Wordless Wednesday: Testimoni fakta atau mitos

By | 3 February 2016
testimoni fakta atau mitos

Baru-baru ini ada juga saya terbaca posting di FB yang seolah-olah memperli pengusaha online yang kerap kali menayangkan testimoni-testimoni untuk manfaat pasaran mereka. Kelakar pun ada juga.

 

Testimoni paracetamol viral di FB baru-baru ini seolah-olah memerli pengusaha online

Testimoni paracetamol viral di FB baru-baru ini seolah-olah memerli pengusaha online

Fungsi Testimoni

Sebenarnya masyarakat kita telah terbiasa dengan testimoni. Orang luar negara tidak pun memerlukan testimoni, mereka hanya cukup sekadar dengan maklumat produk dan kajian ke atas produk. Itu pun sudah memuaskan hati mereka.

Tapi rakyat Malaysia terbiasa dengan testimoni, kalau testimoni daripada orang ternama seperti artis dan orang kenamaan, lebih bagus dan bisa sekali produk itu.

Rita Rudaini salah seorang artis pengguna Shaklee

Rita Rudaini salah seorang artis pengguna Shaklee

Testimoni memberikan gambaran keberkesanan produk tersebut untuk seseorang individu dan penyakit-penyakit berkaitan.

Keberkesanan Produk Shaklee

Shaklee bukan sekadar claim testimoni semata-mata tetapi kami ada ujian klinikal dan jurnal bertulis yang boleh dirujuk.

Landmark Study yang dilakukan ke atas suplemen Shaklee adalah dilakukan oleh pihak ketiga iaitu dengan kerjasama University of California, Berkeley, California dan Our Lady of Mercy Medical Centre, New York.

Dr. Gladys Block memperakui, hasil kajian mendapati pengguna akan mendapat manfaat dari penggunaan suplemen untuk jangka masa yang panjang.

Dr. Gladys Block memperakui, hasil kajian mendapati pengguna akan mendapat manfaat dari penggunaan suplemen Shaklee untuk jangka masa yang panjang.

Landmark Study ini ada saya tuliskan di dalam posting berkaitan sebelum ini.

Shaklee juga tidak melantik mana-mana duta untuk mewakilinya, sebaliknya duta Shaklee adalah penggunanya sendiri. Bila berpuas hati menggunakan Shaklee, pengguna sendiri akan bercakap tentang keberkesanan produk yang digunakan. Apatah lagi kalau produk membantunya lebih sihat, mestilah mahu dicanang seluruh dunia kan.

Bagi kami di Shaklee, “tak mainlah testimoni reka-reka ini, kesemua testimoni kami adalah real dan sebenar!”

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua.

Raihanah  SID 864679

No tel: 0122195919

Your trusted Shaklee Independent Distributor

Shaklee Gombak

 

18 thoughts on “Wordless Wednesday: Testimoni fakta atau mitos

    1. Raihanah Ahmad Post author

      Shaklee proven product. Tapi masih ramai lagi belum tahu pasal shaklee

      Reply
  1. ajumohit

    testimoni untuk menarik pelanggan supaya mencuba produk baru mereka, kekadang tu gelihati tengok hasil sebelum dan selepas, apapun shaklee memang dah lama di pasaran, dan setakat penggunaan dah 5 tahun ni, alhamdulillah nampak hasilnya
    ajumohit recently posted…Taman Fantasi, PutrajayaMy Profile

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge