Contest Review Lynk.my 2015

By | 10 November 2015
Ayuh sertai contest Lynk.my 2015

Kali kedua saya cuba nak sertai contest. Saya cubalah kali ni ya.

Contest ini berkenaan review lynk.my. Hadiah pun memagn menarik, itu yang teruja sangat tu. Jomlah sertai bersama saya dan ramai lagi rakan blogger. Ini untuk menyokong aplikasi ini yang berkaitan URL shortener. Aplikasi ini buatan Malaysia tau. Jomlah sokong sama-sama.

Ramai juga yang telah sertai contest ini, blogger otai pun dah sertai, hadiah pun besar, keseluruhannya hadiah bernilai RM4000. Banyak tu.

Tarikh contest bermula 27 Oktober 2015 hingga 27 Disember 2015. Sempat lagi tu untuk buat posting tau.

Ayuh sertai contest Lynk.my 2015

Ayuh sertai contest Lynk.my 2015

Apakah Lynk.my

Segalanya tentang Lynk.my

Segalanya tentang Lynk.my

Lynk.my merupakan web yang menyediakan perkhidmatan memendekkan Link URL (URL shortener). Ia merupakan sistem yang direka dari Malaysia. Banyak kebaikan jika URL dipendekkan, contohnya ia mempunyai daya tarikan lebih estetik. Jadi kita boleh gunakan sistem ini untuk memendekkan link daripada blog atau posting kita. Senang je tau.

Jadi kita tak perlu nak ingat sangat URL web atau blog kita yang panjang berjela tu, susah hafal kan. Bila kita dapat pendekkan URL, bukan sahaja senang hafal, kita juga boleh sembunyikan tajuk link.

Satu lagi kebaikannya adalah boleh menjana pendapatan juga daripadanya. Wah ini memang baguskan, setiap kali orang klik URL shortener anda, anda akan menjana pendapatan melaluinya.

Antara Kebaikan Lynk.my

Banyak sebenarnya kebaikan Lynk.my ini, saya suka sangat sebab benda percuma tapi dapat keuntungan best juga tau.

  1. Percuma, ya PERCUMA!
  2. Cepat dan mudah saja untuk digunakan
Cara pendekkan URL dengan lynk

Cara pendekkan URL dengan lynk

3. Selamat digunakan kerana menggunakan smart filtering

4. Menjana pendapatan dengan Lynk.my (pilih sebagai Publisher ok!), anda akan dibayar RM5 jika menghasilkan 1000 unique visitor (UV).

Sebagai publisher anda berpeluang menjana pendapatan

Sebagai publisher anda berpeluang menjana pendapatan

5. Beriklan dengan lynk.my serendah RM10 sahaja

Beriklan di lynk.my dengan kategori Advertiser

Beriklan di lynk.my dengan kategori Advertiser

6. Mengesan trafik ke dalam URL kita

Dashboard untuk kesan trafik pada URL

Dashboard untuk kesan trafik pada URL

Contest Review Lynk.my

Ada tiga kategori untuk anda menangi:

Top SEO

Buat posting berkualiti agar mendapat ke laman pertama Google.com.my.

Top Creative

Bila kreatif, bolehlah guna grafik, gaya penulisan dan menarik untuk dibaca.

Top LynkUNDI

Bagi yang berminat untuk memenangi kategori ini bolehlah buat artikel yang best untuk menarik minat pembaca.

Hadiah Lumayan

Top SEO

  1. Hadiah Tempat Pertama : RM500
  2. Hadiah Tempat Kedua : RM300
  3. Hadiah Tempat Ketiga : RM100

Top Creative

  1. Hadiah Tempat Pertama : RM1000
  2. Hadiah Tempat Kedua : RM500
  3. Hadiah Tempat Ketiga : RM200

Top LynkUNDI

  1. Hadiah Tempat Pertama : RM500
  2. Hadiah Tempat Kedua : RM300
  3. Hadiah Tempat Ketiga : RM100

Ada juga hadiah lain seperti giveaway penyertaan 50 terawal, ini saya pun mesti tak layak dah ni.

Apakah Syarat Penyertaan?

  1. Mesti mendaftar di lynk.my (aktifkan username dan emel anda)
  2. Tulis entri di blog dengan kreatif dan bercirikan SEO
  3. Emelkan penyertaan anda di contest@lynk.my dengan menggunakan format berikut: Subjek/Tajuk emel: Join Contest Review Lynk, sertakan Username dalam lynk dan URL artikel Review lynk.my
  4. Tunggu penganjur akan membalas emel anda samada layak atau tidak untuk join contest. Jika layak anda akan diberikan Contest ID. Sudah dapat contest ID bolehlah edit posting anda untuk masukkan contest ID tersebut.
Daftar untuk menyertai Lynk.my, jangan lupa pilih sebagai Publisher

Daftar untuk menyertai Lynk.my, jangan lupa pilih sebagai Publisher

Anda bila lagi?

Jomlah join contest ni, saya rasa inilah contest terbesar yang saya sertai. Harap-harap ada peluang menang. Cewah.

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua.

Raihanah  SID 864679

No tel: 0122195919

Your trusted Shaklee Independent Distributor

Shaklee Gombak

66 thoughts on “Contest Review Lynk.my 2015

  1. anuar

    Salam… Puan Raihanah, terima kasih kerana sudi menjadi penaja contest seo yang saya anjurkan… nanti nak minta tolong puan balas email saya untuk membolehkan saya menghantar sekeping simkad kepada puan…

    good luck juga untuk contest ini…
    anuar recently posted…Perkembangan Contest SEO Terbaik 2015My Profile

    Reply
  2. Hasrul Hassan

    Mantap .. baru tulis terus berada antara top 5 dalam Google Malaysia … 🙂 semoga berjaya dalam kontest review lynk.my ni ..

    Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      thanks tuan, ye ke dah top 5.. harap2 la kan kalau boleh menang

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      thanks tuan, memang berkesan teknik tuan ni. hihih saya suka saya suka

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      jom ramai-ramai, otai ramai ni join, quite tough jugak competition

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge