Call nowWhatsapp

10 Kebaikan Detox Darah Dengan Shaklee

Kita pernah dengar beberapa pemimpin dunia menjalankan rawatan cuci darah untuk mengekalkan kesihatan mereka dan untuk kelihatan sentiasa segar dan bertenaga. Rawatan cuci (detox) darah ialah proses mencuci darah daripada segala toksin yang mencemarkan darah kita.

Darah yang penuh toksin akan menyebabkan nutrien dalam darah tidak dapat disalurkan ke seluruh badan dengan baik. Apabila bila kita sering rasa letih dan lesu, ianya adalah petanda darah yang penuh toksin dan sebenarnya kita memerlukan detox darah?

Toksin yang menyerang sel akan menyebabkan sel tidak dapat mengecas tenaga (mithocondria) yang diperlukan, dan keadaan ini jika dibiarkan akan merosakkan badan kita. Saya pernah dengar beberapa pegawai tinggi kerajaan yang pernah bekerja di Jabatan Perdana Menteri (JPM) di zaman Tun Mahathir berkata yang Tun menjalani rawatan mencuci (Detox) darah di USA. Tetapi sejauh mana kebenarannya hanya Allah sahaja yang tahu. Tapi kalau betul memang patutlah kita tengok Tun masih cergas dan sihat bertenaga pada usia sekarang kan.

Awas: detox darah adalah berbeza dengan ozone therapy.

Apakah detox

Detox ialah proses menyingkirkan toksin daripada badan kita. Toksin yang masuk ke dalam badan kita bukan sahaja berkumpul di usus, tetapi ia juga di hati dan dalam darah kita. Pelbagai masalah kesihatan akan timbul akibat daripada pengumpulan toksin di dalam badan. Antaranya, tumor, kanser, migrain dan sebagainya. Kebanyakan kes penyakit yang dirujuk, hampir 90% adalah berpunca daripada toksin badan.

Detox penting untuk memberikan kesihatan yang optimum, memberikan fokus dan tenaga semasa bekerja atau beraktiviti. Masalah Detox yang tidak sempurna juga menjadi masalah berat badan. Masalah kulit muka yang berjerawat, dan kulit yang bermasalah juga disebabkan kerana proses detox yang tidak sempurna. Dan jangan tak tahu, nafas berbau juga merupakan petanda bahawa detox badan kita tidak sempurna. Sebenarnya, Detox bukan sekadar buang air besar. Sebenarnya tidak tepat, kerana detox menyeluruh melibatkan:

  1. Detox Usus
  2. Detox Hati
  3. Detox Darah

Ada beberapa lagi jenis detox, tapi saya sudah tuliskan dalam posting terdahulu.

Kebaikan Detox Darah

1. Memperbaiki sistem imun

Kehadiran beberapa toksin berbahaya dalam badan boleh menjejaskan sistem imun. Dengan detox darah, proses ini akan membantu mengeluarkan toksin ini dan seterusnya membantu meningkatkan sistem imun.

2. Perlindungan daripada tumor

Proses detox melibatkan melibatkan enzim antara atau selepas makan yang membantu menyingkirkan unsur-unsur toksik. Ini menghalang daripada keaktifan semua jenis tumor.

3. Kulit bebas jerawat

Darah yang bersih mengurangkan peluang pembentukan jerawat, dengan itu kulit menjadi licin, ringan dan bercahaya.

4. Mengurangkan tahap kolestrol

Pembersihan darah juga membantu mengurangkan tahap kolesterol berlebihan.

5. Perlindungan daripada radikal bebas

Proses detox adalah termasuk banyak pengambilan antioksidan, ia adalah cukup jelas bahawa antioksidan membantu meneutralkan semua kesan buruk radikal bebas yang mungkin menyebabkan kanser.

6. Hati berfungsi lebih baik

Darah bersih dapat membantu mempertingkatkan fungsi hati. Hati dapat memainkan peranan lebih baik dalam usaha membuang sisa bagi menjaga tubuh bebas daripada sisa toksik.

7. Memperbaiki sistem perkumuhan

Proses detox membantu mengeluarkan bahan perkumuhan sebanyak mungkin.

8. Memperbaiki aliran darah

Amalan terbaik dalam proses detox adalah pemakanan seimbang. Ini membantu tubuh mendapatkan keperluan zat besi dalam darah dan seterusnya membantu meningkatkan kebolehan peredaran oksigen dan nutrien ke seluruh tubuh.

9. Memperbaiki sistem pencernaan

Proses detox bermakna untuk membersihkan segala-galanya di dalam badan termasuk sistem penghadaman. Detox membantu sistem pencernaan berfungsi dengan lebih baik.

10. Meningkatkan fungsi otak

Darah, sama ada dibersihkan atau tidak, akan mencapai setiap organ badan termasuk otak. Menyahtoksin darah berupaya meningkatkan fungsi otak. Darah bertoksik boleh menyebabkan psikologi, isu-isu kognitif dan kepekatan yang boleh dicegah jika pembersihan darah dilakukan.

Detox Darah Dengan Shaklee

Rawatan cuci darah perlu anda dapatkan daripada pegawai perubatan bertauliah, tidak boleh dilakukan oleh sesiapa sahaja. Ini kerana jika tidak dilaksanakan mengikut amalan klinikal boleh menyebabkan pitam disamping boleh meningkatkan risiko jangkitan.

Shaklee juga menawarkan pilihan detox darah yang lebih murah berbanding dengan rawatan cuci darah. Disamping lebih murah dan berkemampuan, set detox darah Shaklee adalah lebih selamat. Antara produk yang bagus untuk program detox darah adalah:

1. Vivix

Vivix bertindak dengan merawat sehingga peringkat sel, dan memberi tenaga kepada sel, jadi inilah penyelesaian yang kita cari. Selain itu, Vivix juga berperanan dalam memperbaiki kadar kolestrol dan menjadikan pembuluh darah lebih sihat.

2. Alfalfa Complex

Alfalfa Complex pula tinggi alkali, yang boleh membantu meneutralkan asid dalam badan akibat pemakanan tidak seimbang. Justeru Alfalfa sangat baik untuk membersihkan darah yang tinggi asid/ mengalkalikan darah.

Program Detox Shaklee Menyeluruh

Sebenarnya kedua-dua Vivix dan Alfalfa Complex merupakan sebahagian daripada set detox Shaklee. Semenjak program ini diperkenalkan 4 bulan yang lalu, telah ramai yang mendapat kebaikan daripada program ini. Ya sudah tentulah dari segi kesihatan.

set detox shaklee

Set detox Shaklee

Dengan Shaklee yang dipercayai dan berkualiti, program ini tentunya penyelesaian terbaik untuk masalah kesihatan anda.

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan suplemen Shaklee bolehlah hubungi saya

Raihanah  SID 864679

No tel: 0122195919

Your trusted Shaklee Independent Distributor

Coach Detox Anda

Shaklee Gombak

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)