan prostat

4. Kulit Lebih Berseri

ESP sebagai protein dapat membantu merangsang sel kulit yang sihat, mengurangkan kedutan, sebagai anti penuaan, memulihkan kulit dan otot. Di samping itu ia juga membantu pemulihan yang cepat daripada kesan luka dan mengurangkan parut.

ESP Mengurangkan Masalah Stretch Mark dan Menghilangkan Parut

ESP Mengurangkan Masalah Stretch Mark dan Menghilangkan Parut

5. Tenaga Segera

ESP menyediakan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun. Ia juga memperbaiki kondisi kesihatan seperti keletihan, migrain, insomnia atau masalah akibat tekanan seperti depresi dan cemas (anxiety).

Jana tenaga segera dengan ESP

Jana tenaga segera dengan ESP

6. Memperbaiki pigmentasi

ESP membantu memperbaiki masalah rambut beruban, rambut gugur atau pelbagai lagi masalah rambut. Ia juga membantu masalah kulit seperti pigmentasi dan jeragat.

Tiada lagi kesan pigmentasi dan jeragat dengan ESP

Tiada lagi kesan pigmentasi dan jeragat dengan ESP

7. Memperbaiki daya ingatan

ESP membantu memperbaiki daya ingatan, kesihatan seksual dan lain-lain.

ESP membantu mempertingkatkan daya ingatan

ESP membantu mempertingkatkan daya ingatan

Bukan terhad kepada 7 di atas sahaja, malahan masih banyak lagi yang dapat manfaat daripada ESP.

Cadangan Pengambilan ESP

Satu tin ESP mengandungi 850gm iaitu bersamaan dengan 30 hidangan. 1 hidangan adalah dicadangkan sebanyak 28g.

  • Ambil 2-3 kali sehari semasa perut kosong (boleh juga dicampurkan bersama Mealshake atau Performance Drink)
  • Atau boleh diambil sebagai shake dengan pelbagai resepi yang dikongsikan di sini.

Kepentingan Protein

Protein adalah keperluan utama kepada kebanyakan organ dan tisu badan kita, protein juga merupakan komponen penting untuk hormon badan kita. Setiap bahagian badan kita memerlukan protein. Kesan kekurangan protein akan menyebabkan masalah seperti

  • Sistem imun badan lemah
  • Masalah rambut beruban
  • Masalah edema
  • Perkembangan badan yang perlahan / kurang
  • Ketidakupayaan menyediakan bekalan darah mencukupi dan hormon
  • Organ badan tidak dapat berfungsi dengan baik
  • Lain-lain.

Apakah Asid Amino

Protein adalah nama jamak bagi kumpulan 20 jenis asid amino. Senang cakap protein adalah asid amino. Asid amino ada 20 jenis dan semua inilah yang membentuk protein dan enzim yang diperlukan oleh tubuh.

Sesetengah asid amino diperbuat sendiri oleh badan oleh hati, ini yang disebut sebagai asid amino tidak perlu. Asid amino perlu pula adalah asid amino yang tidak dapat dibuat oleh hati, tetapi hendaklah diambil daripada pemakanan, inilah yang disebut sebagai asid amino perlu.

Untuk dapatkan ESP, bolehlah hubungi saya, sementelah lagi bulan ini terdapat penjimatan dengan setiap pembelian ESP.

Penjimatan Berbaloi-baloi dengan setiap pembelian ESP pada bulan Mac 2016

Penjimatan Berbaloi-baloi dengan setiap pembelian ESP pada bulan Mac 2016

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua.

Raihanah  SID 864679

No tel: 0122195919

Your trusted Shaklee Independent Distributor

Shaklee Gombak

 

22 thoughts on “ESP Shaklee Terlajak Laris

    1. Raihanah Ahmad Post author

      kanak2 lebih disarankan Mealshake sebenarnya, tapi kalau kanak2 dah lebih 12 tahun ok boleh ambil ESP. Tapi anak saya pun kadang tu pow juga saya punya shake, mereka minum sikit2 bukan selalu.

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      Alhamdulillah produk yang bagus jangan sesekali dibiarkan tanpa kita guna

      Reply
  1. diana

    Esp ni memang dah ramai yang amalkan/.salah sorang nya mak saya..
    pengguna setia..heheh

    Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      InsyaAllah cik diana tak lama lagi, kan

      Reply
  2. Mummydearie

    ESP ni memang ramai yang memuji tapi seriously memang saya belum pernah membelilah produk Shaklee ni. Ni kalau terbukti bagus, elok jugalah diconsiderkan ^_^

    Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      MD boleh konsider shaklee ni, sbb produknya memang bagus

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      elok konsisten supaya nampak keberhasilannya

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      bulan ni terbaik untuk cuba, sebab tengah promosi

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      ada 1 perisa je ESP ni cik, mehla kontek saya ya 0122195919

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge